2019-03-16 1202 views
店員服務態度勁差,只是打電話問價錢已態度惡劣,更不要説蛋糕質素,一定不會買!! 只是一間小小的蛋糕店都提供不到應該有的服務態度,就算做得好食,又怎麼呢?遲早被淘汰!
好彩小編o係openrice睇左d食評關於服務方面,所以昨日打電話去order餅既時候都非常恭恭敬敬,店員其實唔係衰既,係直接d囉講野、只能說佢唔假囉,小編反而buy wor,好過o係你面前笑曬口、o係你後面小狗你吖?我寧願佢直接o係我面前小狗我算講返呢度既名物芒果拿破崙、我auntie好欣賞,佢話真係超級好味道、cream適中、芒果甜又香、酥皮做得好出色!好脆又鬆總之就係非常正、好味過帝x、toxy wong 十倍啦!喜歡拿破崙既朋友不能不試

2019-01-04
Birthday
2018-12-29 2133 views
老婆細妹生日佢去咗平時我哋最鍾意食嘅拿破崙蛋糕店買蛋糕。幫佢落單嘅係個男人所以冇態度差嘅問題。事關我都試過比嗰個老闆娘用啲好差嘅態度回應。講下今次叫咗嘅蛋糕先,今次老婆叫咗一個大嘅士多啤梨拿破崙蛋糕,個人覺得士多啤梨拿破崙蛋糕比芒果好食。呢度嘅蛋糕新鮮整出嚟非常之好味,酥皮10分鬆脆配custard 加粒粒士多啤梨正。差唔多已經一年冇幫襯過佢未到依舊非常好食。一定比集團式嘅西餅店又成幾倍。呢度嘅一件士多啤梨拿破崙蛋糕才30幾蚊。如果唔係試過比個老闆娘好冇禮貌咁對待一定會更加高評分
如果唔係試過比個老闆娘好冇禮貌咁對待一定會更加高評分
2018-12-27
  • 士多啤梨拿破崙
Very rude and insulting staff, haven't seen someone with this kind of attitude before. they treat their customers with ZERO respect. u can tell from other reviews.Unable to tolerate a shop that disrespects their customers when they have done nothing wrong but paid visits and buy their pastries. And I can assure you will find much better napoleon cake elsewhere.
and buy their pastries.
2018-11-20
2018-12-03 1841 views
估唔到天后都有寶食🥰系yumyum 食過最好味嘅芒果拿破侖!酥皮質地keep住乾爽,平時食開都會感覺酥皮油膩,而且缺乏脆口,就好似擺咗好耐咁不過呢一間咬落去夠哂鬆脆😍感覺上就比較新鮮同高質素一點😊😊中間嘅芒果🥭吉士醬幼滑而且甜度適中亦吾會好膩🤙當中仲有大大粒嘅芒果,香甜有汁仲夠哂熟🤤私心推薦呀!!🤩🤩🤩🤩溫馨提示🤗食嘅時候真係有啲呢hea😂邊食邊跌,所以要搵野墊住先好食呀!!

不過呢一間咬落去夠哂鬆脆😍感覺上就比較新鮮同高質素一點😊😊

2018-10-16 2228 views
好好味嘅拿破崙訂咗個8件size嘅生日蛋糕,因為有朋友唔食芒果,但我又好想食芒果。師父話個蛋糕可以一半芒果,一半士多啤梨,勁開心。講真,係唔難做到,但有幾多餅店肯幫你咁整,訂得8件又唔係多,真心感受到小店嘅人情味。蛋糕同生日牌都整得好靚,酥皮香脆鬆化,芒果新鮮清甜,忌廉軟滑,成個蛋糕甜度啱啱好,食落口又層次分明,一試難忘!本來訂咗12件,因為有朋友出席唔到,3日前打電話去問佢有無得改,佢仲話梗係得啦,好好人呀!
好好味嘅拿破崙

2018-08-13 2446 views
同事知道我生日,特意買了件cake俾我做下午茶,十分開心。佢揀嘅係拿破崙芒果口味,外表平平,沒有奢華裝飾,平實外表,但內容豐富。三層嘅酥皮,夾住多多芒果粒同吉士醬。酥皮鬆脆輕盈,沒油膩感。値得一提的是,此蛋糕買回來後,並沒有即時享用,放了一個下午後才食用,酥皮仍能保持爽身,脆口,一d變淋都沒有,實在難得。兩層涵料,芒果粒多多,而且芒果好熟,好甜多汁,一d酸都冇。凍凍嘅芒果配以吉士醬於夏天食,實在令人舒服。整件蛋糕大小適中,食完令人回味。
同事知道我生日,特意買了件cake俾我做下午茶,十分開心。

2018-08-07 2199 views
阿媽話呢間餅店D餅好出名,所以特登買幾件返黎試,其實買之前佢都有話拿破崙最多人買,但我唔鐘意食嘛所以我最後買左熱情果,檸檬同藍莓芝士.一見到D蛋糕嘅顏色,我有d嚇一嚇,咁鮮豔嘅???同我平時食開嘅好唔同檸檬呢款都ok,食到檸檬味,不過我覺得mousse有少少太彈牙嘅感覺,雖然用黎形容蛋糕好唔適合,但真係咁架....我不太喜歡個口感,餅底都太林藍莓芝士都係好mousse嘅狀態,加上上面D野同件餅唔算超夾,餅底厚身D食感會有提升至於熱情果上面有多款酸爆嘅水果,配合番自身味道,鮮嘅,甜甜地嘅,但係咪好突出呢,我又唔覺得囉,所以食完只係覺得有intake,你問我會唔會encore,我就唔會啦,因為佢一件餅都唔平,或者下次應該只係買佢最出名嘅拿破崙try try,因為我自己唔鐘意成件餅都係一大舊mousse,如果中間多番D夾層整體口感會有進步.

所以我最後買左熱情果,檸檬同藍莓芝士.

2018-07-08 7169 views
記得幾年前媽媽久不久便會到這間天后的餅店買拿破崙回覆給我們吃,因這間餅店在一個小商場內,有點神秘的感覺,我都會叫它做「秘密餅店」。*今天和朋友在天后午飯後,突然想買件拿破崙回家扮孝順,看了看Openrice 的文章,近幾篇都是說被店員黑面的經歷,大家都是先想好台詞,抱著被罵的心態去買拿破崙。*就是這樣自己嚇自己之後,我便很勇敢的獨自去買拿破崙。到了店門口,看到貼著有「朱古力拿破崙」,好像只有五六日才有的(我有點忘記,反正不是天天有),有點心動想試。推開門後,小店內很寧靜,氣氛有點嚴肅,有位長頭髮和一合短頭髮的店員,我說要一件芒果拿破崙和朱古力拿破崙,沒有被罵啦,只是店員說話有點沒有尾音,感覺很cool 。兩件拿破崙放入盒子後,先給我看看有沒有錯,再把盒子關上。就這樣快速的一分鐘內完成整個過程。*好了鬼故說完了回去正題,拿破崙的size 和印象中的沒什麼差別,雖然比起以前是貴了,但$38還是非常合理的我覺得。*芒果拿破崙 $38芒果拿破崙仍然是我的最愛,芒果都是甜的,吉士甜度適中,不會搶去芒果的天然甜味,拿破崙的皮不厚不薄,乾爽鬆脆,不錯的,但總覺得記憶中的好像更好吃。*朱古力拿破崙 $

芒果拿破崙 $38

朱古力拿破崙 $38
朱古力拿破崙

朱古力拿破崙的樣子有點像Tiramisu ,但是樸實版本。拿破崙的皮就不再多說了,裡面的朱古力饀料朱古力味很濃,有點甘甘的,不太甜,是大人的口味。不過硬要比的話朱古力拿破崙其實有點普通,還是芒果的比賽特別。
2018-06-16 3044 views
美味的食物也源自製作人的心態,對客人沒有真摯的態度,食物再好也只是外表,客人食不出製作人對客人的幸福感。這間店的店務員真是好巴閉,對可以令人覺得貼錢買難受。今日五點去買cake,本人見有大部分款式也沒有了,所以問下是不是只餘這些款式,但強勢的店務員只問你想要什麼,我要買十件cake,所以想知是不是只餘下的款式,店務員當本人白癡般回應,不知道點答你。其實店務員的語氣同態度,絶對不尊重客人。試問一間食店對客人也不尊重,她們真的會尊重食物,真心欣賞食物。本人絶少寫食評,今日激發本人為這店寫下記錄的原因是,本人感到十分可惜,明明有能力做好食物的人,但沒有能力做一個好人。

這間店的店務員真是好巴閉,對可以令人覺得貼錢買難受。

2018-06-14 2186 views
n年前喺天后返工,落過去買一次既,當然係激氣收場同再無下次嗰隻啦。今日,為左買比兩個小朋友食(講真佢地既拿破崙係真心好食既),所以我已經諗好晒要買啲咩,有咩要求、咩對白,一次講慢慢講晒,盡量唔好問佢地問題,唔好比機會佢地激親自己,雖然最終都問左兩個問題,但效果係非常之出人意表,順利完成無激氣,佢地仲笑口常開咁同我講拜拜添(傳聞嗰位神一般的女店員都有份嗰下得人驚)。雖然唔知咩原因,但咁咪幾好,客人開心,自然會再幫襯,何解要令啲客難受呢。

2018-05-28 1974 views
態度真係差, 問下都講到你好似白癡同盲咁... 做到晦氣不如唔好做啦 蛋糕評價from同事 (我冇食因為激到唔想食)蛋糕味道比較偏甜, D皮有D係比較脆... 有D就已經lum lum地... 仲等我飛的反去... 朱古力最甜, 最後2件冇人想食 見到拉圾桶仲有食左一半就dum左既芒果拿破崙黎講價錢唔算平, 外觀一般 以後都唔會再買 老土講句 出面大把 我唔需要貼錢買難受你地唔尊重人蛋糕幾食好都冇用, 買完都食唔落...
蛋糕評價from同事 (我冇食因為激到唔想食)
拿破崙黎講價錢唔算平, 外觀一般
以後都唔會再買 老土講句 出面大把 我唔需要貼錢買難受
你地唔尊重人蛋糕幾食好都冇用, 買完都食唔落...
2018-05-08
2018-05-21 1924 views
呢間拿破崙蛋糕係我由細幫襯到大(超過10年), 其實佢真係好好食,但服務都幾差,d staffs 都真係幾惡。你去得買就預左比人串。有次我趕時間衝左入去,問佢有無芒果拿破崙,個女職員好串咁話:「出面咪貼住囉,你自己唔識睇?」我無奈地行返出去見到有張memo 貼住:「芒果拿破崙3點後出爐。」我有d無奈,問下都唔得。不過佢真心好食。以前係排晒長龍,可能而家蛋糕店又多左,佢態度又衰,所以少左好多生意。近呢幾次去都唔洗排隊。

2018-05-13 2247 views
先講食評:好鬆脆的餅皮足料的香甜芒果濃郁既牛油同吉士仲有靚靚既母親節快樂牌 (望到個牌真係好驚喜 以前買啲蛋糕都無畫得咁靚咁有心機 成家人都食得好滿足好開心 順帶一提儲滿10個印仔下次買餅可以減20**仲有就係呢間店舖喺openrice 既評價好多都話態度麻麻 今次真係要同佢地平反下店員態度友善 無論係我去訂餅定取餅既時候都好好 大概係互相尊重? 就算我係客人都可以友善啲去問店員 抱住互相尊重的態度 總不會受到太莫名的對待💜 去買個餅食都係想放鬆一下心情 滿足一下胃口嘛就這樣囉~
先講食評:

就這樣囉~

2018-05-13
Mother's Day
芒果拿破崙
早前朋友為我舉辦了一個生日飯局,可是有位男同事因事未能出席,他買了這間蛋糕店的蛋糕向我賠罪🤣🤣對於我來說,這間蛋糕店的蛋糕很貴(曾經也有同事推薦過這裏的蛋糕給我),再加上我從小不愛吃拿破崙蛋糕,我覺得拿破崙很難吃,不過既然是別人買的,我也是要好好品嚐一下🤤🤤一盒放有三件蛋糕1)芒果拿破崙2)意大利芝士3)芒果芝士飯後,與媽媽👩一同品嚐這三件飯後甜品🍴首先,先品嚐招牌拿破崙蛋糕,我與媽媽每人一半,芒果酸甜(可能不是當造的關係),吉士幼滑,拿破崙餅酥脆,是很好👍🏻的口感,媽媽也覺得很好吃芒果芝士:我比較喜歡硬芝士蛋糕,對於軟芝士蛋糕,我個人是不太喜歡的,這蛋糕吃不出芝士味道,口感和質感有些似芒果慕絲,芒果是酸的,因為忘記了影剖切面,只記得蛋糕中間有很大一舊芒果,蛋糕底也很薄,媽媽沒有評價最後一件蛋糕:意大利芝士吃不出芝士的味道,底層及中間均有巧克力蛋糕,有少量巧克力醬,香濃的咖啡味,面層的咖啡粉很苦,媽媽不喜歡吃咖啡粉,所以略嫌苦澀,我覺得比起芒果芝士,這個好吃一點這間店的拿破崙蛋糕令我對拿破崙有所改觀,希望下次有機會可以品嚐其他蛋糕或拿破崙產品🤤🤤🤤😋

一盒放有三件蛋糕
1)芒果拿破崙
2)意大利芝士
3)芒果芝士

飯後,與媽媽👩一同品嚐這三件飯後甜品🍴

最後一件蛋糕:意大利芝士

2018-03-12