朋友BOOK左灣仔呢間酒店食下午茶,$200幾蚊原本以為係食HIGHTEA SET,但原來係自助餐,食物選擇仲好多,可以分5類,包括凍盤、熱盤、甜品、即席烹調同飲品,呢個價錢真係好抵,酒店級數,舒服環境🥰~以下幾樣我都好推薦👍🏻👉🏻經典傳統格仔餅有廚師即席烹調士多啤梨班戟同格仔餅,班戟因為加左CREAM同醬,我覺得比較甜,但格仔餅就幾好食,即叫即整,好厚身,同埋好脆,我仲加埋Häagen-Dazs朱古力雪糕一齊食🤤👉🏻白汁意粉估唔到仲有意粉食🤤煮得岩岩好,仲有煙肉菇類👉🏻雪耳雪梨糖水熱辣辣雪耳雪梨糖水,呢個一定要攞,勁滋潤飲完暖笠笠☺️除了食物,呢到既飲品以下兩款都係任飲,包括有水果花茶、咖啡或茶,都係係自助區攞,乾淨衛生

以下幾樣我都好推薦👍🏻
👉🏻經典傳統格仔餅

👉🏻白汁意粉
估唔到仲有意粉食🤤煮得岩岩好,仲有煙肉菇類

👉🏻雪耳雪梨糖水
熱辣辣雪耳雪梨糖水,呢個一定要攞,勁滋潤飲完暖笠笠☺️

2024-01-21