以前每次經過勝利道這條寵物街,會見到好多間寵物店和寵物診所,而會停低望下啲貓喵們,但最近同朋友行街發現呢條街多咗幾間特色餐廳,這是其中之一。黃色的招牌遠看真係好特出。店內的柔和黃光配白色牆和杏色木枱木凳,空間感大,坐得闊落舒適。每張枱都有靚靚的乾花擺設,襯托廚師的精美擺盤美食,打卡好靚㗎😁Spring Garden (HK$118).沙律色彩繽紛,有巴馬火腿、桂花蜜瓜、蜜桃、無花果、沙律菜、2款車厘茄、黑橄欖,咁多不同顏色的食材,好吸睛.配埋黑醋汁,微酸好甜,好醒胃白酒忌廉煮青口 (HK$78).黑色直紋碟好襯黑色的青口殼,也能突顯橙色的青口肉.好多青口,每隻都有大隻啲橙色肉,肥美、鮮甜.忌廉汁比較稀釋,重忌廉味,比較少白酒的甜味香煎西班牙豬胺 (HK$228).精美的擺盤,細心哋將豬胺切開4件,而配菜就有設計哋擺放在碟上,滿有層次和藝術感.豬胺煎得香口,肉質嫩滑、多汁、肥瘦均勻,唯獨是近骨嘅肉特別肥呀炸薯條 (+HK$38).每一條似係精心擺放,砌得好高.熱辣辣的,厚切多薯肉,感覺少鹽,比較健康,我鍾意食

Spring Garden (HK$118)
.配埋黑醋汁,微酸好甜,好醒胃

Spring  Garden

白酒忌廉煮青口 (HK$78)
.黑色直紋碟好襯黑色的青口殼,也能突顯橙色的青口肉
.好多青口,每隻都有大隻啲橙色肉,肥美、鮮甜
.忌廉汁比較稀釋,重忌廉味,比較少白酒的甜味

白酒忌廉煮青口

香煎西班牙豬胺 (HK$228)

香煎西班牙豬胺

炸薯條 (+HK$38)
.每一條似係精心擺放,砌得好高
.熱辣辣的,厚切多薯肉,感覺少鹽,比較健康,我鍾意食

炸薯條

2022-08-08