2015-10-05 1458 views
今晚太早食完晚飯,時間尚早,就決定食埋個甜品先返去。銅鑼灣出名既甜品有幾間,而聰嫂既知名度係銅鑼灣區黎講亦係數一數二,不過我黎試就只係第1次。好在我地黎既時間仲早,7點半。d人仲食緊晚飯既時間,所以仲有位, 入到去。坐得非常迫,不過我理解。鋪面地方淺窄,生意難做。當然想坐多d 做多d....我同我男友兩個人。分別點左 蜜瓜西米冰,同士多啤梨西米冰,大約兩三分鐘就到 我個蜜瓜西米冰 先看賣相。。西米是另上的 有少量蜜瓜粒。另外主要是淺青色既冰蓉狀。 先試一啖 嗯。原來係將蜜瓜同冰仲有少少甜糖水 一齊用攪拌機打碎至冰蓉, 甜甜地又凍冰冰。有少少似食緊雪糕一樣。至於我男友個個就淺粉紅色既士多啤梨西米冰,我試左一小啖。味道偏啖而酸, 食完覺得蜜瓜味好食d, 因為個蜜瓜味都幾濃。同西米粒撈左少量椰汁較配。
今晚太早食完晚飯,時間尚早,就決定食埋個甜品先返去。
蜜瓜西米冰
士多啤梨西米冰
2015-10-04
$28 (Other)
蜜瓜西米冰