2024-04-06 66 views
今日polyu嘅朋友帶我黎食親民嘅西餐。餐廳裝修用咗紅磚牆🧱,夾返附近polyu🏫今日餐湯係忌廉粟米湯🍲,飲得出係金寶🪙,幾濃,有少少蟹柳。跟餐蒜蓉包🥖蒜油都好多,而且麵包幾鬆脆,同餐湯幾夾。鐵板肉眼扒($158💰)嗌咗五成熟🐂,上嘅時候會淋汁,最有滿足係噴曬煙🔥切落去係嫩粉紅色,啱啱好。食落有嚼頭而唔係淋,會有少少筋但肉味突出!😌茄汁闊條麵配羊架🍝($124💰)好有羊味。唔鍾意羊嘅人會覺得有騷味,鐘意嘅人會好鐘意,甚至闊條麵都有羊味!🐑闊條麵軟硬適中,而且茄汁係有蕃茄🍅、茄子,鮮甜!今晚想嗌炸烏賊但係冇貨🥲於是嗌咗焗田螺🐌($50💰),點知係全晚嘅highlight,薯蓉焗得啱啱好🥔,好smooth冇顆粒,外皮有少少焦脆,增添口感。螺肉甘香軟滑,有牛油嘅香味,配搭一齊食好滿足!🤤心太軟(😍$29💰)真係好抵食!!冇諗過餐廳可以用呢個價錢食甜品,朱古力流心好澎湃🍫下星期係洪嘉豪🧡concert,推介去紅館嘅人睇之前可以嚟呢度食!

今日餐湯係忌廉粟米湯🍲,飲得出係金寶🪙,幾濃,有少少蟹柳。
跟餐蒜蓉包🥖蒜油都好多,而且麵包幾鬆脆,同餐湯幾夾。

2024-04-05
Celebration