2024-04-29 65 views
康城新店,主打平民鐵板燒,鋪頭座落於The LOHAS,即係康城站B出口上扶手電梯,一出果層就係三樓,行到商場最尾的溜冰場隔離就係。行係遠左少少,不過勝在室內環境勁大,坐得好舒服。黎開康城玩可以試下~依家康城好多人,商場好多專賣小朋友野既鋪頭,都可以話係當地特色了。唔知係咪因為咁,所以鋪頭都好重視食物賣相,色香味俱全先吸引到細路仔,家長先肯做回頭客鐵板紐西蘭牛柳 148鐵板紐西蘭肉眼扒 128鐵板伊比利黑豚肉眼拼雞扒 108(配定食再+28)好食!佢地的鐵板唔係茶餐廳果種黑色鐵板,溫度我覺得無扒房果D鐵板咁高,咁做會安全啲,賣相都會好睇啲,影出黎色系亦夾番間鋪。牛肉嫩得黎有牛肉鮮味,本身個餐有薯條,女仔的話唔洗叫set都夠食,男仔都要加個set,有飯有湯有沙律。我自己食到最尾係差少少食唔哂個set既兩個牛餐各有千秋,有驚喜既係拼扒餐,好靚。好少先賣相咁好既雜扒鐵板。==============================蒲燒鰻魚泡菜石鍋飯 108賣相又係非常好,不過石鍋好似唔太熱,無乜飯焦。我覺得係因為要就番呢個區太多小朋友,所以控制左溫度,一陣小朋友摸到個鍋,可大可小。係貼心既安

鐵板紐西蘭牛柳 148

鐵板紐西蘭肉眼扒 128

鐵板伊比利黑豚肉眼拼雞扒 108

(配定食再+28)
蒲燒鰻魚泡菜石鍋飯 108

安格斯牛肩肉烏冬 78

試埋淡口味少少既烏冬,係呢間餐廳黎講算係比較平價既選擇,但仍然有水準,烏冬好彈牙,顯然係高級貨黎。牛肉都好好味。如果唔想係鐵板餐度食安格斯(鐵板安格斯要200蚊),用呢個烏冬餐黎試下靚牛都係好選擇。
2024-04-27
Dining Offer