辛勞了整個3月, 終於快到復活節, 小編和友人在中環蘇豪區慶祝HAPPY FRIDAY, 適逢餐廳正供應majo celebrates march 的special menu, 當然要一試。套餐每位收費$390 另外加一, 包括3款Tapas: ENSALADA DE TOMATES (V)、BOMBA DE LA BARCELONETA和CROQUETAS DE TERNERA。主菜就是ARROZ DE CORDERO和甜品CREMA CATALANA。優點是從Tapas 到Main dish 到Dessert都已經預設好, 不用選擇, 適合選擇困難症患者, 但缺點也是沒有選擇, 而且沒有包括飲料。需要注意的是雖然這個menu是餐廳特別為三月而設, 但上菜速度非常慢, 我們等了30分鐘才上第一道菜, 非常餓, 哈哈。CROQUETAS DE TERNERA即自家製炸牛肉丸子, 配以蒜香蛋黃醬。外皮炸得香脆, 內裡有薯仔和牛肉碎, comfort food的組合。BOMBA DE LA BARCELONETA慢煮Bindaree牛面頰肉的炸薯仔丸子, 配以蒜香蛋黃醬、煙燻香辣醬。不要懷

CROQUETAS DE TERNERA

BOMBA DE LA BARCELONETA
慢煮Bindaree牛面頰肉的炸薯仔丸子, 配以蒜香蛋黃醬、煙燻香辣醬。不要懷疑, 這裡的蒜香蛋黃醬與CROQUETAS DE TERNERA的是一模一樣, 這點需要扣分。而且兩款Tapas不論做法、材料都8成相似, 小編還以為兩款Tapas都是同一道菜色, 非常失望。

ENSALADA DE TOMATES (V)
就是蕃茄沙律, 普普通通, 沒有烹調技巧的一道前菜。

ARROZ DE CORDERO
燉羊肉西班牙飯, 採用澳洲羊肉Margra、西班⽛圓⽶、青蔥。西班牙飯最重要的是crust - 飯焦, 這道西班牙飯無疑是不合格的, 汁水過多, 有點稀飯的感覺, 飯焦當然欠奉。羊肉的質素不錯, 羊架外皮煎得香脆, 內裡是粉嫩的肉質, 很好吃。

CREMA CATALANA
柑橘肉桂味西班牙焦糖吉士布丁。與其說是布丁, 這款甜品的質感比較偏向Mousse, 有柑橘味、有肉桂味、有焦糖, 但幾款味道不太配合, 甜品來說有點失色。

總括而言, 這間餐廳進餐的話就不必特地來, 但如果想吃點小食、飲點飲料和友人閒聊的話, 這裡是不錯的選擇。
2024-03-22
𝐌𝐀𝐉𝐎 𝐓𝐚𝐩𝐚𝐬 𝐏𝐚𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐁𝐚𝐫🐽位於中環Soho 區既西班牙菜主打地道Tapas + Paella + 雪利酒 + Cava + Sangria 等等最近新推出左以橡果餵飼伊比利亞黑毛豬為主既4人套餐重點係同壽星去食既話仲可齊齊切慢煮16小時原隻乳豬當生日蛋糕 / 油炸鬼蛋糕 夠晒有驚喜🥳✨IBERICO FIESTA 4 course sharing set($2200/4pp)西班牙伊比利亞黑毛豬共享盛宴 :+ 留意番要預早至少一日訂餐+ 套餐包括三道前菜 + 乳豬 + 甜品Starter🐽 Jamón De Bellota西班牙火腿 - 橡果餵飼伊比利亞火腿配番茄蓉香脆麵包係好似法包口感既麵包上面鋪上滿滿經人手切片火腿 加上番茄醬 以鹹酸既味覺開始醒胃🐽Croqueta De Jamón 自家制伊比利亞火腿炸丸子每粒丸子炸得外皮香脆 同時鋪有伊比利亞火腿係上面 而內餡香濃綿滑 又可以食到粒粒鹹香火腿肉🐽Papada, Setas Y Yema西班牙伊比利亞風乾豬頸肉 + 有機蛋黃 + 香菇個人好中意呢道小食!! 將風乾豬頸肉連同蛋黃沾著享用 可以同時食到鹹味同甜味既交
𝐌𝐀𝐉𝐎 𝐓𝐚𝐩𝐚𝐬 𝐏𝐚𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐁𝐚𝐫🐽

🐽 Jamón De Bellota
西班牙火腿 - 橡果餵飼伊比利亞火腿配番茄蓉香脆麵包

🐽Croqueta De Jamón
自家制伊比利亞火腿炸丸子

🐽Papada, Setas Y Yema
西班牙伊比利亞風乾豬頸肉 + 有機蛋黃 + 香菇
個人好中意呢道小食!!
將風乾豬頸肉連同蛋黃沾著享用 可以同時食到鹹味同甜味既交集 加埋椎茸菇獨有香氣 整個口腔都充斥住伊比利亞風乾豬肉既餘韻

Main
🐽Cochinillo
西班牙式烤全伊比利亞黑毛豬
當晚既重點之一 - 由行政總廚Salvador Benedicto 搬出慢煮16小時原隻乳豬

燒完蠟燭打完卡後 就會用預先派發既切乳豬專用圓碟
即席教你切件 之所以要咁做係因為用盤碟代替刀切乳豬
(而不摔碟)係因為西班牙傳統黎講有消除厄運既意義
同朋友黎慶生既話 亦都有與別不同既體驗!

由於乳豬係以低溫慢煮去保持肉質嫩滑 再用慢火香焗至外皮金黃香脆 味道甘香 唔似中式會較為硬實
同埋油脂豐富香口 忍唔住一件接一件咁食

Side dish
🐽Confit Piquillo Peppers 油封辣椒
🐽Salad 新鮮沙律
🐽Agria Potato Fries 薯條

Pre-dessert
🐽Sorbete 青檸 青蘋果雪葩 (V)
食完主食後就用青檸加青蘋果味雪葩清清口腔
青檸味較為突出 連埋底下既餅碎一齊食 食落酸酸甜甜
非常清爽 岩晒用黎解膩 個人幾中意呢個sorbet

Dessert
🐽西班牙油條焦糖慕絲蛋糕 ($400/5inch)
Churros 蛋糕都係第一次食 一條條咁圍住蛋糕排好
賣相好可愛 蛋糕內部主要係用黑朱古力整成既慕絲
質地唔算好水狀 但都好夠幼滑香醇
可以好似平時咁用Churros 點黎食

🐽巴斯克焦香芝士蛋糕 ($300/5inch)
蛋糕係選用Idiazábal羊奶芝士製造 口感細滑
食落芝士奶香濃郁得黎帶點微鹹 且有微烘燶既煙燻焦香 都唔怕有羶味
2024-03-27
Celebration
Birthday
2023-12-24 619 views
早排喺蘇豪區食晚餐 臨時搵咗一間西班牙餐廳🇪🇸餐廳粉藍色同橙色嘅門面 充滿外國風情🌴適合放工後同朋友聚會飲杯野🍹而食物出品都比我預期高質😉當時仲有dining city嘅用餐優惠 可以試五道菜色 可以話係性價比超高😆🍴Dining City Set Dinner $398✨️Welcome Drink|Sangria✨️Pan Con Tomate Con Jamón前菜係伊比利亞火腿配蕃茄蓉脆麵包🍞火腿每片都有一層薄薄的油光 食落咸香味十足🐖而且份量毫不吝嗇☺️配上清香微甜嘅蕃茄蓉脆麵包🍅配搭得好夾 十分開胃😋✨️Conquetas de Pollo Rustido自家製烤雞肉丸炸至金黃香脆💥而內餡為加入奶油, 牛奶等配料混合而成的雞肉蓉🐣食落軟冧 好重奶油香味🧈有少少似忌廉可樂餅嘅感覺😉✨️Bocadillo de Calamares另一道小食係炸魷魚潛艇堡🍔炸魷魚外脆而咬落煙煙韌韌🦑而麵包係經微烘嘅牛油軟包🥖食落軟熟而好香奶油味🧈加上甜甜的蛋黃醬 整體好香口開胃🥰✨️Paella de Carabinero嚟到主菜 紅蝦西班牙海鮮飯果然沒有令人失望🤩海鮮燉飯飯粒飽和有點煙韌口感🍚將紅蝦頭內的

🍴Dining City Set Dinner $398
✨️Welcome Drink|Sangria

✨️Pan Con Tomate Con Jamón
Pan Con Tomate Con Jamón

✨️Conquetas de Pollo Rustido
Conquetas de Pollo Rustido

✨️Bocadillo de Calamares

✨️Paella de Carabinero
嚟到主菜 紅蝦西班牙海鮮飯果然沒有令人失望🤩海鮮燉飯飯粒飽和有點煙韌口感🍚將紅蝦頭內的蝦膏擠入米飯內拌勻🦐滿口都是濃郁鮮香的蝦膏味😋而蝦肉肉質好鮮嫩爽彈 十分新鮮😉呢道主菜整體令人超級滿足呢😚

✨️Tarta de Chocolate
甜品為巴斯克朱古力蛋糕🍰朱古力味道好濃郁 因此整體口味唔算太甜🍫但蛋糕就比較硬身結實一啲 有別於一般嘅巴斯克蛋糕🤏整體膩感重一啲 配上輕盈忌廉一起吃會較好呢😆
Tarta de Chocolate

一間好有feel而且食物質素都相當不錯嘅西班牙餐廳😛餐廳嘅staff服務都幾友善熱情 會主動介紹菜色餐點💁‍♀️而食物方面都十分用心 每道菜都有驚豔之處💫而且都好適合同朋友聚會 一齊share👭不失為傾計飲酒嘅好地方🥂
2023-11-24
Pan Con Tomate Con Jamón
Conquetas de Pollo Rustido
2024-04-21 13 views
📍中環西班牙狂歡派對‼️· 伊比利亞黑毛豬四人餐🐽 — MAJO Tapas Paella Bar🇪🇸·Follow @pigfoodiexhk for more food!#pigfoodiexhk_中環#pigfoodiexhk_西班牙菜==============================上星期嚟咗呢間位於中環嘅西班牙餐廳🤪今次試咗四人餐,有三道前菜、乳豬同甜品😆非常豐富‼️————————————————————-IBERICO FIESTA西班牙伊比利亞黑毛豬盛宴$2200/4pplENTRATES⭐️西班牙火腿、橡果餵飼伊比利亞火腿配番茄蓉香脆麵包 (4.2/5)香脆嘅麵包塗上酸酸甜甜覺嘅番茄蓉,再放上鹹香十足嘅西班牙火腿,係好開胃嘅一道前菜😆•⭐️自家制伊比利亞火腿炸丸子 (4.4/5)丸子外脆內軟,餡料係伊比利亞火腿,食落富油脂香😋•⭐️西班牙伊比利亞風乾豬頸肉、有機蛋黃、香菇 (4.3/5)伊比利亞風乾豬頸肉油脂較豐富,伴上有機蛋黃及椎茸菇,口感濕潤creamy😆聽講當地人係會直接當早餐食!=========================MAINS⭐️西班牙式烤全伊比利
#pigfoodiexhk_中環
#pigfoodiexhk_西班牙菜
————————————————————-
IBERICO FIESTA
西班牙伊比利亞黑毛豬盛宴
$2200/4ppl

ENTRATES

⭐️自家制伊比利亞火腿炸丸子 (4.4/5)

丸子外脆內軟,餡料係伊比利亞火腿,食落富油脂香😋

=========================
MAINS

⭐️西班牙式烤全伊比利亞黑毛豬 (4.3/5)

配菜
油封辣椒
沙律
薯條

全晚嘅重頭菜‼️大廚喺廚房端出西班牙傳統風味Cochinillo慢煮16小時原隻乳豬🐽 上枱後會以圓碟切開乳豬,再邀請客人用碟將乳豬分件🤪喺西班牙傳統上,用盤碟代替刀切乳豬係寓意消除厄運👍

乳豬係用低溫慢煮,再把其慢火香焗至外皮香脆😆食落肉質軟嫩甘香😋
===========================
PRE-DESSERT

⭐️青檸·青蘋果雪葩 (4.4/5)

超清新嘅sorbet!!酸勁十足解膩一流😋
============================
DESSERT

⭐️ 西班牙油條焦糖慕絲蛋糕 (4.3/5)

Churros香脆,圍滿蛋糕嘅周圍😋配搭醇香幼滑嘅焦糖慕絲同朱古力蛋糕,口感豐富😆
⭐️巴斯克焦香芝士蛋糕 (4.6/5)

蛋糕採用Idiazábal羊奶芝士,奶香濃郁好有鹹香~口感細膩幼滑😆面頭焗到微焦帶焦香👍
—————————————————————
賣相:3.6/5
味道:4.3/5
性價比:3/5
推介度:3.8/5
————————————————————
📍MAJO Tapas Paella Bar @majotapas
中環蘇豪士丹頓街22號地舖
2024-03-27 56 views
Ah, the classic tale of the paella predicament! It seems like you ventured into a Spanish restaurant, wallet full and hopes high, only to be met with a seafood scarcity in your saffron-infused dish. For HK$ 398, one might expect a sea creature bonanza, but alas, it was more of a "Where's Waldo?" of the ocean world. Three lonely shrimp doing the backstroke across a rice ocean and six clams playing hide and seek under the parsley garnish. It's a culinary caper that would leave even the most seasoned food critic scratching their head. But fear not, for every paella pitfall is a story to share and a lesson in shellfish economics. Next time, it might just be worth considering a treasure map to locate the missing members of the seafood ensemble!
Paella
2024-02-12 228 views
Great food for value - service was great too, bar manager (Andina, I think? Sorry..) was super friendly and attentive. Highly recommended and will deffo come back again.
2023-11-06 1649 views
🇭🇰MAJO Tapas Paella Bar·Chill E.A.T. Set Dinner $398DiningCity又有新活動啦🥳今次我哋食呢個set勁豐富 而且每人仲有一杯sangria 坐係窗邊食得超chill🥂·Sangria l Pan con Tomate con Jamón l Croquetas de Pollo Rustido l Bocadillo de Calamares一坐低佢哋就會先送兩杯sangria比你 佢個紅酒都唔錯 不過果味就唔算好重🍷之後佢個蕃茄多士超脆 而且我好鍾意佢上面嘅jamón油光超好 超鹹香🐷佢個雞肉croqueta都唔錯 熱辣辣 好飽滿🐤不過我自己就更鍾意佢個魷魚麵包 佢個麵包勁鬆軟 勁香 之後中間嘅炸魷魚好新鮮🦑份量好多 而且佢個炸皮好薄 配埋上邊嗰啲蔥絲 口感超好😍😍🤤·Paella de Carabinero佢個paella都超有誠意 佢係有四大隻西班牙紅蝦🦐🤩之後佢個飯質感都做得幾好 佢係索曬汁之餘 唔會太鹹 之後佢啲蝦膏都係超鮮 超甜😋😋而且大家睇片見唔見到佢係每一隻都超多蝦膏 撈埋成個飯超惹味😙😙·Tarta de Ch
🇭🇰MAJO Tapas Paella Bar
Chill E.A.T. Set Dinner $398
l Pan con Tomate con Jamón
Pan con Tomate con Jamón
l Croquetas de Pollo Rustido
Croquetas de Pollo Rustido
l Bocadillo de Calamares

Tarta de Chocolate

最後甜品仲有超大件朱古力芝士蛋糕 不過佢呢個食落就唔係好basque cheesecake 佢係似brownie多啲 而且佢係偏實少少既 我自己覺得要配埋佢隔離嗰cream食落先會甜啲 濕潤啲 不過佢實在太大舊啦 所以我哋最後都食唔晒🍫🤣
#rbyeat
#rby西餐 #rby西班牙菜 #rbydiningcity #rbycelebrations
#rby中環
📍中環蘇豪士丹頓街22號地舖
Pan con Tomate con Jamón
Croquetas de Pollo Rustido
2023-07-11 1736 views
3-Course Brunch~STARTERS TO SHARE~Assortment of Ibérico cold cuts, cheese, Padrón peppers, olives & grated tomato on coca bread <--- 款式多,仲有我最愛既Padrón peppers,而最驚喜係個番茄碎包,清爽微酸既番茄加埋香草,簡單得嚟好開胃~Slow cooked Galician octopus, creamy mashed potato, smoked paprika, salt flakes & extra virgin olive oil <--- 🐙 慢煮章魚鬆軟,腍得嚟依然有咬口,同時唔會太韌,個生熟程度控制得唔錯,簡單既辣椒粉、鹽同橄欖油調味已經好好食~Hokkaido scallops in garlic & parsley oil <-- 個帶子勁好食!嫩滑鮮甜, 調味蒜香十足而唔會搶左佢既原汁原味~Refreshing eggplant salad with yogurt dressing & nuts &#
3-Course Brunch

~STARTERS TO SHARE~

Refreshing eggplant salad with yogurt dressing & nuts <--- 比較少見既組合,新鮮既配搭有啲驚喜~

Truffled porcini mushroom with shaved black truffle <--- Croquette 香脆可口,永遠唔會出錯既單品~ 相對就比較四平八穩~

~MAIN~
Paella with prawns, clams & mussels 🦐🐚🥘 呢道傳統的西班牙菜係每次都必食,採用最新鮮的海鮮製成,濃郁嘅鮮味完全滲入去每一粒飯入邊,烹製得恰到好處。食落每一啖都係海鮮嘅鮮香味~

Beef Cab Striploin - 250g USA Angus steak, Piquillo peppers confit & homemade fries 🥩 睇樣都知靚,生熟程度控制得宜。肉味濃加埋焦香,肉質飽滿 juicy 唔會乾柴,為味蕾帶來高質享受~😋

~DESSERT~
Chocolate mousse sponge cake, ganache, crumble & ice cream

Burnt basque cheesecake made with mix of Spanish cheese
Assortment of homemade ice cream & sorbets

成個 brunch set 超級豐富,勁多選擇!而且個氣氛都好 chill 好舒服~推薦~
Add on Free flow 有 cava, 3款 sangria, 紅白酒, G&T~Cava 同 red sangria 都唔錯~開心既下午就係同朋友仔暢飲兩小時再共享美食~
2023-06-24
$700 (Tea)
  • sangria
  • Seafood  paella
2023-03-14 2147 views
回歸蘇豪,此處巳轉西班牙菜,Happy hour, Sangra$50杯抵飲,tino,基底cognac,酒味淡,反以blanco,較喜歡,有gin味。 Hevos rotos con sobrasada$120 西班牙肉腸,烤薯仔, 燒豬腩肉,加隻慢煮雞蛋,這個配搭也不錯,整體咸香惹味,因加蛋,好似搽潤膚油,滑咗兼升香,吸引度大增。 Tortilla de patatas$90, 每次食西班牙菜,指定食物,曾經食過有流心蛋汁,豐厚芝士及薯仔夾滑蛋,今次水準只及一半,無流心,蛋香一般,多咗蒜香。 Croquestas Jamon iberico$105,size像三粒茶匙羹大少,内裏少少拉絲芝士,味道也可,未至吸引,達預期,價略嫌貴。 見隣枱海鮮西班牙炒飯$160,海鮮又少又细,改叫西班牙iberico肉片及排骨,要等半小時,等啦,最终等咗45分,先說飯帶濕,無飯焦,香及質一般,有味不濃也不咸,骨和肉片燒香也咸香,以一般燒豬肉味質要求巳達到,但以iberico質素,有改進空間,青豆數得出5支,萬字夾長。不滿意只得一格女廁,殘廁無水冲。
,有gin味。

不滿意只得一格女廁,殘廁無水冲。

sangria

2023-02-24
Type of Meal
Dinner
2023-02-24 1471 views
今次又到港島區搵食,中環呢間西班牙菜有午餐,今日就黎試下。<PAN CON TOMATE (V)> $60我地先叫一個算係前菜既小食,係焗麵包,上面有蕃茄同初榨橄欖油,成個麵包好香好脆,仲要係素食,vegi-friendly呀😜<SURTIDO DE IBÉRICOS> $260之後就係一個高級既小食,火腿拼盤,有salami同Parma Ham,salami肥肥地,充滿油脂味,細細塊好香好好食,另外Parma Ham既豬係食橡果大既,所以特別香醇特別濃味,肉質好好,超正😝<PULPO> $180我地唔係太飽,所以叫多一個都算輕食既主食,主角係慢煮八爪魚,八爪魚好新鮮,上面鋪滿煙燻辣椒粉,好香,好煙韌,再加埋迷你薯仔,薯仔有少少鹽同初榨橄欖油調味,成碟都好香😋
今次又到港島區搵食,中環呢間西班牙菜有午餐,今日就黎試下。
<PAN CON TOMATE (V)> $60
<SURTIDO DE IBÉRICOS> $260
<PULPO> $180
2023-02-23 1029 views
𝙬𝙤𝙤𝙝𝙤𝙤!!!今日要同大家介紹一間食西班牙🇪🇸菜嘅餐廳最高分㗎 !啲嘢食又好味!我以為係CP值極高👍🏻☁️ 𝘾𝙊𝘾𝙃𝙄𝙉𝙄𝙇𝙇𝙊 ⚡️$360普通嘅豬腳,係經過16小時慢煮嘅乳豬腳,我,唔知係咪因為係乳豬嘅關係,所以個肉質唔會太鞋,反而唔比較冧身少少。☁️ 𝙎𝙐𝙍𝙏𝙄𝘿𝙊 𝘿𝙀 𝙄𝘽𝙀𝙍𝙄𝘾𝙊𝙎 ⚡️ $260呢個火腿拼盤都幾正!出邊食開差唔多都要三百幾蚊,呢度260!仲要質素幾好!chorizo, salchichón and longaniza,全部都好好味㗎 !鹹香味十足。☁️ 𝙋𝘼𝙉 𝘾𝙊𝙉 𝙏𝙊𝙈𝘼𝙏𝙀 ⚡️ $60脆卜卜麵包配蕃茄同埋橄欖,真係非一般嘅好食!酸酸甜甜,但係有好脆嘅麵包,上面再放埋酸酸甜甜嘅蕃茄好,真係好夾!☁️ 𝙏𝙄𝙉𝙏𝙊 ⚡️ $65Cognac, Berry Liqueur and seasonal fruit,飲落去莓果味都幾重,一樣都係酸酸甜甜幾開胃。呢間餐廳所有嘢我都覺得係100分!嘢食又好味,環境又乾淨企理,最緊要係真係正宗西班牙餐廳。
☁️ 𝘾𝙊𝘾𝙃𝙄𝙉𝙄𝙇𝙇𝙊 ⚡️$360
☁️ 𝙋𝘼𝙉 𝘾𝙊𝙉 𝙏𝙊𝙈𝘼𝙏𝙀 ⚡️ $60
☁️ 𝙏𝙄𝙉𝙏𝙊 ⚡️ $65

2023-02-22 746 views
中環又發掘到一間高質西班牙菜,係大館附近,有正宗西班牙大廚負責,質素保證。❤️SURTIDO DE IBÉRICOS($360)西班牙菜一定要食既火腿拼盤,有幾款既salami同一款Parma Ham,salami有隻辣味既勁香囉,少少辣但油香十足,Parma Ham就係年份較耐既,所以食得出咸香味真係好重,世一 😽🤎PAELLA DE MARISCO($170)西班牙海鮮飯,傳統西班牙菜式,海鮮有蝦、蜆、青口,每樣都好新鮮好鮮味,又夠晒彈牙爽口,一啲腥味都無呀,啲飯本身有炒過先再同啲海鮮一齊焗,所以夠晒香,呢個價錢勁抵囉🤑
❤️SURTIDO DE IBÉRICOS($360)
🤎PAELLA DE MARISCO($170)
畀我喺中環蘇豪街角發現到一間新餐廳,有啲類似外國風情,我見餐牌好多特色食物,於是我就 抱住心大心細入咗去。。。 餐廳裏面坐位非常闊落,感覺好舒適,而且侍應好殷勤。 💖💖💖<CROQUETAS DE JAMÓN IBÉRICO (3PCS)> $105 外表香脆,炸粉皮薄而內軟,又食到啲蒜蓉味, 幾好味!奶酪味勁重。Iberico ham嘅三件大大嚿炸物, 點可以錯過呢?! 💖💖💖<PAN CON TOMATE (V)> $60烘到脆卜卜嘅麵包,好滋味呀 🤞🤞特意用風乾蕃茄乾,混合新鮮番茄醬,和初榨橄欖油,炮製而成。 💖💖💖<GAMBAS AL AJLLO> $180佢係用勁多蒜蓉,混合辣椒油,爆香啲配料,再加入大蝦,連埋鐵鍋上枱,非常有西班牙特色辛辣味。 總括而言,呢度坐得好舒服,環境舒適,又有異國風情,侍應亦都非常之勤快,衛生乾淨。
💖💖💖<PAN CON TOMATE (V)> $60
💖💖💖<GAMBAS AL AJLLO> $180
💜💜💜💜<GAMBAS AL AJLLO> $180鍾意食蒜蓉蒸蝦嘅朋友,就唔好錯過呢款特色西班牙菜🤞🤞🤞佢係用勁多蒜蓉,混合辣椒油,爆香啲配料,再加入大蝦,連埋鐵鍋上枱,非常有西班牙特色辛辣味。 💜💜💜<CROQUETAS DE JAMÓN IBÉRICO (3PCS)> $105 Lberico ham嘅三件大大嚿炸物, 點可以錯過呢?!外表香脆,炸粉皮薄而內軟,又食到啲蒜蓉味, 幾好味!奶酪味勁重。 💜💜💜<PULPO> $180佢哋最擅長慢煮蒜蓉八爪魚,配埋 bb薯仔, 蒜蓉橄欖油,岩鹽,紅紅的紅椒辣粉。 遠遠飄過的辣椒粉,聞到都有少少流淚。 💜💜 💜<ROSADO> $65,係用Rum酒, 配鮮苺連Liqueur,混合生果肉丁而成。 💜💜💜 <BLANCO> $65呢個係用Gin酒,清香嘅桃味糖水,加入新鮮水果而成。
💜💜💜💜<GAMBAS AL AJLLO> $180

💜💜💜<PULPO> $180

💜💜 💜<ROSADO> $65,
係用Rum酒, 配鮮苺連Liqueur,混合生果肉丁而成。
💜💜💜 <BLANCO> $65
呢個係用Gin酒,清香嘅桃味糖水,加入新鮮水果而成。
2023-02-20 237 views
🍅PAN CON TOMATE (🥦) $60橄欖油蕃茄脆包: 超好食!!!因為用左鮮蕃茄一啲都唔酸,將法包焗成薄脆餅,脆口到不得了😍一口氣食左3個🥰我男朋友就慘慘豬啦,因為佢只可以食一個🤭🦐GAMBAS AL AJLLO $180蒜蓉辣椒油煮蝦:呢一個都係超好食嘅推介!因為我平時本身已經鍾意食辣嘢🌶️,呢一個辣得過癮又惹味啱晒我!蒜蓉辣椒油真係會比較香口少少,整出嚟嘅蝦肉🦐唔會好梅反而仲係好新鮮好彈牙!🥔TORTILLA DE PATATAS (🥦) $90洋蔥薯仔有機蛋餅:呢一個賣相真係好特別,冇睇清楚真係唔會知道佢係🥚蛋餅!有少少似大阪燒嘅感覺,但係佢係素食嚟嘅。入邊有薯仔同埋洋蔥調味唔會太鹹幾好食😙
🍅PAN CON TOMATE (🥦) $60
🦐GAMBAS AL AJLLO $180