2023-10-09 251 views
上週經過石硤尾,經過一個公園, 旁邊有一間小店,真係小店,因為除咗舖面,只係有可開合的一枱兩櫈,但整體裝修顏色裝置就吸引到注意,伸個頭過去望一望,原來係食越南法包,見肚空空的,又有些時間,不妨在這裏Hea 一Hea 😎餐牌簡單有4個法包餐(包+湯+咖啡/果茶)和幾項特色小食(牛角包/蒜蓉包/亞椰多士)望兩望老闆娘就出嚟,親切介紹有咩好食,咁就點個法包 + 咖啡,考考佢牌 🤔先說咖啡,味濃而唔酸,入口苦苦甘甘的,回味無窮,老闆娘話係即磨的自選咖啡豆,唔怪之得咁啱飲啦😆繼而就係個法包,Size 適中,焗製時間啱啱好,夠溫度,外脆內軟,內藏大量酸菜青瓜番茄紅蘿蔔豬肉(後來好奇再問原來係豬手肉和扎肉)和好香口的醬汁(又好奇再問原來係豬肝醬)咬落整體感覺超良好,酸酸甜甜好啱吃,質量紮實飽肚,加上大量植物纖維,有一種食緊健康食物感覺😋法包在其他地方有吃,但這裏吃的真的有正宗越式法包嘅感覺,唔簡單 👍再值得一題係周邊環境,微風太陽公園雀仔聲,在這裏嘆一嘆,放空一下,真的不錯 ☺️下次預多啲時間再試吓其他嘢 😆
下次預多啲時間再試吓其他嘢 😆
2023-10-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
  • 越式法包  +  即磨咖啡