2019-12-28 534 views
#溏心風暴 入面嘅「家昌茶餐廳」電視場景我就睇得多,翠華餐廳 Tsui Wah Restaurant #旗艦店 我都係第一次到😊 呢日本來係為咗帶個 #同事去搵路,見咁啱行到附近,就食埋lunch先走🍽#聖誕 後嘅 #第一日工作日,大部份 #打工仔 都攞咗假,周圍都好平靜😚 #餐廳 當時明明大把吉位,#服務員 反而要求我哋坐入「山窿」裡面😑 我梗係唔制啦🤪呢日 #餐牌上 就只有 #魚柳飯 一款 #午餐😏 左揀右揀,我最終都係揀咗我至愛嘅 #湯米線,可惜 #米線套餐 都只係 #獨沽一味「#豬軟骨 配 #魚蛋」😅 不過味道都唔錯呀!#師傅 將 #豬軟骨 炆得好淋,不過對我嚟講濃味咗啲🤤 至於 #翠華 #馳名 嘅 #魚蛋,點解口感咁淋、一啲彈性都無嘅?平時都係咁㗎?😅

2019-12-27
$55 (Lunch)