2017-02-17 1109 views
有日無意間看到食友推介,就來照辨煮碗。一共要了三道菜,酸菜豆卜煮沙猛,沙白雜菌(煮)雞,沙羗雞腳。沙猛魚超速送到,大概5分锺,係好事。可惜一夾入口係不致於凍,只係微温,魚肉好實,豆卜最索湯汁但吃着也無咩酸菜味!沙白(煮)雞變身成為一個火煱用煲上,再加個gas爐!!問阿叔(比埋openrice入面將相佢睇)何解?佢好自信咁指住我手機話啱呀,就係呢個呀,我做左12年都唔知咩!?!?由小菜變成火煱,諗住又試下,唔得!真係唔得!雞肉鞋又淡而無味,其他雜菌同湯底又唔夠味!最後嘅沙羗雞亦做得好差,味道有不過未夠火侯,好難咬!!到這時候已非常無引!再加上其他兩枱客不斷抽煙,拿拿聲食完走人!!以後有朋友請我,都唔會再去喇,一個禮拜得一日假,不能浪費最後一粒星都唔想比
!再加上其他兩枱客不斷抽煙,拿拿聲食完走人!!
以後有朋友請我,都唔會再去喇,一個禮拜得一日假,不能浪費

最後一粒星都唔想比
2017-02-16