2018-08-11 657 views
又到Happy Friday緊係要約朋友晚飯談天說地。因為大家收工都近上水,就去左屬於上水人既強記大排檔🤗去到係見位就坐,吾使搵侍應講幾位,坐低左佢地自然俾茶水同碗快。侍應似係暑假工,全部好年輕(但落單同追餸都幫到手)。見到餐牌令人花多眼亂,有潮州打冷,中菜,泰菜等。但因為我地成8點先到,仲要係星期五,好多餸都沽清,叫湯冇湯,叫海鮮冇海鮮,叫乳鴿都冇乳鴿,建議早啲去食。炸蠔餅,新鮮炸出來,熱辣辣的,上面放左小小芫茜,賣相吸引。但面粉好厚,蠔吾算多,食左幾啖,稍嫌漏。豉汁蒸倉魚,好香豉汁味,好新鮮,肉夠嫩滑,吾腥。我吾太食魚,都食左大半條蟹肉西蘭花,都幾大碟下。超多蟹肉芡汁,我月蟹肉汁來撈飯🤣 西蘭花份量多,口感適中,不會太淋或硬。啫啫雞煲,有埋雞內臟同蒜粒,都濃味,食完口仲有陣蒜味。雞內臟有啲腥,雞肉都入味,好惹味。環境吵鬧,地方空鄺,加上隔離枱有飲酒,高聲暢談,同朋友講野要同佢地鬥大聲,離開時聲都沙了🙈另外,茶有怪味,建議叫野飲。整體野食都ok, 美中不足係環境吵鬧🤣
又到Happy Friday

緊係要約朋友晚飯談天說地。
因為大家收工都近上水,就去左屬於上水人既強記大排檔🤗

侍應似係暑假工,全部好年輕(但落單同追餸都幫到手)。

見到餐牌令人花多眼亂,有潮州打冷,中菜,泰菜等。

另外,茶有怪味,建議叫野飲。

整體野食都ok, 美中不足係環境吵鬧🤣

2018-07-20