2024-04-05 56 views
太子呢一間山東小城係一間幾唔錯嘅小店 而且佢哋啲嘢食價錢都幾公道🤣小編就覺得佢哋啲雲吞幾好食同埋佢哋嘅小食亦都係幾出色❣️.🐷四色雲吞四色雲吞就係佢哋嘅招牌之一🤣 有鮮肉韭菜雲吞、鮮肉粟米雲吞、鮮肉紫菜雲吞同鮮肉麻辣菜甫雲吞 🤣 因為小編有選擇困難症,所以索性就叫一碗四色雲吞 有晒咁多隻味就唔使諗食邊隻味每款雲吞都有唔同嘅口味同香氣🥰 餡料鮮嫩彈牙最特別嘅一定係鮮肉麻辣菜脯雲吞🌶️咬咗落去先知道咬咗咁辣嘅嘢 真係即刻覺得嚇一嚇😂.🐷酸菜滑盧魚米線呢碗酸菜滑盧魚米線係一碗酸辣開胃嘅湯麵🍜 有新鮮滑盧魚片同酸菜 湯底酸辣好開胃 不過小編都接受到呢一個辣度喎🌶️ 配埋幾有咬口嘅米線同鮮嫩嘅魚片🐠🐠 唔錯唔錯❣️.🐷鮮肉韭菜餡餅鮮肉韭菜餡餅外皮酥脆 仲要好大夠 同朋友一人半件食到勁飽😂 入面有豐富嘅鮮肉同香氣撲鼻嘅韭菜 每一啖都好香好美味 🥰.🐷山東大拉皮山東大拉皮係一道經典嘅山東冷盤😂😂😂有寬條形嘅面皮 同豐富嘅調味同配菜🥰呢道菜色香味俱佳 口感Q彈 🤣🤣 第一次食佢 小編覺得真係一試難忘😂喺炎熱嘅夏天食呢道清涼開胃嘅菜最正😘.🐷山楂茶+凍檸茶山東小城仲有山楂茶 真係消暑又解渴 山楂茶酸酸甜甜🥰.

小編就覺得佢哋啲雲吞幾好食
🐷山楂茶+凍檸茶
山東小城仲有山楂茶 真係消暑又解渴 山楂茶酸酸甜甜🥰
山東小城
📍太子西洋菜南街198號地舖
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodie