2021-12-18 285 views
好多年無嚟愉景灣,一個好寫意嘅地方,原來而家多咗好多車同樓🏢。商場好多狗狗空間,仲有唔少食肆,今日嚟食個brunch 之後行山,環境有大落地玻璃,樓底高,有兩個area , 我地坐上幾級樓梯嘅位置,檯同檯之間都算幾近,所以有少少嘈。QR code 點餐,選擇都幾多,無set , 單價唔平,水係自助,有職員送餐。點咗個all day breakfast 168, 整體好油,無乜誠意,太陽蛋無燶邊,包唔高質,三文魚無燻……,加杯dirty mocha 48蚊,mocha 還可以。雖然大部分都係自助但要加10%服務費🤑,整體性價比唔高。

雖然大部分都係自助但要加10%服務費🤑,整體性價比唔高。

2021-12-12
$233 (Breakfast)
2021-08-23 724 views
今日嚟到愉景灣新商場, 這個點 又係coffee time, 見到我心儀的 咖啡店, 馬上入去打卡啦, 這裏的裝修設計很優雅, 樓底超高, 枱與枱之間的空間感,非常足夠, 餐廳設計得就比較度假feel, 坐在這裏感覺休閒, 點了最愛的蜂蜜咖啡, 牛油果雞肉 炒蛋白多士, 送來的時候咖啡竟然是用酒杯盛載, 這當然又要相機飲先啦, 試下啲牛油果都 成熟 十足, 甘香creamy, 雞肉軟滑不會鞋口, 還有炒蛋白, 蛋白香又滑,不會油膩 ,真係值得一讚, 各位店家衹要花些小心思,就令人 感覺很不同, 大家努力啊。