2022-09-21 573 views
如果我問你,一間陌生食肆有咩可以吸引到你去幫襯?除左價錢牌就一定係一大堆靚餐牌poster😂所有男性都明白,再多人你都會係人群中留意到靚女一樣😍呢間位於始創中心既RBtea就係好好既例子,由前門到後門都放置大量美輪美奐既餐牌,好難唔比佢吸引。嗯間RNtea其實都開左好一段時間,開放式舖面減少壓抑感,但座位與座位間相當擠迫,加些檯枱都似cafe般的矮身,行動上都有d不便.落單方式:似快餐店般,係門口落單,提供檯號自然送到相應檯號,但好似我咁一條友去就煩d,坐底又冇人落單,去落單又怕個位比人佔左🥺當然兩人就無問題👍🏻環境方面:位置商場中心好難唔嘈,加埋假日都幾多小朋友,熱鬧到非常,想拖靜坐下需要一部良頂級阻嘈耳機。加埋旁邊係電梯,人來人往比人睇住係無法避免.服務方面:冇咩服務,都係自助型式,落單果位同事同時係收錢加廚房果位,快餐店係點呢度就係點。唔知佢收完錢隻藍色手套係咪一陣攞食物材料果隻食物方面:主要是意粉類西式食品,是次食物為白汁海鮮意粉配凍朱古力個意粉軟硬程度剛剛好,白汁creamy唔會稀到成碟水咁,雖然蜆仔細細但肉質很飽滿又甜又無沙;蝦🦐肉質結實似西蘭花炒蝦仁既feel最上面焦糖色

最上面焦糖色咁嘅棒棒原來唔係炸薯,係炸魚,甜甜地幾特別。整體份量都幾多下,唔係得個靚字女性食量咁丁丁碟。
最後杯朱古力,一個字(100分),甜度剛剛好唔會覺得好膩,口感絲滑

最終收費137
是否值得見仁見智,但味道上的確不庸,可一亦可再