2023-11-13 3481 views
難得約齊腳食晚餐😊今晚我地選左呢間位於灣仔既「名門私房菜」一嚐正宗順德菜🤩呢度除左大廳仲有一定私隱度既房間可以比一班朋友食飯✨杏汁豬肺豬展湯奶白色既杏汁豬肺豬展湯帶濃香杏仁味😋豬展煲至嫩滑淋身😊豬肺白哲軟嫩🤗真材實料👍養顏又好飲🥰🍤蝦多士原隻大蝦🍤炸到金黃色🤩彈牙又滋味既蝦肉令多士香脆🤗點埋自家製柚子醬感覺更昇華👍🦀洋蔥釀瑤柱焗蟹蓋以鮮拆蟹肉加入洋蔥🧅瑤柱再釀入蟹蓋🦀每啖都食到原汁原味鮮甜蟹肉🦀及瑤柱🙂經烤焗後將洋蔥味道更突出😊真正齒頰留香☺️好正✨冰鎮南非鮑魚 涼拌冰鎮南非鮑魚隻隻肉厚🤤口感帶嚼勁😊簡單點埋日本燒汁Wasabi已經好好食😋順德釀鯪魚🐠原條鯪魚呈現眼前🤗特別加入豆豉及冬菇粒做芡汁🤗鯪魚肉口感彈牙😊魚身切開一件件食得好方便👍蝦乾魚肚芥菜正所謂食得合時芥菜喺呢段時間食就最好🤩甜中帶甘湯底清澈😊蝦乾及魚肚煲至質地軟嫩😊特別魚肚吸收哂湯既甜味😊飲落特別順口🥰甜品新鮮手打蛋白杏仁茶🤤經多年師傅及多重工序製作而成😊上枱熱辣辣杏仁味超濃郁😊蛋白入口即化😍口感豐富😍一碗真係唔夠喉😂
呢度除左大廳仲有一定私隱度既房間可以比一班朋友食飯
✨杏汁豬肺豬展湯