(Non-member)
2012-01-18 3 views
今天去左西九龍中心和朋友吃lunch, 在商場入口看到一問新開嫁美式餐廳的廣告, 好似好吸引好特別, 就決定試下呢間, 1:00鐘入到去仲以為無位, 好在男仔頭侍應話比我地知有outdoor, 一出到去我同朋友都嘩了一聲, "好似去左銅鑼灣咁, 好鬼好feel呀! 真係無來錯地方, 之後我叫左個香辣肉醬意粉, 我朋友就叫左個burger, 呢間JHD係要先比錢買野食, 好在見到其他人買野食, 係等餐途中玩下iphone, 有個男店員過來同我講有free wifi , 真係好, 深水埗一早就應該有一問咁嫁餐廳啦, 可以坐得舒舒服服, 上下網睇雜誌, 同朋友吹下水, 不過呢次最哀係間隔枱果2個人都食煙,結果我同朋友之後都坐回sofa位, 講返正題, 我個意粉好快就上碟了, 個賣相好靚仔, 係用一隻長方碟, 張意粉分成3個小球, 然後肉醬一字形放上, 明顯廚師在這方便很花心思, 四十幾蚊個套餐真係好過好多名牌西餐廳!! 個肉醬好有肉味, 仲好有咬口, 加上我最愛吃辣, 依嫁一邊寫食評就想食多一次肉醬了....又開始肚餓了, 辣的肉醬意粉真係唔多地方有得食, 加上冬天特別想吃辣, 呢個肉醬意粉
, 一出到去我同朋友都嘩了一聲
, 辣的肉醬意粉真係唔多地方有得食, 加上冬天特別想吃辣, 呢個肉醬意粉我比80分!!! 唯一美中不足就是份量一般, 大食D都可能吃不飽, 我同我朋友都係睇下邊款多人叫就點果款, 我叫意粉佢就叫咗個漢堡, 佢個漢堡真係超大個同triXXX O, 果個有得輝, 仲要係安格C扒, 佢食完都話下次要再來, 之後先發現佢地有生啤賣, 不過lunch好似無乜mood 劈酒!!! 走的時候仲見到有個上左年紀嫁男藝員係露天位食野
呢次真係無來錯, 又發現一個好地方, 仲要係深水涉, 去完黃金唔洗下下出返銅鑼灣啦

呢次太突然大家都唔記得影相, 下次去一定補返
Other Info. : 我同之前幾個食家一樣, 好希望深水埗有一問呢類型的餐廳
2012-01-17
$50 (Lunch)
  • 香辣肉醬意粉
  • 紐約漢堡