2012-11-11 645 views
今日失驚無神咁約個中環朋友食午飯,佢即時就BOOK左呢間餐廳去到唔洗等位, 服務員已經帶我地坐左個几唔錯既位置, 無論係服務員定係客人, 睇落呢到外國人居多,,所以心感不妙..因為我的英文好屎~!果然不出所料...要用外語落單~! 幸好我有個識英文的朋友~! ^O^點左兩個午餐一個鱸魚意紛 - 分量多到意想唔到!! 鱸魚煎得剛剛好,食落去外層有脆卜卜的感覺, 唔似一次過煎定拎上黎雜菜沙律 - D 菜好新鮮,而且洗得好乾淨,又冇爛葉,好唔錯~再加上少少沙律醋,令人開胃冬陰公奶湯(見圖) - 由於本人的英文真係太屎~所以只係識得個SOUP..所以唔知佢係乜SOUP就叫左黎試個SOUP黎到,睇落以為係一般的忌廉湯,但一飲落去真係令人意外!原來係有重奶味的冬陰公湯~!! 帶有青檸,香茅味道,唔食唔知可以咁好飲, 但如果佢奶味輕返少少會便吸引我7 成熟西冷 - 肉質好豐富,唔肥又唔靭,而且燒得啱啱好! 呢個價錢中的水準之作~!最令人興奮既係一落單就會有一個好巨型既自家製面包~面包外脆內軟,相信係用左粗面粉黎整,食落好有口感!而且上枱時仲有點微溫,好好味~!連同自己製又香又滑的牛油,融喺面包入面,
今日失驚無神咁約個中環朋友食午飯,
佢即時就BOOK左呢間餐廳
去到唔洗等位, 服務員已經帶我地坐左個几唔錯既位置,

點左兩個午餐

而且上枱時仲有點微溫,好好味~!連同自己製又香又滑的牛油,融喺面包入面,真係唔食都飽~
咁啱當中我超勁肚餓~所以輕鬆地處理左~!

食品上美中不足既地方,就係餐飲只係一般的咖啡或茶...稍有特色既咖啡差唔多要加原價先可以轉
確係令人有少少失望
Other Info. : 其實本人比較喜歡慢食, 但有一個趕時間食中午飯的朋友 如果佢地上餐的節奏可以快返一D,相信會更好~ 下次有機會再一試佢的晚餐~!
2012-09-27
$150 (Lunch)