2023-02-19 238 views
buffet雖然無生蠔🦪,但有我最最最愛既鴨肝🥰🥰🥰佢除咗鴨肝之外,仲有平時成日喺buffet都會食到嘅刺身,沙律,冷盤,熟食,串燒,牛扒,甜品,麵包,水果,ham n cheese,中西湯,麵食。而今次我去食嘅主題佢係主打花膠,龍蝦,特級牛扒。除咗上面有得食嘅嘢之外我覺得最特別嘅係首創嘅片皮鵝,平時片皮鴨就食得多,一向都知鴨比鵝係平,所以坊間見到嘅都係扁皮鴨,但係扁皮鵝更加香,仲要原隻片皮鵝係你面前切,口水都流晒🤤另外我覺得幾特別嘅係呢度嘅特級肉眼扒嘅配菜,有平時大家成日出去食到嘅法邊豆,西蘭花同車厘茄之外,仲有一樣好特別我未見過既約克郡布甸。原來法國人好鍾意當佢做薯菜配扒食,聽朋友講呢個布甸出面唔多就算有都係唔平,所以我覺得喺度有得食係幾特別。冷盤區:當然有大家成日見到嘅刺身,當天有八爪魚,油甘魚,甜蝦,榮螺,三文魚,吞拿魚海鮮區:龍蝦,麵包蟹,凍蝦,螺,長腳蟹龍蝦都係佢呢期主打,多膏蝦肉爽口,可以食多幾件🤭🤭熱食區:我覺得好特別同出邊嘅都幾唔同,除咗佢呢期推介嘅花膠之外,仲比我見到鮑魚仔,焗蟹蓋,東星班,鵝掌,比目魚,呢啲都係喺出邊buffet好少見到嘅特色菜。呢個主題除咗啱年青
buffet雖然無生蠔🦪,但有我最最最愛既鴨肝🥰🥰🥰

而今次我去食嘅主題佢係主打花膠,龍蝦,特級牛扒。

海鮮區:龍蝦,麵包蟹,凍蝦,螺,長腳蟹
龍蝦都係佢呢期主打,多膏蝦肉爽口,可以食多幾件🤭🤭

呢個主題除咗啱年青人之外,仲好岩帶埋屋企人嚟食,係時候可以做一下孝順女😌😌

甜品款式都算多,除咗細細件嘅cake之外,仲有即叫即做嘅窩夫🧇
細細件嘅cake都好精緻,絕對唔係普通,可以話係啱晒我打卡而且味道都唔錯

甜品又點少得雪糕🍦
佢呢度嘅雪糕竟然係Häagen-Dazs,除咗雪糕杯仲有雪糕批,仲要成個雪糕櫃都排到好靚仔,唔錯

本身buffet包左一杯餐茶/咖啡
話明happy friday就加咗$128 free flow,有生啤同紅白汽酒,可以開心飲🤭🤭