2014-05-06 1757 views
一向對小肥牛都很有興趣,以前也曾光顧其他分店,但今次真係扣晒分呀!20:00去到竟然見到唔多人,好開心唔使等位就可以點食物和湯底,因兩個人食得唔多,所以只點了幾樣,點知就咁簡單嘅大魚頭都賣晒,於是改點白鱔片,之後湯底到了、生菜到了、鵝肝丸到了,牛頸脊仲未到,突然好想食希靈魚,見牛未到,不如食咗刺身先,於是叫侍應加單,點知等咗半個鐘個刺身同鱔片都未到,唯有請侍應跟單,最後等咗一小時才食到新鮮的希靈魚。但鱔片就因為賣晒所以無得食喇,好明顯佢地係漏咗落單啦!食物方面,鵝肝丸、牛頸脊同埋希靈魚仍然不失水準,好好味,我今次沒有拍照,所以未能上載照片:1. 希靈魚嘅魚子好脆口,比一般日本料理還要好;2. 牛頸脊好新鮮,牛味濃,而且入口好嫩滑;3. 鵝肝丸好香,丸內有很豐富嘅汁漏出。最後,食完等埋單都要等15分鐘先有人嚟幫我地埋單呀,真係激死!整體除了食物新鮮外,侍應生服務態度差,環境又嘈雜,地方清潔不足,有些客人離開很久也沒有清潔,一句講晒:下次一定唔會再到這分店。

1. 希靈魚嘅魚子好脆口,比一般日本料理還要好;
2. 牛頸脊好新鮮,牛味濃,而且入口好嫩滑;
3. 鵝肝丸好香,丸內有很豐富嘅汁漏出。

2014-04-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 希靈魚