2011-05-16 272 views
微雨。趁上HKU之前, 駛經高街見有錶位便泊下靚仔,四處看看lunch choice。見福炉端燒と牡蠣有lunch set又有位,便入去一試。店內以木器為主,感覺自然舒服,又有日本民間居酒屋的懷舊情懷。Menu提供較具特色的lunch set,包括串燒。各lunch set包括: 蟹肉沙律、麵豉湯、飯、飲品。那杯指定飲品是由店安排的,沒有選擇,但像梅子般有些微酸,很cool好解渴,適合summer! 真想知是甚麼。我叫的串燒lunch set中,雞軟骨最好味,又夠脆,又不太油;雞翼脆口又香,比較乾身;冬菇肥厚,燒得啱啱好,好好食;豆卜比較難食又冇味;至於大蔥豚肉就比較不好味。Honey的燒牛排,細細份不打緊,但比較難咬開,比較多筋但最啱我口味。整體氣氛不錯又寫意,服務良好。可以再來!
微雨。

真想知是甚麼
我叫的串燒lunch set中,雞軟骨最好味
,又夠脆,又不太油;雞翼脆口又香
,比較乾身;冬菇肥厚
整體氣氛不錯又寫意,服務良好。可以再來!

2011-05-15
$48 (Lunch)