2023-02-21 32 views
上次同朋友食完銅鑼灣古今,覺得真係幾好食,今次就約另一朋友試下荃灣嘅古今二呢間鋪喺荃新天地,望落乾淨企理,裝修都好新淨光猛,平日晚市都幾多人,要等陣先有位我同朋友食咗大約$400,有沙律、卷物、燒物,都幾豐富🌟龍卷風沙律今次又encore呢個招牌菜,唔同分店嘅水準都一樣咁好,朋友讚啲沙律菜鮮甜同埋蟹柳高質🌟東京爆脆呢個卷物包住蟹柳同微辣嘅熟吞拿魚,食入口有好脆嘅吉列口感,呢個配搭幾新穎🌟富士山名副其實,個賣相真係有啲似富士山,卷物上面有一大堆蟹柳絲,好似富士山啲雪咁,而卷入面有鰻魚同牛油果,即使唔點豉油都已經好夠味,連埋少少脆片食更加正🌟照燒雞肉串燒(4串)雞肉夠淋夠juicy,照燒汁多得黎都可以掛哂喺雞串上面🌟古今日式煎餃(6隻)煎餃個底煎得好脆而唔燶,餃子皮其他位置唔會乾,食落幾淋,而入面包住豬肉做餡,仲有好多肉汁,要小心食,因為好熱古今二暫時幾間分店都冇令我失望!

我同朋友食咗大約$400,有沙律、卷物、燒物,都幾豐富

🌟龍卷風沙律
龍卷風沙律

🌟東京爆脆
東京爆脆

🌟富士山
富士山

🌟照燒雞肉串燒(4串)
雞肉夠淋夠juicy,照燒汁多得黎都可以掛哂喺雞串上面
照燒雞肉串燒(4串)

🌟古今日式煎餃(6隻)
古今日式煎餃(6隻)

古今二暫時幾間分店都冇令我失望!
2023-02-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
龍卷風沙律
東京爆脆
富士山
照燒雞肉串燒(4串)
古今日式煎餃(6隻)