2017-04-17 1835 views
聽過一品好食好耐,但因為太遠,無去過。今次一班朋友行完山,落荃灣食一品,我終於有機會一試。其中一個朋友鍾意食牛雜,所以點咗牛什雞煲,再加一碟豬肚,等食完再加湯,果然濃味啲。再攞碗雞汁加,先食到雞煲邊爐原味,唔係普通邊爐味。牛雜雞煲 - 我哋揀咗小辣,就朋友,雞煲味道甜甜哋,幾好食。不過一隻雞,好似唔係好多咁。雪花牛肉 - 幾淋,唔錯。濃湯牛丸 - 真係好濃牛丸味,好juicy,好好味!羊肉片 - 唔會太蘇,ok嘅。蒿荀 - 用來食辣辣邊爐,又甜又好食,勁match。花膠 - $98三四條,好似貴啲。而且一條過,唔好分。但好淋,都幾好味。大杯青檸蘇打 - 原來我叫咗啤酒咖,但見到朋友叫大杯檸茶,大杯青檸蘇打,個杯係大杯Hoegaarden杯,好吸引,於是轉軚,飲落果然好fresh好解渴,讚!埋單每人$220,都ok啊。食得飽,都新鮮好味,可以再來食。

雪花牛肉 - 幾淋,唔錯。
濃湯牛丸 - 真係好濃牛丸味,好juicy,好好味!
羊肉片 - 唔會太蘇,ok嘅。

蒿荀 - 用來食辣辣邊爐,又甜又好食,勁match。

2017-04-15
  • 大青檸水