2015-08-15 804 views
星期五happy Friday! 每每星期五晚搵位食飯,間間都大排長龍!放左工就係銅鑼灣覓食,最後決定食位於登龍街的泰成菜館!呢到的環境就一定無高級餐廳咁雅緻,但小店最有人情味!等左大概十五分鐘就入座。係銅鑼灣來講都叫快!坐低左就立即落單,兩個人就叫左3樣野。食物好快送上,而且質素一點也不馬虎!先上左個馬拉盞炒通菜,馬拉盞真係我的最愛之一,入口咸咸香香,相當惹味,令人不能停口!之後就上左個炸蝦餅,叫左個細的,有三件。炸得香香脆脆,而且大大塊,相當抵食。最後上埋個金邊粉就剛剛好,粉量都叫大碟,夠兩個人食,而且絕對keep 到一貫的水準。唯一美中不足的係,無比到辣椒粉、花生碎 etc.香港太多連鎮店,無論去到邊區,總有一間係你附近。支持下小店都係不錯選擇,今晚餐飯兩個人加埋二百蚊有找,相當抵食!

2015-07-31
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)