2024-02-04 475 views
天氣凍,自然想打打邊爐!想邊爐又想食辣,見好耐無食雞煲,諗住可以打埋邊爐就揀左一品啦!一品雞煲個汁一向惹味,而真係幾辣下! 建議唔太食得辣記得要就住叫!!兩個人食量不大,所以只係Add On左響鈴同水魷!建議食左DD雞之後就放水魷,等水魷出水繼續煮D雞,然後一路煮D水魷又索曬味勁正!響鈴加個汁又係好好食!
天氣凍,自然想打打邊爐!

2023-09-30
2024-01-22 357 views
怎木昂都能碰上🫶🏻麻辣雞煲 一如既往的酱香浓郁🥘,但是这次发现粗面真的好好吃啊,是忍不住要再加一份的那种好吃!🍜大火猛煮后的全蛋粗面变得粘粘糊糊的,还带上了鸡肉的鲜和汤汁的香,很绝🔥炸鲜虾丸虽然炸得很Q弹,但是味道没啥特别的,尤其是点的双拼一盘要一百…我直接怒吃两顿
怎木昂都能碰上🫶🏻
我直接怒吃两顿
朋友帶飛我去試咗間宵夜,呢間嘅麻辣雞真係正爆💥!初初我哋嗌咗半隻麻辣雞,辣味就嚟得剛剛好,唔會過火,食落口感鮮滑得嚟又得意。肥牛片厚切得啱啱好,蘸吓湯汁一翻,真係入口即溶,肉香四溢。唔單止咁,我地仲試咗啲小食,響鈴啊,真係一試難忘🤤!嗌條芝士波,啖啖芝士,口感濃稠,幾搭配那個湯底。湯汁本身嘅味道好夠kick,啖啖肉都吸滿晒麻辣醬汁,偶感一陣陣暖意,就算食多幾碗飯都唔覺足!蔬菜都唔可以少,啱啱好去中和下肉類嘅油膩,其中唐生菜一定係我嘅首選,爽口得黎仲可以解膩😋!整體嚟講,朋友呢次推介真喺正中下懷,無論口味定係服務都一流,真係為晚餐打咗個滿分!下次約會或者一大班人夜晚肚餓,食宵夜絕對係嚟呢度搵味道!

2023-11-13 547 views
说是来香港必吃哦❤️‍🔥🐔香辣鸡煲我本来以为就是火锅版鸡公煲🥘,但是这个小味确实不一样!🌶️微辣与香甜的结合都蕴含在了每根肉丝中,紧实的鸡肉在口中迸发出无限的鲜香伊面煮的是相当的入味,每根面条都吸饱了汤汁🍜,让甜辣咸香的风味沁透了面条,一整个鲜香滑嫩浓稠虽然人均两百有点子贵,但吃的人上瘾
说是来香港必吃哦❤️‍🔥
虽然人均两百有点子贵,但吃的人上瘾
2023-10-03 625 views
突然好想食雞煲, 但又懶得出去, 唯有嗌外賣, 今次揀佐大鴻輝嗰間一品雞煲, 嗌佐一隻一品秘製雞煲, 小辣, 小麻. 承惠$370, 再加$38運費, 大概一個鐘送到, 包裝得幾好, 不過無保溫袋, 可能嗌得多先有, 味道唔錯, 不過食食下都係覺得太辣, 下次都係嗌唔辣算啦.
2023-10-01
Delivery
Type of Meal
Dinner
2023-09-06 635 views
一品雞煲 果然一品價錢貴 服務一般 都咁多人幫襯係有原因嘅時隔兩年冇食過嘅我 第一啖嘅感覺係 哇 好惹味d雞皮好滑 味好濃 d洋蔥索曬d汁 送飯一流煲底太好味 鹹香鮮辣 食完雞都唔捨得摞太多湯底落去 兩個人半隻雞唔太夠 配菜叫得少 二百頭半隻雞 三百頭一隻雞 不如叫一隻雞出錢一丁太貴 25蚊一餅食完之後好頸渴 不過應該耐唔耐都會食返餐 鬼叫佢雞煲好味咩
一品雞煲 果然一品
不過應該耐唔耐都會食返餐 鬼叫佢雞煲好味咩
一品雞煲

一品雞煲
  • 麻辣雞煲
全世界最差的餐廳 員工趕客態度 鬼唔望早點倒閉 唔想做生意咪做啦 ~ 跟朋友高興找集腳點,一坐低店主第一句就叫我地早點下單 好快會截單 心諗岩岩坐低 唔想做就唔好做啦 影響哂食野個氣氛 之後慢慢會見到好多員工冇野做一樣 不斷在你身邊行黎行去 好似等收工咁,半小時後 一個大媽店員走過黎話要比左錢 截咗單比完錢再過5分鐘,有另一個嬸嬸問 *啲湯夠唔夠味唔夠可以幫你加雞汁 不過你地截左單*真心覺得香港有呢班人 真係敗累 食野好似比錢受罪咁

比完錢再過5分鐘,有另一個嬸嬸問

*啲湯夠唔夠味唔夠可以幫你加雞汁 不過你地截左單*

真心覺得香港有呢班人 真係敗累 食野好似比錢受罪咁
2023-07-23
$400 (Other)
  • 請你滾  !雞煲
2023-06-24 738 views
聽返一些荃灣之友報料,這間雞煲店原來已經有一定歷史悠久,荃灣人幾乎無人唔識!荃灣之友仲話這間雞煲店,平時比較多人排隊!或者可能我比較好彩,今次來食不用排隊!但到底是否如傳聞中咁美味呢?麻辣秘製雞煲 ($170半隻)首先我們點了一個麻辣秘製雞煲,食雞煲嘅基本程序,相信唔駛我多講,大家都知,先食雞,食完雞之後再打邊爐!麻辣秘製雞煲,雞肉挺嫩滑,相信不是冰鮮雞!加上秘製醬汁,簡直一絕!雞煲配料也很豐富,勁多芫荽,洋蔥,蒜,令到雞煲嘅味道昇華到一個境界!辣度方面,叫左少辣,但其實一點也不算辣,起碼不會因為太辣,蓋過雞煲嘅本身味道!另外一贊嘅,就係可以叫半隻,2個人食啱啱好,不會浪費!食完雞煲,當然要打邊爐!我地叫左基本火鍋材料,肥牛,響鈴 等等⋯⋯⋯

麻辣秘製雞煲 ($170半隻)

食完雞煲,當然要打邊爐!
我地叫左基本火鍋材料,肥牛,響鈴 等等⋯⋯⋯
2023-04-11 935 views
一品雞煲係我最鍾意嘅雞煲鋪頭,食過其他出名嘅,最後我都係會揀番呢間,最啱我胃口😎😎我地今次又黎食雞煲,照舊叫左1️⃣麻辣秘制雞煲(半隻)💰170因為要留肚打邊爐🍲,所以只係叫左半隻,我地叫左小辣。一品個麻辣雞煲醬真係較到好好,暫時未食過一間比佢好,辣得黎惹味香濃,令人念念不忘🥰🥰🥰加埋紫洋蔥一齊炒,雞件嫩滑,洋蔥🧅香甜,好快清曬之後我地就加湯打邊爐🍲2️⃣A級安格斯肥牛(大)💰265呢個肥牛次次打邊爐都必定要叫,仲一定要叫大份,因為細份根本唔夠我地食,我地都係牛魔王😎😎牛肉超有牛味,食落好香,而且厚切,真係啖啖肉,正👍👍3️⃣墨魚滑拼蝦🦐滑💰105一品嘅雙滑都係必叫,我覺得佢地嘅滑特別有彈性、新鮮,而且墨魚滑同埋蝦滑都有新鮮蝦肉同墨魚粒,配埋雞煲惹味湯底、好味😋😋4️⃣扇貝💰95大隻、新鮮,性價比高👍5️⃣炸午餐肉💰48正常午餐肉,可以唔需要叫,留肚食牛肉同海鮮等新鮮配料6️⃣野生葡萄籽💰46*4一品特色飲品,全部都大大杯,啱曬食雞煲呢啲濃味野,大杯好飲👍😎消費價錢:💰4人953.7,人均💰238.4結論:(5個⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳名稱:一品雞煲火鍋餐廳地址:荃

我地今次又黎食雞煲,照舊叫左

1️⃣麻辣秘制雞煲(半隻)💰170

2️⃣A級安格斯肥牛(大)💰265

3️⃣墨魚滑拼蝦🦐滑💰105

4️⃣扇貝💰95
大隻、新鮮,性價比高👍

5️⃣炸午餐肉💰48
正常午餐肉,可以唔需要叫,留肚食牛肉同海鮮等新鮮配料

6️⃣野生葡萄籽💰46*4

消費價錢:💰4人953.7,人均💰238.4

結論:
(5個⭐️為滿分)

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

餐廳名稱:一品雞煲火鍋
餐廳地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心地庫2樓
  • 雞煲
2023-02-07 921 views
📌一品雞煲火鍋 (荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心地庫2樓好耐冇食一品雞煲,味道都仲可以,加埋啲紫洋蔥🧅雞煲好入味又多汁,啱晒鍾意濃味既人😆 同最愛佢d大大杯飲品野生葡萄籽,好夠飲😍頭盤叫咗個酸薑皮蛋做小食,開一開胃…. 佢雞煲有好多款色,但我都係食開秘製嗰款😋😋今次叫咗一個雞煲$290⋯⋯俾之前食又貴左了😆😆好彩質素仍然keep到食完雞煲打邊爐仲叫左安格斯大牛,竹笙,響鈴,雙拼韭菜餃雲吞,又食到好飽🤤🤤
📌一品雞煲火鍋 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心地庫2樓

頭盤叫咗個酸薑皮蛋做小食,開一開胃….

2022-09-01 1690 views
一品既雞煲,真係一流味濃,野味,夠香黎到,真係可以食兩煲,唔洗叫其他野都得🤣一一一不過講笑姐,都叫左啲邊爐料,就無多影,因為普通野黎,但都要推介下依碟牛,大size百零蚊都好有牛味,又唔鞋,唔錯一一一
一品既雞煲,真係一流
味濃,野味,夠香

黎到,真係可以食兩煲,唔洗叫其他野都得🤣

一一一

不過講笑姐,都叫左啲邊爐料,
就無多影,因為普通野黎,
但都要推介下依碟牛,大size百零蚊
都好有牛味,又唔鞋,唔錯

一一一
2022-08-21 1023 views
雞煲系列有好多款式,但全部都有半隻同一隻之分。麻辣秘製雞煲﹑原隻鮑魚雞煲﹑牛什雞煲﹑金蠔雞煲﹑鴛鴦雞煲(秘製雞煲加新鮮田雞)﹑花膠雞煲﹑花膠海參雞煲﹑三寶雞煲(花膠﹑海參﹑鮑魚)可自行選擇口味(不辣﹑微辣﹑小辣﹑中辣﹑大辣﹑勁辣﹑不麻﹑小麻﹑多麻)關鍵在於麻辣的香料,多達十幾種,一齊炒既要麻也要辣,讓麻辣的味道成為雞煲的主角,反而雞已經成為配角。美國雪花肥牛﹑雲吞併韮菜餃﹑鮮淮山﹑莧菜﹑全部都很新鮮!

美國雪花肥牛﹑雲吞併韮菜餃﹑鮮淮山﹑莧菜﹑全部都很新鮮!
2022-08-13
2022-08-17 716 views
以前係呢頭返工成日收工都會食一品今日咁岩經過就去左食兩個人叫左一隻雞(太耐無食想食多啲)秘製雞煲$290我地叫左小辣都有啲貴 記得以前食260咁上下份量一般 有啲位無左但個味道就仲係果隻味道!!一品個醬真係好好送飯因為叫左一隻所以無叫到牛叫左份脆骨腩 午餐肉 再叫多左份芫茜脆骨腩份量太少 仲要比晒中間粗骨位可以食既其實只有4-5舊$100只食到4-5舊的確有啲失望最黎當然有點招牌大大杯既大檸茶啦咁大杯唔洗就住似真係好開心總括黎講雖然貴左 但味道無變既只不過係口痕想食回憶既選擇
以前係呢頭返工成日收工都會食一品
今日咁岩經過就去左食

兩個人叫左一隻雞(太耐無食想食多啲)
秘製雞煲$290
我地叫左小辣
都有啲貴 記得以前食260咁上下
份量一般 有啲位無左
但個味道就仲係果隻味道!!
一品個醬真係好好送飯

雖然貴左 但味道無變既
只不過係口痕想食回憶既選擇

2022-08-15
2022-08-16 512 views
相信荃灣嘅朋友仔都一定有試過 系荃新有3間分店既雞煲🍲都真系名不虛傳👍🏻平時食開都係嗌普通嘅雞煲 今日就試吓佢嘅牛雜雞煲🍲我哋嗌既系小辣 牛雜入面 我最中意既都系金錢肚🐮其他我就吾太好 另外再嗌左2個小食🤤分別系招牌小炒王同蜆介鯪魚球 佢哋既小炒王都好足料 有好多吾同既配菜 我最中意既就系腰果🫢所以每次去呢度都系必嗌 炸鯪魚球外皮夠香口 又吾會好油 味道都吾錯👍🏻食雞煲🍲最重要真系個汁‼️撈多幾碗飯都仲得🤤之後打邊爐我哋仲嗌咗手切肥牛🐮白膳片🐟花枝片🦑響鈴 鵪鶉蛋🥚枝竹同九菜餃🥟鵪鶉蛋🥚我哋比較早就擺落去炆🫢一口咬落去流沙嘅蛋黃真系好正😋不過膽固醇比較高所以都唔敢食太多 九菜餃🥟皮都夠薄 真系食多幾次都吾會厭🫢另外嗌左2杯野飲 青檸水🍋同野山葡萄籽🍇味道就無乜特別 不過不失

另外嗌左2杯野飲 青檸水🍋同野山葡萄籽🍇
味道就無乜特別 不過不失
2022-08-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2022-08-15 334 views
食雞煲一直都食開一品,貪佢個醬汁調教得岩岩好,就算同唔食辣既朋友一齊都食得自從疫情後又有限堂食再加埋聚令,一直都無機會食一品,又擔心外賣雞煲會無堂食咁好味,但實在係太掛住一品既味道,最後試下外賣。我既擔心係多餘,就算外賣都一樣咁好食,d 汁又多,雞一樣嫩滑,本來最驚無得加辣汁佢都一樣做埋外賣俾你,可以做到同堂食既味道一模一樣,唔出街都食到一品暫時未搵到一間可以媲美一品既雞煲,佢地既醬汁真係會令人食上癮

TakeAway