2015-07-21 227 views
7月21日 多 雲 , 有 驟 雨 及 雷 暴人真係多煩惱,有得選擇又煩,無得選擇又煩,連中午去邊度食飯都要咁煩惱。樓下大x樂我已經食到厭,突然間閃過我腦海的,就只有菠蘿包。今日早上落過大雨,幸好中午只有毛毛雨,由公司行路去翠華大約15分鐘,去到就買了個菠蘿包,買完後就去附近海濱長廊度隨意咁搵個海景位坐。由於落過雨地下濕,今日無咩人經過跑步,我就坐喺度欣賞下風景,再施施然攞個菠蘿包出嚟。菠蘿包仲熱辣辣,一啖咬落去,金黃色外皮香脆得快要跌滿地上,配合埋鬆軟綿綿的包身,我要好好咁享受呢一刻。
7月21日 多 雲 , 有 驟 雨 及 雷 暴

菠蘿包
Other Info. : 雖然只係簡簡單單價值$6一個的菠蘿包,頓時覺得佢係天下一大美食,配合埋呢個烏雲滿佈嘅天氣和茫然嘅大海,喺呢一刻我覺得有個菠蘿包食已經好滿足了。
2015-07-21
TakeAway