2023-02-09 592 views
.係勝利道睇完狗仔就搵下附近有咩食,見呢間評價幾好就入左去嚕。呢間啲枱同座位都偏寬闊,坐得好舒服,裝修以木系為主,感覺小清新。最近我地食得油膩,就叫左啲比較fresh既食物🥗😋▫️Spring Garden ($118)(巴馬火腿、桂花蜜瓜、蜜桃、無花果、沙律菜)我個人比較鐘意有水果配搭既沙律,食落會甜啲清新啲,加上黑醋汁酸酸甜甜好醒胃,呢個好推介,啲菜都好新鮮乾淨👍🏼▫️吞拿魚他他 ($128)賣相好靚好吸引,以蝦片代替法包,感覺再light啲。粒粒吞拿魚舖滿係牛油果蓉上,加上三文魚子,味道咸咸地,值得試試。▫️釀海鮮南瓜批 ($188)原隻小南瓜🎃釀左各種海鮮,有蝦、青口、蟹柳、蜆、魷魚,有南瓜蓉、松露薯蓉,賣相精緻亦超級豐富。南瓜焗得剛好夠腍,可以連皮食添,成個配搭一啲都唔heavy。▫️心太軟配自家製雪糕 ($68)好耐冇食了,臨近情人節,就叫一個吧😬我地差唔多食哂主菜,店員過黎收拾,順便問我地係咪依家可以上甜品,幾貼心,知道呢枱客有份甜品未上,主動詢問👍🏼心太軟剛焗起微暖,雖然唔係好流心,但質感軟糯,唔會硬崩崩,好食喎😋加上自家製香芋雪糕,一暖一凍口感好爽。▫️海鹽焦糖latte ($

▫️Spring Garden ($118)
(巴馬火腿、桂花蜜瓜、蜜桃、無花果、沙律菜)
Spring Garden

▫️吞拿魚他他 ($128)
吞拿魚他他

▫️釀海鮮南瓜批 ($188)
釀海鮮南瓜批

▫️心太軟配自家製雪糕 ($68)
好耐冇食了,臨近情人節,就叫一個吧😬
心太軟配自家製雪糕

▫️海鹽焦糖latte ($42)
Drink list有好多選擇,最後揀左杯海鹽焦糖latte,焦糖味好出,帶點點海鹽既咸味,甜甜咸咸幾好飲,拉花都好靚。
海鹽焦糖latte

我睇menu見呢到啲野食賣相普遍都有花心思,而今次叫呢幾樣都好食,值得回訪😍
2023-02-08
Type of Meal