2022-08-01 512 views
經常去始創中心,已經留意到 RBTEA,但總係過門不入,今次都係師妹想話去食扒先嚟幫襯.先講講環境,有一種休閒舒服感,啱哂我地吹水嘅目的.原本想點D長通粉 or 蝴蝶粉, 可惜無提供,結果點咗個紐西蘭黑安格斯西冷,七成熟,跟薯菜.首先薯仔夠熱夠香脆.是日例湯磨菇湯唔夠熱而且質感太"傑"好似粥咁.七成熟嘅西冷無血水滲出,同我心目中嘅七成熟配合,有D餐廳七成熟嘅西冷都好多血水似五成熟, 肉質亦鬆軟 juicy 唔會太乾過韌.吸引力法則又出現! 中午同師妹鋸扒, 返到屋企女友小熊突然間又話晚餐要鋸扒!"我中午鋸咗喎.....""唔得! 我要鋸扒!""但係........""今 晚 要 鋸 扒 !"突然感覺到一股暗黑力量係眼前出現,能量比黑武士更強........

先講講環境,有一種休閒舒服感,啱哂我地吹水嘅目的.

首先薯仔夠熱夠香脆.

是日例湯磨菇湯唔夠熱而且質感太"傑"好似粥咁.

"我中午鋸咗喎....."

"唔得! 我要鋸扒!"

"但係........"

"今 晚 要 鋸 扒 !"