2024-01-03 401 views
今次來到這家店試,環境唔錯,收拾得乾乾淨淨,先講講我覺得正點的菜色。開頭嘅特色印度小食,簡直正到爆燈💡!薄脆的餅皮夠哂嘶嘶作響,辛香料撲鼻而來,唔會太辣,啖啖都食到番茄、洋蔥,賣相色彩繽紛,好吸引!而蒜蓉烤餅,就正到我差啲想單刀直入去親吻師傅,厚薄適中,一入口,蒜香腥味咁撲面而來,鹹香得嚟唔覆漏,好夠味!再講下唔掂嘅嗰啲。印式薯仔沙律,勁伏!食咗兩啖就真係頂唔順,平時無腦點都好味嘅薯仔沙律,呢度做得出奇唔好食,欠缺印度香料嗰股特色。至於新德里特色燴羊肉,我就叫你要唔要三思——羊味唔夠濃,質感又有啲肉韌,原本期待食到啲濃郁嘅香料味,但係呢道菜就真啲令人失望。不過總體嚟講,性價比都算高,港式粵語味道描述可能唔多,但係我講我嘅當下感受:好食嘅就真係要搶嗮手尾!其他就見仁見智,反正我下次再來,我知道我會點啲乜嘢嘞!🍛👌🏼✨