2023-11-09 841 views
收工搭叮叮落筲箕灣東大街想睇下有咩好食由頭行到尾有上海,越南,日式,泰式,韓式行黎行去走左入一條巷見到有間唔起眼既舖見人少少就佢啦(好怕人多既地方)坐低之後d姐姐問我要唔要保溫爐可以佐住食物保持佢既溫度呢個舉動非常貼心,不過今日一枝公加上好餓,野食黎到應該都擺唔過1分鐘所以我就無要到。佢地張菜單上有成104款食物,一個人樣樣都想食,但又食唔到咁多,揀左d睇落特別既嗌黎試下豚肉荔枝卷,豚肉韮菜花卷荔枝搭豬肉鹹鹹甜甜好特別,韮菜花咬落又爽口又juicy雞皮墨魚滑皇牌果然係皇牌,咳緊都要食,香脆又有咬口,雞皮既油香搭落墨魚滑真係超爆正,不過一出要攤陣先,因為太心急辣親個咀麻辣豬大腸大腸應該有滷過,辣辣地又煙煙韌韌蜜糖雞中翼,雞爽肉雞翼以為係普通野,唔會有驚喜,燒出黎甜甜香脆,咬入去係非常嫩口,雞爽肉未試過,佢地介紹係雞既橫隔膜,咬落去又似雞軟骨,又似雞肉,好好味A4和牛,牛小排和牛油脂好香,燒到岩岩好,如果怕太肥膩可以食牛小排,油脂無咁多,有嫩滑入口即融既感覺蒜蓉燒蠔好大隻好肥美,食落無腥味,下次試下芝士先翠玉瓜,玉米荀,蜜糖燒芋頭菜就不過不失,不過燒芋頭同想像唔同,唔係唔好食,不過唔係我想
收工搭叮叮落筲箕灣東大街想睇下有咩好食
由頭行到尾有上海,越南,日式,泰式,韓式
行黎行去走左入一條巷見到有間唔起眼既舖
見人少少就佢啦(好怕人多既地方)

坐低之後d姐姐問我要唔要保溫爐
可以佐住食物保持佢既溫度
呢個舉動非常貼心,不過今日一枝公
加上好餓,野食黎到應該都擺唔過1分鐘
所以我就無要到。

佢地張菜單上有成104款食物,
一個人樣樣都想食,但又食唔到咁多,
揀左d睇落特別既嗌黎試下

豚肉荔枝卷,豚肉韮菜花卷

荔枝搭豬肉鹹鹹甜甜好特別,韮菜花咬落又爽口又juicy

麻辣豬大腸

大腸應該有滷過,辣辣地又煙煙韌韌

蜜糖雞中翼,雞爽肉

A4和牛,牛小排

蒜蓉燒蠔

好大隻好肥美,食落無腥味,下次試下芝士先

翠玉瓜,玉米荀,蜜糖燒芋頭

菜就不過不失,不過燒芋頭同想像唔同,唔係唔好食,不過唔係我想像中既口感

整體超有驚喜,愈食愈多人,8點就坐滿人,好彩早黎,下次生日飯可以揀呢間,店員姐姐話有新鮮燒魚,海鮮,不過今日1個人無辦法食
豚肉韮菜花卷
牛小排
A4和牛
蜜糖燒芋頭
2023-06-16 1061 views
宵夜時段無咩揀見到仲開緊就試吓😎好食果幾樣要推介👍🏻1. 驚喜嘅燒粟米仔🌽好脆好甜!面層烤到小小焦好脆🤤佢燒個汁好有趣 似蜂蜜牛油薯片😂2. 鵝肝青蘋果多士🖖🏻鵝肝焦得剛剛好🥳配青蘋果🍏小小酸調和油脂感加埋多士超脆🍞有唔同既味道同口感👏🏼3. 蒜蓉燒茄子🍆好重口味但正!蝦皮+炸蒜+蔥香到爆🥘茄子全熟索汁無得彈👅btw個燒魚一夜干等得有小小耐(-30min)但店員姐姐都解釋番因為要慢火燒先好食 唔好意思要等👧🏻有笑容服務態度唔差嫁🤫整體來講🧏🏻‍♂️食品燒得細心 有獨特之處🐚坐得小小迫但都舒服兩個人~$4xx落到樓💵絕對值得街坊再去🚏🏘️🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️
宵夜時段無咩揀

3. 蒜蓉燒茄子🍆
好重口味但正!
蝦皮+炸蒜+蔥香到爆🥘
茄子全熟索汁無得彈👅

btw個燒魚一夜干等得有小小耐(-30min)
但店員姐姐都解釋番

兩個人~$4xx落到樓💵
絕對值得街坊再去🚏🏘️🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️
  • 蒜蓉燒茄子
2023-04-30 822 views
態度極差,以後唔會再去,貼錢買難受坐到入去已經開始要你盡快交枱,咁我同朋友快手快腳落單,啲野食又鬼咁耐先黎經常食完一啖肉等十幾分鐘先有第二啖食到一半,有個男仔過黎話要埋單交枱我話仲有好多野未黎喎,佢先同我講黎齊我攞張單比佢睇,佢先知自己只落左一頁紙,每落到後面嗰頁我問佢會唔會黎番,佢好悔氣咁話唔會,叫我交枱我話我有成半張單野食無黎咁點,佢答:咁我地張單都無收你錢啦真係唔明點解仲有人黎呢啲餐廳食野野食上得慢,催交枱,漏單,0服務
態度極差,以後唔會再去,貼錢買難受
經常食完一啖肉等十幾分鐘先有第二啖
食到一半,有個男仔過黎話要埋單交枱

我話仲有好多野未黎喎,佢先同我講黎齊
我攞張單比佢睇,佢先知自己只落左一頁紙,每落到後面嗰頁

我問佢會唔會黎番,佢好悔氣咁話唔會,叫我交枱
我話我有成半張單野食無黎咁點,佢答:咁我地張單都無收你錢啦

真係唔明點解仲有人黎呢啲餐廳食野
野食上得慢,催交枱,漏單,0服務
🍴🍴🍴筲箕灣人隱世巷仔燒烤店🍴🍴🍴今日餓餓地 決定食串燒😝😝6:30去到餐廳 竟然完全唔使等位話用餐時間為1.5小時 ⏰⏰職員推介主打食蟶子 $62一隻我哋叫咗兩隻 一隻麻辣🌶一隻唔辣🧄味道都唔錯 啲肉都好厚實然後再叫咗我最鍾意嘅雞皮墨魚滑😛😛脆脆嘅雞皮包住單牙嘅墨魚滑 ⭐️⭐️⭐️⭐️食完第一round 之後準備叫第二round 點知職員記錯咗我哋嘅last order時間😡😡職員係咁話我哋7:15 last order左啦!但其實入座前明明話Last order係7:30…最後同佢爭論咗一陣 個職員先發現自己記錯咗我哋入座時間😑😑佢即刻當冇事發生 收走我哋張點餐紙就走之後上嘢食嘅時候 佢又冇講低係乜嘢 放低就走🍽我哋食完都唔知係乜 就決定問一問職員 到底佢上咗啲乜咁個職員就話講咗話 係雞頸肉…但係明明我哋就冇叫過🤨🤨咁我哋就「吓」左一聲個女職員即刻勁燥底 超大聲喺度講 「係 雞 頸 肉 呀!!!」嚇到隔籬枱都即刻望過嚟睇吓咩事我哋都費事同佢嘈總之呢間燒烤堂啲嘢食係OK嘅 👌🏻但係職員態度極度惡劣🤬🤬🤬如果想貼錢買難受就去啦 我以後都唔會再去呢間分店
🍴🍴🍴筲箕灣人隱世巷仔燒烤店🍴🍴🍴

然後再叫咗我最鍾意嘅雞皮墨魚滑😛😛
脆脆嘅雞皮包住單牙嘅墨魚滑 ⭐️⭐️⭐️⭐️

食完第一round 之後準備叫第二round
點知職員記錯咗我哋嘅last order時間😡😡
職員係咁話我哋7:15 last order左啦!
但其實入座前明明話Last order係7:30…

最後同佢爭論咗一陣 個職員先發現自己記錯咗我哋入座時間😑😑

如果想貼錢買難受就去啦

我以後都唔會再去呢間分店
蟶子
2023-01-20 708 views
嘢好食,啤酒抵飲,但一肚氣!!一直好鍾意去,但今次之後 唔 會 再 去 !不嬲早去早走,今晚話一小時,25分鐘要我last call, 已經不知所措,成日就掛住叫我走,叫嘢又話等一陣,啤酒又話等一陣,其實你係覆個電話就好走,埋單見又啤酒$48又-減$48睇唔清楚問下,就俾佢寸呢度咁打冇計錯叫我自己睇清楚,咁我睇錯唯有谷鬼氣酒未飲完嘢未食完都準時走(仲有3分鐘),以前個女仕認得我之餘都會俾我空間享受短暫的happy hour, 今日之後話之你黃到金開到成行成市分店,我唔去藍店之餘都唔會再幫襯!!

嘢好食,啤酒抵飲,但一肚氣!!
一直好鍾意去,但今次之後 唔 會 再 去 !
2023-01-20
2022-11-21 966 views
前一陣子社交平台動態回顧彈出8年前的宵夜相片仔仔就話好耐無食啦於是就去食返餐這間燒烤店由MTR出口的外賣店再搬入原址為酒吧的舖位應該有10年了記得當時老闆是個後生仔後來又在紅磡開分店又在銅鑼灣開日本菜今天開openrice看看原來已經有6間了真是十年人事幾番身見番那位後生女店員成長了不少聽說那位店員已經成為了老闆娘不過唔知真定假我的仔仔也由幼稚園食到變中學生了十年過去有唔同的亦有不變的先講最差的店面衛生情況一直唔理想枱未抺乾淨和椅有些上一手的食物和油不過今次沒有像以前地下黏鞋的感覺開業頭一兩年食物上得超慢不過之後已經快了和現在的速度差不多食物依舊好味不過沒有十年前每一款都做到超級好味的狀態價格一向都唔底加埋一我們一家四口一共吃了$689(只收現金)Sapporo 生啤 $48 買一送一 送的那杯要計原價加一鹹蛋黃豬大腸 $24 我不太吃到鹹蛋黃味,大腸味濃,喜歡大腸的會喜歡,我不喜歡大腸的,自然不喜歡中切鹽燒牛舌芯 $28x2串 牛舌芯一向是我一家最愛,比平常的牛舌淋鹽燒豩肉荔枝卷 $22 豩肉燒得未夠香脆,荔枝甜,整體也算好味麻辣雞軟骨 $16 雞軟骨夠脆,麻辣粉幾辣明太子雞腿肉$2
前一陣子社交平台動態回顧彈出8年前的宵夜相片

和現在的速度差不多

食物依舊好味
不過沒有十年前每一款都做到超級好味的狀態

價格一向都唔底
加埋一我們一家四口一共吃了$689(只收現金)

Sapporo 生啤 $48 買一送一
送的那杯要計原價加一

麻辣雞軟骨 $16 雞軟骨夠脆,麻辣粉幾辣
鹹蛋黃豬大腸,中切鹽燒牛舌芯,鹽燒豩肉荔枝卷,麻辣雞軟骨
明太子雞腿肉$28 明太子夠多,雞腿肉軟滑
鹽燒雞軟骨$16 雞軟骨夠脆
明太子雞腿肉,鹽燒雞軟骨
味淋魚乾$48 味道口感也不錯,但講不出欠了什麼,就是不及以往好味
味淋魚乾
燒馬友$168 魚肉好鮮甜,推介
燒馬友
牛油蒜蓉焗什菇$38 蒜蓉在面,什菇在底,吃不到牛油味,什菇不夠淋,我不太喜歡
牛油蒜蓉焗什菇
孜然燒茄子$36 必食之選
唐揚池魚仔 $38 魚仔好脆但沒有魚味,送酒之選
唐揚池魚仔
牛胸爽 $28 牛胸爽本身沒有什麼味道
泰式豬頸肉 $28 可能我點了泰式汁,有點兒蓋過豬頸肉的味道
海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28 普普通通
牛胸爽,泰式豬頸肉,海苔黑豚肉鵪鶉蛋
推介:
中切鹽燒牛舌芯
2022-11-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$172.25 (Last Night Supper)
2022-10-08 480 views
一直都好想試嘅人氣串燒店💛近來仲要開咗好多間分店 宜家筲箕灣、銅鑼灣、中環、尖沙咀、旺角同紅磡都有分店 真係好方便🥰我哋今日嚟到筲箕灣分店 位置有啲偏僻所以都唔算太多人 我哋就有預先book定位 用餐時間90分鐘 大家想食嘅話就要留意吓啦~串燒選擇都算多 有日式、泰式、港式等等 仲有多款創意料理 等你慢慢揀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)*🌟為較推薦款式💛🌟焦糖鰻魚芝士玉子燒 ($28)值得推薦❗️個人勁鍾意食玉子燒 玉子燒入面包住鰻魚 欣賞佢上面再有層脆脆嘅焦糖 甜甜地幾好味😚🌟厚切鹽燒牛舌腩 ($48)店員介紹牛舌腩係相比牛舌芯更為厚身 我就比較鍾意食呢隻 牛味濃郁之餘亦較為煙韌有咬口🥰唔會燒到太韌咬唔到 推薦💯中切鹽燒牛舌芯 ($28)較為薄身 味道不過不失~鹹蛋黃豬大腸 ($24)鹹蛋黃個味都幾出 豬大腸口感軟綿~蜜糖燒菠蘿 ($18)味道不過不失 食咗咁多肉可以解下膩 但有某幾舊有啲酸😂鹽燒萵筍 ($18)平時食開酸菜魚入邊嗰啲萵筍 我係第一次食燒萵筍 就覺得無乜特別無乜味可以唔駛試😂汁燒免治雞肉軟骨棒 ($38)店員建議我哋先將蛋汁同燒汁撈勻 雞肉彈牙而且帶有一啲雞軟骨粒 增加口感 味道都唔錯

*🌟為較推薦款式💛

焦糖鰻魚芝士玉子燒

🌟焦糖鰻魚芝士玉子燒 ($28)

厚切鹽燒牛舌腩

🌟厚切鹽燒牛舌腩 ($48)

中切鹽燒牛舌芯 ($28)
較為薄身 味道不過不失~

鹹蛋黃豬大腸 ($24)
鹹蛋黃個味都幾出 豬大腸口感軟綿~

蜜糖燒菠蘿 ($18)
味道不過不失 食咗咁多肉可以解下膩 但有某幾舊有啲酸😂

鹽燒萵筍 ($18)

汁燒免治雞肉軟骨棒 ($38)
店員建議我哋先將蛋汁同燒汁撈勻 雞肉彈牙而且帶有一啲雞軟骨粒 增加口感 味道都唔錯~

泰式豬頸肉
鹽燒赤雞頸肉 ($22)
同普通雞肉差唔多 味道不過不失~

明太子雞腿肉 ($28)
明太子味都幾突出 呢個幾特別🥰

雞翼 ($18 / 2pcs)
作為雞翼控有少少失望🥲我哋嗌咗蜜糖同香辣各一份 但雞翼燒得有少少微燶 另外香辣亦唔算太辣 雞翼亦唔算太入味🥲🥲

鹽燒豚肉荔枝卷 ($22)
本來覺得豚肉加荔枝幾得意 但唔知係咪因為豚肉太少 淨係食到荔枝味🥲

🌟泰式豬頸肉 ($28)
值得推薦❗️豬頸肉配上泰式醬汁 酸酸辣辣 非常惹味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 佢個醬汁好食到好想用嚟點其他串燒🤣

牛油蒜蓉焗雜菇 ($38)
有極多蒜蓉 而且菇嘅份量都算多 有金菇雞髀菇同冬菇 味道都唔錯~

鹽燒秋葵 ($16)
味道都幾鮮甜 外皮燒至爽脆 而內裏黏稠 適合鍾意秋葵嘅朋友🤣

麻辣燒鴨舌
🌟麻辣燒鴨舌 ($28)
一串有六舊 麻辣都幾惹味 送啤酒一流✨

牛油蜜糖粟米 ($20)
超鍾意食粟米🌽次次食串燒都必點 粟米加上牛油同蜜糖去烤真係無得彈😚

麻辣土豆片 ($16)
味道一般 烤得唔算好香脆 有啲似薯片但又較為厚身無薯片咁薄同香脆😂

麻辣手釣墨魚鬚 ($22)
同我想像中嘅好唔同 我仲以為係一條條嗰啲 點知份量好少 但都幾爽口 表面灑上辣粉 辣得嚟好好食🥰

海苔黑豚肉鵪鶉蛋 ($28)
見佢係黑豚肉加鵪鶉蛋都幾特別 所以就點嚟試吓 味道就不過不失啦 但佢上面有沙律醬配紫菜都幾有驚喜~

黑毛豬五花腩 ($28)
五花腩油脂分佈均勻 食落都幾香口~

雞軟骨 ($16)
串燒嚟講雞軟骨真係無得輸😆我哋就嗌咗鹽燒同麻辣各一串 味道正常發揮 同平時差唔多😂

蟹膏燒飯團 ($38)
飯團燒至脆身 入面撈埋啲飯素再加埋啲蟹膏真係無得輸 美中不足係佢塊紫菜淋咗真係有啲可惜🥺

汁燒橫膈膜肌 ($28)
肉質嫩滑 都幾有牛味 可惜嘅係我哋放得耐咗少少 凍咗就無咁好食🥲🥲

Sapporo ($48)
食串燒點少得啤酒🍻呢到嘅啤酒本身已經唔貴 仲要做緊買一送一 真係超抵🤩

❣️整體食物質素都唔錯 即叫即燒 全部都熱辣辣( ´▽`) 唔係話等好耐已經有得食 而且串燒都幾多選擇 有啲仲好有特色(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)另外餐廳服務都幾好 女店員見我哋喺度諗緊食邊款嘅時候 都有幫手介紹💛

推薦指數:🌟🌟🌟🌟

想睇更多食評 follow 👉🏻 @siu4mai_inthehouse
焦糖鰻魚芝士玉子燒
厚切鹽燒牛舌腩
麻辣燒鴨舌
2022-07-02 1366 views
📍#燒烤堂#MFJ筲箕灣 #MFJ日本菜人均消費: HKD150話說早幾天食完燒烤堂 @skewer.kitchen 已經念念不忘,剛好今晚肚餓想食宵夜,立即想起筲箕灣有分店,第一時間就叫外賣!😍💯雞皮墨魚滑🦑$42上次推介過必食雞皮墨魚滑,今次豈可錯過!超香的雞皮加上爽滑墨魚滑,墨魚滑夾雜著微微雞香,正!😍⭐️汁燒赤雞心🐔$24⚠️好似俾漏咗⚠️😂⭐️鹽燒赤雞頸肉🐔$24其實雞頸肉好像跟其他部位比沒什麼太大分別🤔 肉比較細件,但口感嫩嫩都可以,加上鹽燒比較清香,嫩而不膩💯 椒鹽燒阿波尾七里香🐔$24OMG! 好味到痴線!阿波尾是日本本土走地雞,可能是走地雞,Pat Pat位特別肥美😍 口感又爽油香一流! 必食不可!⭐️ 柚子雞腿肉🐔$24第一口食覺得有點寡而無味,再咬下起的確有股柚子清香! 起初覺得不太夾,不過慢慢又覺得可以,只是肉質不能嫩滑⭐️ 鹽燒牛舌芯🐮$31牛舌芯貴為本條牛舌最軟嫩的部分,$31/串又真不貴! 爽口,鹽燒最夾,可以食到牛舌本身的味道! 🆗 秘制燒羊架🐑$53羊架就甘一點,黑黑瘦瘦的😂 沒什麼羊味,肉質都較乾身,沒什麼口感⭐️ 泰式豬頸肉🐷$31口感不用提,爽口就一定!本

📍#燒烤堂

鹽燒牛舌芯

🆗 秘制燒羊架🐑$53
秘制燒羊架

⭐️ 泰式豬頸肉🐷$31
口感不用提,爽口就一定!本來燒豬頸肉已經夠香,加試泰式醬汁,酸酸辣辣,特別開胃!
雖然日式餐廳食泰式有點怪😂

⭐️ 翠玉瓜🥒$18
外脆內軟的翠玉瓜,外賣來到不失霸氣!外面香口,內裡夠Juicy!
翠玉瓜

燒烤堂令我改變了對日式串燒貴格不飽的想法😂 比起好多日式串燒,他相對性價比十分高! 堂食當然最好,但外賣都十分不錯!

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #japanesefood #japanesecuisine #grill #skewers #bbq #相機食先 #筲箕灣美食 #日本菜
2022-06-18
Waiting Time
40 Minutes (Delivery)
$150 (Last Night Supper)
鹽燒赤雞頸肉
椒鹽燒阿波尾七里香
柚子雞腿肉
鹽燒牛舌芯
翠玉瓜
2022-06-01 838 views
唔係講笑!! 真心好食推薦!! 依間燒烤堂已經好食到變成連鎖店咁,旺角銅鑼灣都有,每次都好爆。今日去開筲箕灣,見到有分店仲有位即衝!餐廳主打日式風格,碗碟都用和風花紋小瓷碟。串燒菜式有驚喜! 多款自創的混合串燒,一般燒烤店見到的款式反而較少。每串份量不多,食材新鮮上乘,食材搭配好有心思(由於好食的太多,以下只推薦幾款特色串燒)🔸️焦糖青蘋果鵝肝多士 $78- 無諗過青蘋果加入去咁夾! 鹅肝本身油膩,夾多士已成共識,但加入青蘋果片令油膩感更少,少許甜味,口感更爽脆,大力推!🔸️麻辣豚肉韭菜花卷 $22- 心機之選! 卷物從來都不易,韭菜花一食落去好多汁,同正常韭菜完全不同感覺,有驚喜🔸️鹽燒A4宮崎和牛 $58- 入口即溶,食材上乘,點燒都好食!🔸️ 黑糖燒菠蘿 $18- 又一創舉! 本身燒菠蘿上台見無乜燒既痕跡,有d失望。但估唔到佢黑糖面,令外表似雪條外層的朱古力皮,一咬落去脆卜卜,菠蘿汁爆出,極好食!🔸️5星⭐評分好食指數:⭐⭐⭐⭐⭐整體份量:⭐⭐⭐⭐性價比:⭐⭐⭐⭐打卡度:⭐⭐⭐餐廳環境:⭐⭐⭐⭐

(由於好食的太多,以下只推薦幾款特色串燒)

🔸️焦糖青蘋果鵝肝多士 $78

🔸️麻辣豚肉韭菜花卷 $22

🔸️鹽燒A4宮崎和牛 $58
- 入口即溶,食材上乘,點燒都好食!

🔸️ 黑糖燒菠蘿 $18

🔸️5星⭐評分
好食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
整體份量:⭐⭐⭐⭐
性價比:⭐⭐⭐⭐
打卡度:⭐⭐⭐
餐廳環境:⭐⭐⭐⭐
2022-06-01 542 views
老爺奶奶最鐘意的燒烤堂😍基本上🤤諗唔到食咩嘅時候都會去呢一間🤭呢一間嘅位置係東大街近天后廟🙆🏻‍♀️位置有少少隱蔽行到去最篤篤🐽不過入去食嘅人要注意呢度嘅環境係好迫😅今日天氣勁熱一坐低即刻叫咗支梳打水嚟飲🤤自己大左就嚟溝🫢印象中好似每$300就free一個人嘅開瓶費💃🏻星期日6:30嘅時候嚟到唔算多人👍🏻今次都食咗好多嘢😝好似啲嘢唔駛錢咁🤣最鍾意食呢間嘅青蘋果鵝肝多士❤️咬落去一啲渣都冇入口即溶外脆內軟🥹雞皮墨魚滑外層燒到好脆口入面又勁爽口雙層口感🫶🏻明太子雞柳雞肉滑到爆炸配埋明太子入口超級match不過另一款柚子雞柳就好鹹🤷🏻‍♀️同埋另一樣一定要食嘅係甜奶油牛油包😝我哋仲叫咗好多其他嘢食有雞泡魚/鹽燒馬友/廣島蠔/蟶子皇/燒茄子/黑糖燒菠蘿/和牛/黑毛豬五花腩.....四個人食完買單1500蚊食咗咁多嘢😍超級滿足👍🏻美中不足係呢度真係座位太迫同埋冷氣唔夠🤷🏻‍♀️

雞皮墨魚滑外層燒到好脆口入面又勁爽口雙層口感🫶🏻

同埋另一樣一定要食嘅係甜奶油牛油包😝

四個人食完買單1500蚊食咗咁多嘢😍超級滿足👍🏻

美中不足係呢度真係座位太迫同埋冷氣唔夠🤷🏻‍♀️
呢間聽朋友就講得多,自己就未試過,心血來潮打去訂星期日,諗住帶兩老黎嘆下,到左之後坐低店員就介紹我地有生猛海鮮🦀🦞🦐仲有🍻啤酒買一送一,二話不說梗係點比兩老chill一下而我就揀左杯白桃烏龍茶🥤聞落去好香食住串燒飲更加可以解膩 雞泡魚乾熱辣辣加埋沙律醬勁正 燒茄子我本身唔食茄子,但唔知點解mix左蒜蓉覺得好香,下次可以挑戰下川燒,聽店員講都幾辣 元貝北寄貝我係海鮮發燒友,聽到店員話除左有蟶子元貝仲有期間限定既北寄貝,咁就梗係試下,北寄貝平時打邊爐同刺身就食得多,用燒既都係第一次,佢地推薦鹽燒食鮮味,果然正到爆,肉身爽口彈牙連個汁我都飲埋,本身想再encore,但怕食唔落其他野 串燒豚肉奄春蛋,呢樣野未食過見到佢係推介就點左串試下,沙律醬配紫菜再加個汁有驚喜七里香,我望黎望去睇唔出係咩黎,就叫左店員黎問,佢答我係雞patpat,但係非一般既patpat,就係因為佢呢句我就試一試,果然香口又唔會有陣味 黑糖菠蘿熱食就食得多,凍食焦糖脆脆外皮好正,唔會好甜好漏,食到咁上下飽食最perfect 今日帶兩老黎食,問佢地覺得點,佢地都食到lamlam脷,不過因為我地掛住傾計,好多野食擺到凍左,所以
呢間聽朋友就講得多,自己就未試過,
心血來潮打去訂星期日,諗住帶兩老黎嘆下,
到左之後坐低店員就介紹我地有生猛海鮮🦀🦞🦐
仲有🍻啤酒買一送一,二話不說梗係點比兩老chill一下
而我就揀左杯白桃烏龍茶🥤聞落去好香
食住串燒飲更加可以解膩

雞泡魚乾
熱辣辣加埋沙律醬勁正

燒茄子

元貝北寄貝

串燒

黑糖菠蘿

今日帶兩老黎食,問佢地覺得點,佢地都食到lamlam脷,不過因為我地掛住傾計,好多野食擺到凍左,所以下次醒目,要邊食邊傾同埋唔好一口氣落太多🤣

2021-11-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 明太子雞皮蝦
  • 七里香
  • 燒元貝
  • 黑糖菠蘿
  • 燒茄子
  • 雞泡魚乾
2021-11-21 518 views
服務員態度冷淡,只係喜歡催客人埋單,食物質素差,價錢又貴,座位迫,等候時間太長,不會再試。牛肉太肥,啖啖肥膏,雞翼太細,燒得又燶,味道又咸,燒菠蘿入面冰,不知所為 。Goose liver 燒得不碎,又無味道,淮山入面又系冰凍,食之無味。
2021-11-20
琴日晚上我地經某平台叫外賣自取,佢地店員勁差態度,睇都無睇張單就直接叫我地等多十五鐘。我地初初仲傻豬豬咁等,過左十五分鐘問佢地果時,佢夠膽死叫我地再等,佢都痴線,佢唔係突然忙,好明顯係漏單,仲要職員輪住出去門口食煙,真心燥。我地就發火話你到底有無睇單,佢話以為我地係網上外賣平台拎外賣員?!最後佢話等多十五分鐘,我彩你都傻,即刻上返平台取消張單退款,但浪費左我一生一個鐘,由落單到去現場等佢地班垃圾。
2021-10-21
Waiting Time
60 Minutes (TakeAway)
2021-09-01 577 views
閨蜜食過兩次話幾好,所以推介給我✋寫食評前剛看到一篇新食評勁彈店員服務態度😤我們入店時確實覺得女店員、無笑容、語氣並不殷勤😒不過點餐後、送食物來、之後再加單,慢慢又不覺得女店員有招呼不周,談不上什麼好招呼,但不可以用差來形容,疫情下互相體諒、加油啊💪一向不太喜歡啤酒,不過呢隻真係好飲👍玉米荀👍👍👍秋葵🆗銀杏🙅🏻‍♀️牛油蒜蓉焗什菌👍雞腎🆗西班牙黑毛豬👍👍👍麻辣豚肉露荀卷👍好味👍👍超級好味👍👍👍😋鮑魚本身唔錯,但用辣菜脯就蓋過味道,只能說🆗我好喜歡燒飯團🍙但呢個明太子飯團可以忘記🙅🏻‍♀️連帶明太子淮山、燒萵荀都無乜味🙅🏻‍♀️鹽燒雞軟骨🆗正常的雞中翼🆗食咗咁多燒烤,輕甜的黑糖菠蘿可以解解膩,唔錯🆗整體而言會比75分,而家經營飲食生意實在困難,希望下次再幫襯時,可以更進一步,加油💪😉
閨蜜食過兩次話幾好,所以推介給我✋

寫食評前剛看到一篇新食評勁彈店員服務態度😤我們入店時確實覺得女店員[講嘢有少少掘]、無笑容、語氣並不殷勤😒不過點餐後、送食物來、之後再加單,慢慢又不覺得女店員有招呼不周,談不上什麼好招呼,但不可以用差來形容,疫情下互相體諒、加油啊💪

七寶生啤  -  買一送一🍺

一向不太喜歡啤酒,不過呢隻真係好飲👍
玉米荀👍👍👍秋葵🆗銀杏🙅🏻‍♀️

牛油蒜蓉焗什菌👍雞腎🆗
西班牙黑毛豬👍👍👍麻辣豚肉露荀卷👍

孜然燒茄子🍆

好味👍👍

蒜蓉燒蘇格蘭蟶子皇

超級好味👍👍👍😋

辣菜脯燒鮑魚

鮑魚本身唔錯,但用辣菜脯就蓋過味道,只能說🆗

🧂鹽燒開邊雞中翼

正常的雞中翼🆗

黑糖燒菠蘿🍍
食咗咁多燒烤,輕甜的黑糖菠蘿可以解解膩,唔錯🆗

2021-08-16
七寶生啤  -  買一送一🍺
孜然燒茄子🍆
蒜蓉燒蘇格蘭蟶子皇
2021-07-24 632 views
食物水準一般,但從未吃過一間餐廳的服務態度這麼惡劣,女侍應的態度非常差。她的眼神令我一生難忘☠️💀這樣的服務質素,難道她是不想客人來?那麼以後我再不敢再來,因為她的眼神告訴了我(趕客⋯⋯(服務一粒星都不值👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿)
(服務一粒星都不值👎🏿👎🏿👎🏿👎🏿)