2024-01-27 782 views
一期一會💃🏻踏上這寧波之旅💖每一次嚟都覺得似返到屋企見到舊親戚朋友咁樣親切美味💖今日我哋五個人叫咗12樣嘢嚟食,真係太浮誇🤣大推臭豆腐⭐️香氣撲鼻炸到外脆內軟呢種臭味真係好臭,但係食落去真係好鬼好食🤣🤣百頁毛菜⭐️豆腐同埋菜都好鮮嫩而且食得出佢嘅上湯味道層次豐富食得出用咗好多料喺個湯度👍🏻醉雞⭐️醉雞嘅味道,一啲都唔苦澀清香🥰真係食得出雞有雞味🤣酒香亦都冇搶咗做主角🤤紅燒獅子頭⭐️兩粒大大粒鬆軟,一啲都唔實淨食落去唔漏💖萵筍海蜇頭⭐️薰旦都唔錯😛原本我哋係想食千層肉,但係今次唔記得預訂咁我哋就叫咗個章茶鴨呢個菜比較正正露露d肉唔柴唔係唔好食,只係其他嘢太出色🤣但眼闊肚窄嘅我哋食完以上嘅嘢都覺得仲有少少唔夠喉,跟住就嗌多個小籠包🤤佢嘅皮唔可以話好薄,但係入邊嘅肉汁超好飲👏🏻👏🏻👏🏻五百幾個字琴晚嗰間咁仲叫咗兩個澱粉質嚟食吓一個叫咗上海粗炒呢個完完全全係細個食得到嘅味道無可挑剔另外叫個寧波炒飯其實外表真係同楊州炒飯冇乜分別,但係佢入邊多咗好多海鮮我哋都見到有啲瀨尿蝦喺入邊食落去嗰浸味好香最尾其實我哋嗌咗三個甜品一個酒釀丸子,一個桂花丸子,不過由於OpenRice每一次淨係比12張相,所以我就唔擺酒釀
一期一會💃🏻踏上這寧波之旅💖
每一次嚟都覺得似返到屋企見到舊親戚朋友咁樣親切美味💖

百頁毛菜⭐️
紅燒獅子頭⭐️兩粒大大粒鬆軟,一啲都唔實淨食落去唔漏💖

萵筍海蜇頭⭐️
薰旦都唔錯😛

呢個菜比較正正露露d肉唔柴唔係唔好食,只係其他嘢太出色🤣

最尾其實我哋嗌咗三個甜品一個酒釀丸子,一個桂花丸子,不過由於OpenRice每一次淨係比12張相,所以我就唔擺酒釀丸子張相啦🤣
佢仲好細心咁樣幫我哋分咗半碗🫰🏻仲有叫咗個香蕉高力豆沙🥹
呢個比平時豆沙餡嘅好食好多真係原本已經好飽都可以食晒成粒🤣🤣