星期日係family day, 但仍然冇屬於自己family 的我,就要努力廣結異性。狠心撇低家母,相信她會明白的!睇戲前搵野食,抬頭見到大大個招牌,二話不說入去叫了兩個set lunch .@龍蝦湯:跟餐加18蚊都幾抵,雖然入面無龍蝦肉,不過龍蝦味都幾濃,而且稀杰度剛剛好,配埋個香脆既蒜蓉包真係胃口大開。@薄荷朱: lunch set送$34餐飲,其他飲品要補差價。實在太耐無飲過薄荷朱,豪一豪補左11蚊整番杯。加左薄荷,飲落無咁甜,而且薄荷味唔會太濃烈,唔會好似食牙膏既感覺。@香煎比目魚($108): 先試個黑松露忌廉汁,好creamy好重黑松露味,微微熱又有洋蔥粒,超正!好想大啖大啖食個汁~意粉略為煙韌好有咬口。個魚煎到非常金黃,外脆內軟,肉質都幾滑,如果可以加多d 鹽調味就更加好。沙律方面,醋夠晒多,酸酸甜甜幾好食。@西班牙黑毛豬鞍($118): 豬鞍好厚身,外邊帶點肥膏,與油脂配合起上黎非常可口。不過煎得略為乾身左d, 但係肉味好濃郁,配上燒汁都不錯。@心太軟配雪糕($38): 雪糕唔知點解係分開上呢~心太軟外表雖然好似帶點乾爭爭,但切開驚喜十足!朱古力醬有如熔岩湧出,睇到都流

@心太軟配雪糕($38): 雪糕唔知點解係分開上呢~心太軟外表雖然好似帶點乾爭爭,但切開驚喜十足!朱古力醬有如熔岩湧出,睇到都流口水。 蛋糕外微脆,內裏䁔笠笠,為呢餐劃上完美既句號。