2009-03-19 14 views
一直經過都想,試,今日終於try到la ~去到睇到製作過程,女師傅的手勢純熟,好勢利la~^^b我order 左 Italian口味=cheese + onion + tomato + sausage勁香+夠熱,魚餡很豐富,芝士香濃,而且外皮香脆好有比薩既feeling ~
一直經過都想,試,今日終於try到la ~
去到睇到製作過程,女師傅的手勢純熟,好勢利la~^^b
我order 左

2009-03-18 1 views
專程去銅鑼灣買野,本來唔順路,但特登行去The Taiyaki Crispy Hot Sandwich買左北海道紅豆+德國薯仔芝士我自己就冇試紅豆,因為好似成日都食到咁5點幾都未食lunch又想食個咸的但掙扎中德國 or 意大利好 最好都係揀自己比較鍾意的材料先最後買左德國魚仔好好食^^外層是脆的,同平時係其他地方食的唔同下次一定要試埋意大利因為企係度幾分鐘都好似見意大利係最多人買的,應該是招牌貨吧?
專程去銅鑼灣買野,
買左北海道紅豆+德國薯仔芝士

我自己就冇試紅豆,因為好似成日都食到咁
5點幾都未食lunch又想食個咸的
但掙扎中德國 or 意大利好
最好都係揀自己比較鍾意的材料先
最後買左德國
魚仔好好食^^
外層是脆的,同平時係其他地方食的唔同

下次一定要試埋意大利
2009-03-17 4 views
行開時代一帶, 以前係築地八爪魚丸個位原來已經變成cripsy sandwich, 本來以後係好似super sandwich 咁食三文治, 但睇真一點原來係好似日本紅豆魚餅嗰種做法, 好似好香咁, 就買左一條試吓啦揀左一條意大利魚, 因為唔想食甜既, 首先一啖咬落條魚度, 個皮好脆, 感覺好好, 好似食cone嗰種脆, 餡方面係茄汁底既芝士腸, 好開胃, 好好食, 一條十幾蚊, 唔算平, 但真係有個衝動想買多條食, 下次再試吓第二款味道先得~

2009-03-11 5 views
又到這間人氣小店,它在銅鑼灣的一個有利位置,見到又去試多一次。聖誕節前吃過餡料最喜歡的德國魚,新年後又經過,今次就試試意大利魚吧。我很喜歡看製作過程,今次有機會照了相,買得更加開心,其實當我們看著師傅的手勢,就知道今次沒有選錯了,他落料很快,份量也很多呢。未試就知,會有吃比薩的感覺,只因為自己做過的比薩也用上茄汁和芝士做底,這個也是做比薩的粒狀芝士。對著那呆呆的魚,皮還是脆身,今次的肉比上一次的多,咬下去的時候,熱騰騰的,芝士腸佔的位置最多,吞拿魚也不少。而今次最好吃的,是那些溶了的芝士。德國魚口感較淋,也很香。意大利魚餡很豐富,芝士味正。各有好處。下一次,會到哪一國吃小魚呢?味道 : 8分

味道 : 8分
2009-03-11 4 views
我個人試過3款味道:中式京蔥麻醬雞味,法式蘋果吉士打玉桂味同德國式芝士煙肉薯仔味。佢地都各有優點同缺點。中式最有口感同最能醫肚,雞肉成條上,肉食者至愛!微辣但麻香欠奉。法式清甜,唔會太溜,但係無咩蘋果肉,好似淨係食緊吉士打餡餅咁!德國式有D膩,但係味道都OK~ 仲有可以一讚嘅就係個「魚皮」好香脆,唔似一般日式魚餅D餅皮咁軟身。入袋個陣都熱辣辣。但係15蚊呢個價就好似貴咗D,餡料簡單或者偏少嘅味會好唔抵。我個人覺得甜嘅味道可以賣平少少,12蚊就公度D!最後想講嘅就係特式小食始終係特式小食,學呢度好多人話齋,試過味,感受過,未必有再三回味嘅value~

德國式有D膩,但係味道都OK~

2009-03-09
$30 (Tea)
詳情請看: http://www.fotop.net/tonykafai/cateringartwork/090308cwbCWB柑桔梨汁由於等待友人晚飯,於是我和歐陽先生到銅鑼灣找解渴飲品。巧合下,我們看見一檔水果店。思考一番後,決定嘗試其中一種果汁: 柑桔雪梨。飲用後我倆認為它有橙汁的味道 (可能它們屬同類吧),而且雪梨汁入口清甜,有解渴開胃的感覺。小知識/大健康:柑桔雪梨汁一向被視為治療咳嗽的良方,在營養學角度上具有其他功能。柑桔的維他命C豐富,能刺激肝臟的解毒功能,更有指多攝取可有助抗癌。另外柑桔體積較細小,可原粒用作榨汁,令大部分營養素得以保存。相對於橙來說,只可榨汁來獲維他命 C,其他營養素則無法被人體吸收。至於雪梨除了有滋潤肺部的特質外,它亦是解渴良方,因此夏天可飲用雪梨汁,補充身體內的水分。參考網頁:http://www.iatolife.com/hkbeauty/eat_healthy_2008jul_1.jsp/The Taiyaki小魚兒我們返回時代廣場方向,試試The Taiyaki的小食-鯛魚燒。雖然$40元可買3條,但我們只作開胃小食,所以$15元便交易了。
CWB柑桔梨汁
小知識/大健康:
參考網頁:
The Taiyaki小魚兒
我們返回時代廣場方向,試試The Taiyaki的小食-鯛魚燒。雖然$40元可買3條,但我們只作開胃小食,所以$15元便交易了。左揀右揀後,還是試了德國薯仔芝士那味道。這些小食要趁熱吃才能保持美味。小魚的口感不俗,內裏的薯仔芝士不像流沙包般湧出來,方便進食。

2009-03-08
$15 (Tea)
  • 柑桔梨汁,鯛魚燒
2009-02-17 12 views
前星期與老公試了三隻味, 原本想要的朱古力味賣哂!我們揀了, 日本紅豆, 法國吉士, 意大利味日本紅豆 - OK!普普通通, 但是好味的!法國吉士 - 正!吉士好滑, 魚仔出面灑左肉桂粉好香!意大利味 - 這是咸的口味, 入面有芝士腸, 我最喜歡這個!老公說比想像中好味! 下次有機會再食多d先~三條魚仔 $40
前星期與老公試了三隻味, 原本想要的朱古力味賣哂!
我們揀了, 日本紅豆, 法國吉士, 意大利味

日本紅豆 - OK!普普通通, 但是好味的!
法國吉士 - 正!吉士好滑, 魚仔出面灑左肉桂粉好香!

老公說比想像中好味! 下次有機會再食多d先~
三條魚仔 $40
$20 (Tea)
2009-02-15 6 views
行去地鐵站途中忽感肚餓..見到依間招牌好大個..好似好得意既小食店..就走過去睇下..原來係一D用魚做賣相..裡面有唔同餡料既HOT SANDWISH..我叫左個Germany 既potato cheese..\男朋友叫左個朱古力吉士..一甜一咸..我果個好好食..味道適中..同埋一d芝士同埋一粒粒薯仔係裡面好大咬口..相反我覺得朱古力果個較為遜色..甜得黎d吉士比人既感覺好''溜''
我叫左個Germany 既potato cheese..\
男朋友叫左個朱古力吉士..
  • potato cheese
2009-02-14 2 views
買了新口味朱古力焦糖吉士:外層的皮食落幾似雞蛋仔味.外皮鬆軟略嫌女朱古力味夠.反為入面吉士幾滑溜,雖然吉士幾多,食落又唔算甜,好味意大利魚:入面有粟米和腸仔.加上外層鹹鹹的,好像是在吃薄餅,味道也不錯呢,只是個面有點燶唔太健康呀!在2款口味還是朱古力合我心意多一點呢

意大利
$15 (Last Night Supper)
2009-02-11
因為不夠飽的關係, 我們再去買魚魚餅吃~記得上次吃過很好味,很令人很回味~今晚再吃意大利pizza 味~ 可惜...... (為什麼沒有上次咁好味呢??? 難道?? 第一次食永遠是最好味?我唔係話唔好味~只係第一次食係最好味啫....HAHA不過魚仔餅真的很脆呀.... 值得再試
因為不夠飽的關係, 我們再去買魚魚餅吃~
記得上次吃過很好味,很令人很回味~

今晚再吃意大利pizza 味~ 可惜...... (
我唔係話唔好味~只係第一次食係最好味啫....HAHA

不過魚仔餅真的很脆呀....
值得再試
$15 (Last Night Supper)
  • PIZZA 口味
2009-02-08 6 views
jan 16 & feb 01, 09,叫咗 : 1) 日本魚-先買隻日本魚,只喺有日本紅豆蓉-呢款都喺熱賣,所以等咗1陣先有。故必定熱辣-入口個皮都薄,小脆,無苦味,紅豆餡都多,但就無嘜紅豆味 2) 意大利魚-第1次食鹹味嘅日本魚仔-揀佢因為有腸,芝士,番茄,吞拿,粟米同洋蔥-果然味道好豐富,好似食緊pizza咁-因食時仲喺熱,所以好味- 同意有個食友話,呢d嘢喺要熱食先好,涼咗嘅話,味道1定大打折扣呢
jan 16 & feb 01, 09,叫咗 :

1) 日本魚
-先買隻日本魚,只喺有日本紅豆蓉
-呢款都喺熱賣,所以等咗1陣先有。故必定熱辣
-入口個皮都薄,小脆,無苦味,紅豆餡都多,但就無嘜紅豆味

2) 意大利魚
-第1次食鹹味嘅日本魚仔
-揀佢因為有腸,芝士,番茄,吞拿,粟米同洋蔥
-果然味道好豐富,好似食緊pizza咁
-因食時仲喺熱,所以好味

2009-02-05 3 views
年廿九行完花市去左食 ;)岩岩整起 所以夠熱 簡左GERMAN potato cheese個皮脆卜卜 個心軟淋淋 夠哂口感食夠唔太咸 味道適中只係覺得貴左少少 $15 1條魚仔 ..同埋 我覺得佢油左少少
年廿九行完花市去左食 ;)

岩岩整起 所以夠熱
簡左GERMAN potato cheese
個皮脆卜卜 個心軟淋淋 夠哂口感
食夠唔太咸 味道適中
只係覺得貴左少少 $15 1條魚仔 ..
同埋 我覺得佢油左少少
2009-02-03 11 views
比利時朱古力魚.....一dddddd朱古力味都冇, 點解要叫自己做朱古力魚呢?? $15實在太唔抵喇! 大家想試既話都唔好試呢種味~
2009-01-28 6 views
$15一個,$40三個,可用八達通,於是買了Italian、German和新年特別版「恭喜發財」。Italian有脆皮腸和薄餅材料,味道最濃郁。German有芝士、薯茸、煙肉,鹹點裡比較合意。恭喜發財是紅豆加入名為「白玉」的粉紅色粉團,勝在不甜膩,也沒乘機搶錢。雖然說甜點才適合鯛魚燒小吃,但近年喜歡吃鹹點,而味道不像某些報導形容那樣不倫不類。即叫即製,包保熱辣辣,年輕店員充滿活力得來有禮。
即叫即製,包保熱辣辣,年輕店員充滿活力得來有禮。
$40 (Tea)
2009-01-26 4 views
哈哈 今日終于吃到了小魚兒式的SANDWICH,3個$40,買了italian,german&french。每個得味道都不一樣,所以其實都想試一試。 French中感覺就是CHEESE,甜的,不太特別;同學的GERMAN中間夾了一根香腸,咸的;italian的很香,咸的。總之每种味道都值得一式,個人偏愛咸的。就是$15那麽小小的一個,有點貴

就是$15那麽小小的一個,有點貴
  • italian,GERMAN