2023-02-25 343 views
都有一段好長嘅時間冇嚟過六國食自助餐,啲人話佢個Menu唔同咗,睇埋相,我以為佢去咗萬豪食自助餐。首先見到海鮮有龍蝦、麵包蟹、煙三文魚、蟹腳、青口、蝦、蜆,仲有好多唔同嘅沙律,講真,佢啲海鮮係好高質,龍蝦仲要不停refill ,我自己都食左幾隻,真心係幾好,係回本位。然後到魚生刺身,有驚喜係有榮螺,三文魚呑拿魚唔駛講,其他的講得出嘅刺身類都會有。熟食真係勁正,鮑魚雖不大隻,但係炆得好唔錯,個個都勁攞,有個阿姐一攞攞十幾隻。另外花膠都係不能錯過的項目,又係搶到傻,而且好大塊,唔係講笑,就算清得快,都fill得快。肉架方面有羊肉,牛扒同片皮鴨,老實講,點會唔好食,我自己個人好鍾意個牛,廚師仲會問你鍾意食乜位,好有心。仲要不能不錯過燉湯,又係會飲幾碗的。鴨肝朋友食完後係咁講加碼,加加加,最後佢食左都有十件,好誇張。竹笙同海參唔會係萬豪咁大件,但講真都不能錯過,都係高貴野。佢分兩轉,八點嘅朋友有時會食到其他野,今晚有白汁藍青口,平時一碟都要幾舊水,老實講,點會唔狂叫。海斑又係不能不吃,我計過,每十幾分鐘就出一轉,真係好有誠意。海南雞同炸蠔都係叫好叫座同受歡迎的食物,不點才怪。其實仲有好多,不過

仲要不能不錯過燉湯,又係會飲幾碗的。

竹笙同海參唔會係萬豪咁大件,但講真都不能錯過,都係高貴野。

海南雞同炸蠔都係叫好叫座同受歡迎的食物,不點才怪。

其實仲有好多,不過無位要講甜品了,甜品無咁誇張,但還不錯,但雪糕雪條真係要有位食,回本位之一,我見有人又係食好多。

五百幾六百一位,平時靚自助餐一定唔得,所以呢排咁多人去。