2012-04-15 26 views
晚上九點鐘,黎大坑搵野食,見到呢間 pizza 店應該係新開o既,而且我感覺到幾有外國風味,就黎黎試吓啦。入到餐廳,一位男士非常有禮貌而誠懇咁用英文介紹各款 pizza 俾我同朋友知 (估計佢應該係老闆,其實都識講中文)。最後我地叫咗個 parma ham pizza,一杯 hoegaarden 同一杯鮮搾橙汁。Pizza 焗得啱啱好,材料味道都唔錯。反而我同朋友比較有興趣o既係佢呢間店o既裝潢,多過食物o既質素。周圍都佈滿一d幾懷舊感覺o既擺設。坐o係店入面傾計真係好舒服,雖然間店坐落街道o既角位,但 open 得黎坐o係入面又唔係覺得太嘈吵。我同朋友傾傾吓都唔知時間過得快,老闆竟然俾我地坐到十一點幾都唔趕我地走,我地都有d唔好意思。老闆同服務員o既態度真係值得一讚。
[註: 用餐日期是2012年1月2日]

Parma Ham Pizza
Pizza 焗得啱啱好,材料味道都唔錯。
周圍都佈滿一d幾懷舊感覺o既擺設。
老闆同服務員o既態度真係值得一讚。
2012-01-02