2023-11-09 841 views
收工搭叮叮落筲箕灣東大街想睇下有咩好食由頭行到尾有上海,越南,日式,泰式,韓式行黎行去走左入一條巷見到有間唔起眼既舖見人少少就佢啦(好怕人多既地方)坐低之後d姐姐問我要唔要保溫爐可以佐住食物保持佢既溫度呢個舉動非常貼心,不過今日一枝公加上好餓,野食黎到應該都擺唔過1分鐘所以我就無要到。佢地張菜單上有成104款食物,一個人樣樣都想食,但又食唔到咁多,揀左d睇落特別既嗌黎試下豚肉荔枝卷,豚肉韮菜花卷荔枝搭豬肉鹹鹹甜甜好特別,韮菜花咬落又爽口又juicy雞皮墨魚滑皇牌果然係皇牌,咳緊都要食,香脆又有咬口,雞皮既油香搭落墨魚滑真係超爆正,不過一出要攤陣先,因為太心急辣親個咀麻辣豬大腸大腸應該有滷過,辣辣地又煙煙韌韌蜜糖雞中翼,雞爽肉雞翼以為係普通野,唔會有驚喜,燒出黎甜甜香脆,咬入去係非常嫩口,雞爽肉未試過,佢地介紹係雞既橫隔膜,咬落去又似雞軟骨,又似雞肉,好好味A4和牛,牛小排和牛油脂好香,燒到岩岩好,如果怕太肥膩可以食牛小排,油脂無咁多,有嫩滑入口即融既感覺蒜蓉燒蠔好大隻好肥美,食落無腥味,下次試下芝士先翠玉瓜,玉米荀,蜜糖燒芋頭菜就不過不失,不過燒芋頭同想像唔同,唔係唔好食,不過唔係我想
收工搭叮叮落筲箕灣東大街想睇下有咩好食
由頭行到尾有上海,越南,日式,泰式,韓式
行黎行去走左入一條巷見到有間唔起眼既舖
見人少少就佢啦(好怕人多既地方)

坐低之後d姐姐問我要唔要保溫爐
可以佐住食物保持佢既溫度
呢個舉動非常貼心,不過今日一枝公
加上好餓,野食黎到應該都擺唔過1分鐘
所以我就無要到。

佢地張菜單上有成104款食物,
一個人樣樣都想食,但又食唔到咁多,
揀左d睇落特別既嗌黎試下

豚肉荔枝卷,豚肉韮菜花卷

荔枝搭豬肉鹹鹹甜甜好特別,韮菜花咬落又爽口又juicy

麻辣豬大腸

大腸應該有滷過,辣辣地又煙煙韌韌

蜜糖雞中翼,雞爽肉

A4和牛,牛小排

蒜蓉燒蠔

好大隻好肥美,食落無腥味,下次試下芝士先

翠玉瓜,玉米荀,蜜糖燒芋頭

菜就不過不失,不過燒芋頭同想像唔同,唔係唔好食,不過唔係我想像中既口感

整體超有驚喜,愈食愈多人,8點就坐滿人,好彩早黎,下次生日飯可以揀呢間,店員姐姐話有新鮮燒魚,海鮮,不過今日1個人無辦法食
豚肉韮菜花卷
豚肉荔枝卷