朋友和我都喜歡抹茶既食物,所以就選左依間餐廳~星期五晚上,等左10幾分鐘就有位,都唔算等左好耐~ 由於朋友唔係太肚餓,所以選左一個飯&芭菲一齊分享~ 雖然依間餐廳係食日本野,但我地叫左個韓式風格既泡菜海鮮飯,味道唔算差,又唔係好辣,都算唔錯ge~ 芭菲就選左朱古力味,最頂有兩粒疑似係朱古力既食物,但食落去個質感有d怪,好多粉同黏牙,亦太甜,總搭黎講唔係咁好食~ 雪糕帶有濃度適中既抹茶味,中間既脆脆同雪糕一齊食味道不錯,雖則脆脆亦都有d甜~ 其實整個芭菲最甜係中間既cream,令到整個芭菲都偏甜,而最底層既粒粒冇咩甜味,可以稍為中和一下~ 飲品方面,我就試左白玉雪糕抹茶,雪糕既抹茶味好濃,比芭菲個雪糕還要好食,而抹茶方面都好香&濃,所以覺得味道唔錯~ 我覺得依度既服務員態度都唔錯,我話要少冰,佢會在落單時同你講清楚少冰杯飲品既份量都會比平時少d d, 唔會等到杯飲品到左先發現佢少左~
朋友和我都喜歡抹茶既食物,所以就選左依間餐廳~
2016-07-22
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)