2019-02-05 2037 views
聞說中環和記大廈快將重建。就趁機會約埋舊同事在潮庭再聚一聚,懷念一下呢間曾經返工食晏,流過不少腳毛的餐廳。點了一客其他酒樓少有的即做鹹蛋炸魚皮。上枱時炸魚皮還是暖暖的,包着魚皮的鹹蛋碎剛剛好,不會太鹹或太厚。最難得係魚皮都是整塊的,不會碎濕濕。好邪惡的美食用鹹蛋炸魚皮送蠔仔肉碎粥啱啱好。可惜因為炸魚皮實在太好味,到上粥嘅時候已經食得7788。蠔仔肉碎粥非常足料。每隻蠔仔都很飽滿。滷水鵝片亦是我們每一次也點的菜。鵝片軟熟,下面墊住的豆腐滷得好入味,但豆腐不會因此變到硬繃繃,依然咁嫩滑。另外點了時令嘅豆苗,同埋一上枱已經俾搶食了反沙芋所以無影相食下講下,不經不覺又過了一個下午。I will miss this place!

點了一客其他酒樓少有的即做鹹蛋炸魚皮

另外點了時令嘅豆苗,同埋一上枱已經俾搶食了反沙芋
所以無影相

食下講下,不經不覺又過了一個下午。
I will miss this place!