10月頭嘅紅日一早去到南丫島玩,我哋由索罟灣行到去榕樹灣,途中要行大概1小時嘅山路,中尾段會途經呢檔幾有名嘅「建興亞婆豆腐花」.之前黎過一次,上次黎嘅時候真係又攰又肚餓,係個咁肚餓嘅狀態下食,當時覺得個豆腐花好好食~所以今次又再食多次🙈不過今次食飽上山,而且體力好咗行得唔係咁攰,就發現豆腐花味道其實只係普普通通啦‎(՞ ܸ. .ܸ՞)".▫️豆腐花 $15天氣熱黎一配冰凍豆腐花確係幾正,我個人覺得都算滑嫰,可惜真係超級無敵甜🥲甜到食唔到豆香,好想食晒成碗去,但真係唔得.▫️豆漿 $8都係偏甜,隱約飲到少許豆香味.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我 @fibee3b.

▫️豆腐花 $15

▫️豆漿 $8

都係偏甜,隱約飲到少許豆香味