2023-08-14 126 views
呢一日走入沙田,唔覺意去左沙田站上面的citylink , 唔行上黎都唔知原來呢度咁多野食😛,見到有間拉麵🍜店,上網查下評分都ok, 而且見餐廳🍴門口又唔洗等位,而且好耐都無食拉麵🍜啦,所以試吓先。店舖裝修光猛乾淨,呢間餐廳除咗有拉麵🍜、仲有丼飯,點拉麵或飯類都可以加錢跟套餐!點餐的時候店員會問拉麵🍜要咩硬度,我喜歡硬啲,所以選擇了硬麵。最後我地點了:豚骨拉麵🍜原味 $68豚骨拉麵🍜香辣🔥 $72再追加套餐 +$40+餃子🥟炸雞🍗套餐(餃子🥟3個,炸雞🍗3件)拉麵🍜價錢合理,算是平民價,唔算貴。拉麵🍜味道整體都ok, 值得一讚嘅係超快送上,真係快靚正!非常適合趕時間的人士!👍🏻香辣味對於我黎講可能太辣🔥,但我老公喜歡辣,所以整碗連湯都飲埋😂👍🏻炸雞🍗即炸,所以好熱🥵,要小心燙嘴啊!📍Tonkotsu 8 by 三田製麵所 (Citylink) (沙田)地址:沙田沙田車站圍1號Citylink1樓111號舖

最後我地點了:
豚骨拉麵🍜原味 $68
豚骨拉麵🍜香辣🔥 $72
再追加套餐 +$40
+餃子🥟炸雞🍗套餐
(餃子🥟3個,炸雞🍗3件)

拉麵🍜價錢合理,算是平民價,唔算貴。
拉麵🍜味道整體都ok, 值得一讚嘅係超快送上,真係快靚正!
非常適合趕時間的人士!👍🏻
炸雞🍗即炸,所以好熱🥵,要小心燙嘴啊!

地址:沙田沙田車站圍1號Citylink1樓111號舖