2024-03-22 827 views
位於太子鬧市中,位置極為便利的 "金翠餐廳",方便返工一族或逛街人仕。餐廳由早到晚都有不同餐點,港式奶茶、菠蘿包、西多士、鐵板餐、沙嗲牛肉麵等,款式實在太多元化,讓顧客可以品嘗到最傳統的港式美食。餐廳裝修都好有心思,牆壁掛有霓虹燈的字句和圖案,以及懷舊裝飾設計,最適合打卡影相啦!海陸空 (豬扒,雞扒,串蝦) (配薯菜)    $138   依個午餐跟羅宋湯/忌廉湯、牛油餐包及餐飲,羅宋湯好濃,好足料,麵包軟綿。鮮嫩嘅雞扒和豬扒毫不乾韌,外層香脆,肉質軟腍嫩滑,串蝦新鮮、爽口、彈牙,配上薯條、椰菜等配料,口感豐富,美味。歐陸扒餐     $58    有幾款肉類選擇,招牌牛扒當然唔可以錯過啦,牛扒都覺得幾厚,煎至外層香脆,肉質軟嫩有咬口,沾上蒜蓉汁更惹味,這個歐陸扒餐仲配有法蘭克福腸、煙肉、煎蛋、茄汁豆、薯餅、沙律菜、厚多士(半份),款式多,好豐富。雙拼湯麵餐      $42呢個都係好想食嘅,有8款食物可自由配搭,雙拼麵我就揀咗沙嗲牛肉同紅腸,醬汁特濃嘅沙嗲牛肉,片片差唔多大,牛肉吸收沙嗲醬,好入味,轉配出前一丁,麵質爽滑,麻油香噴噴,而紅腸就煎得非常脆口,用嚟配湯麵又係最夾。配埋餐飲
海陸空 (豬扒,雞扒,串蝦) (配薯菜)    $138
海陸空 (豬扒,雞扒,串蝦) (配薯菜)
歐陸扒餐     $58
歐陸扒餐
雙拼湯麵餐      $42
雙拼湯麵餐
配埋餐飲熱檸檬茶及檸檬水,口感清香,帶陣陣檸檬味,好fresh。
2024-03-21
Type of Meal
Lunch
海陸空 (豬扒,雞扒,串蝦) (配薯菜)
歐陸扒餐
雙拼湯麵餐