2022-02-01 847 views
去到旺角真係有好多嘅美食,無論街頭小食甚至乎日本餐,同打邊爐,去完旺角中心行街過對面馬路就見到有好多唔同種類嘅餐廳,最終經過呢間六丸俾佢外面嘅餐牌已經吸引住😜今日就入去試吓三文魚眼看十分新鮮,而且吃起来肉质十分细嫩、緊實,富有弹性,而且三文鱼中含有一定的脂肪,所以有一種獨特的鲜美油脂的口感吃在嘴里覺得十分肥美,满足新鲜的三文鱼入口感覺结實飽满,鱼油豐盈,味道甘香,肉质爽滑,脂肪均匀,不太油腻這個網燒美國牛仔扒,吃一口牛仔扒油脂含量豐富,而且肉質結實,油紋分布集中且油筋及油脂分布較多,非常適合以炭烤、燒烤的方式料理,這個美國牛仔扒好好食這個紫芋甘栗餅$38吃一口外層炸到金黃色,入面啲紫芋非常香,而且表面軟脆,內裡軟糯,甜甜的,真不錯,都係一個非常完美嘅甜品👍這個六丸地獄海鮮拉麵,$83尤魚爽脆,湯底濃郁大大隻大頭蝦,蝦肉結實,蝦頭蝦,仲有兩隻青口兩隻帶子加多片魚片配菜份量非常充足上面仲有啲紫菜同蔥花, 粟米最重要係個湯底非常難鍾意食辣嘅客人就一定要試吓
去到旺角真係有好多嘅美食,無論街頭小食甚至乎日本餐,

三文魚眼看十分新鮮,
而且吃起来肉质十分细嫩、緊實,
吃在嘴里覺得十分肥美,
满足

這個網燒美國牛仔扒,

這個紫芋甘栗餅$38
吃一口外層炸到金黃色,入面啲紫芋非常香,
這個六丸地獄海鮮拉麵,$83
尤魚爽脆,湯底濃郁
大大隻大頭蝦,蝦肉結實,蝦頭蝦,仲有兩隻青口
兩隻帶子加多片魚片
配菜份量非常充足
上面仲有啲紫菜同蔥花, 粟米
最重要係個湯底
非常難鍾意食辣嘅客人就一定要試吓

2022-01-26 28 views
今日經過通菜街,行到攰想揾個地方休息下食下野,就入左一間日式餐廳呢間六丸居食屋一直都想入去試下,經過都會俾佢既門面吸引住左,今日終於有機會餐牌有好多選擇,而且價錢合理,我都行到肚餓,所以就叫左好幾款食物,可以大飽口福了先上我最鐘意既芝士年糕,好特別係配埋練奶。一咬落去係外脆內軟,軟綿綿既芝士食落好滿足,同練奶好夾牛油果軟殼蟹卷。呢款好足料,大大塊牛油果,軟殼蟹又炸到脆卜卜,再加上沙律醬同蟹子,食落好有口感炸蝦天婦羅,蝦肉彈牙得之餘而且吾會有雪味,炸粉厚薄適中,點埋天婦羅汁,食到停吾到口鐵板魷魚未食已經聞到好香,而且份量十足,食落好彈牙,魷魚充滿左醬汁既味道。燒雞翼亦非常入味,而且肉質鮮嫩,兩款小食都十分惹味呢個海鮮拉麵都十分足料,大大隻青口同帆立貝,而且食落有鮮味,糖心蛋亦夠曬流心今餐總括黎講都好滿意,下次會再幫襯

今餐總括黎講都好滿意,下次會再幫襯
2022-01-11 26 views
喺旺角行完街想搵嘢食,朋友推薦呢間開店很久性價比高嘅日式居食屋,見我未食過於是試吓😁餐廳嘅款式應有盡有,壽司方面我哋揀咗基本嘅甜蝦壽司,蟹子軍艦。每樣都有兩件價錢都係廿零蚊,甜蝦新鮮甜美,蟹籽爽口滿瀉,非常足料大大。另外我哋嗌左個特色卷物,就係香芒乳酪松葉蟹卷,香甜嘅新鮮芒果片包住飯團同炸過嘅蟹,再加上面頭粒粒嘅蟹籽,口感非常豐富同有層,香甜脆口。跟住食咗炭燒餃子雞翼,炭燒過後皮香肉滑嘅雞翼,包住餡料非常特別,味道好入味!我哋仲有食一款燒物, 汁燒魷魚筒,係原隻大大隻魷魚筒,燒得非常入味有口感而且唔會太韌。最後鰻魚炒飯吵得相當乾身,鰻魚粒都非常足料,成個炒飯份量都10分有誠意,目測多個兩碗飯🤣最後餐廳仲有好多特選追加優惠,例如我哋今次消費滿$150,以優惠價$45試呢個三文魚刺身(十切) ,刺身都好新鮮甜美好抵食!

我哋仲有食一款燒物, 汁燒魷魚筒,
係原隻大大隻魷魚筒,燒得非常入味有口感而且唔會太韌。

2022-01-09 35 views
諗唔到食咩通常都係去通菜街,多選擇之餘,好多間舖頭仔都價格相宜。今次揀左六丸,算係比較大嘅一間日本菜。平日七點唔洗排隊。比較吸引喺前後兩頁嘅特價食品。滿$150可以加一次$45十片三文魚。仲有一啲炸物,手卷,小食拼盤,$15至$48都有選擇。本menu裡面仲有算多嘅選擇。$45十片三文魚生都份量足,另再加左個帶子刺身。三文魚生嘅味道我覺得對得住個價,油脂都夠甘香。帶子甜。牛油果軟殼蟹卷$58有六件都抵食,即叫即包,裡面嘅炸蟹都好脆口。炸廣島蠔係最好食嘅,$52有五件。外脆蠔內甘甜。牛舌串都燒得好好,唔韌,香。海膽炒飯略嫌個海膽唔夠新鮮,撈落個飯係成陣味都充滿每一啖飯。睇返其他食評好似都寫過呢個問題,唔推介。整體食物質素同性價比其實幾高,除左海膽炒飯之外。想約人聚會嚟呢度都係錯嘅選擇,座位闊落亦唔會趕人走。下次可以再試👍👍

比較吸引喺前後兩頁嘅特價食品。
滿$150可以加一次$45十片三文魚。
仲有一啲炸物,手卷,小食拼盤,$15至$48都有選擇。

本menu裡面仲有算多嘅選擇。

炸廣島蠔係最好食嘅,$52有五件。外脆蠔內甘甜。

牛舌串都燒得好好,唔韌,香。

2022-01-05
Celebration
Birthday
2022-01-08 19 views
話說哩排女人街人流少左 排檔都少左係兩旁既餐廳開始浮上水面 多左好多人去搵食而局長係旺角口痕想食野但又由於月尾無咩BUDGET 所以就搵下有冇D平平地既街坊餐廳食下得知女人街兩邊有好多唔同既餐廳 就一於去睇下見到哩一間六丸既餐廳 門面裝修又幾日本WO咁就一於試下佢啦典型既街坊日本野 咩都有得食唔會好似D天價日本餐廳咁食壽司既就得壽司刺身 想食下烏冬都無有D 套餐 不過由於局長想咩都食下 所以就散叫LU仲有D特價餐牌 一於叫個三文魚刺身試下份量又幾多WO 你見到D紋路都OK我諗D黎貨應該好過元X壽司果D 新鮮既  肥美既咁既價錢有咁多塊 好抵WO 去超市都買唔到啦然後叫左少少壽司試下魚生都OK既 但係舊飯就有進步空間 太實啦!不過街坊餐廳就大件夾抵食行先 同埋佢又唔係專門賣壽司 收貨鐵板牛油栗米 超級香超級多汁同埋甜只可以講鐵板加栗米哩個組合幾好又係鐵板 但今次係魷魚惹味 唔UN 而家唔會過咸 就算我地無叫酒又無叫白飯 就咁食都OK 唔會咸得濟而家好香 個燒汁都好正主糧叫左蕃茄湯烏冬配黑椒牛肉黑椒牛柳粒有D似萬法果隻做法 估唔到夾埋蕃茄湯又OK WO佢牛肉整得好嫩好腍 好易就咬得開個湯都
話說哩排女人街人流少左 排檔都少左

我諗D黎貨應該好過元X壽司果D 新鮮既  肥美既
咁既價錢有咁多塊 好抵WO 去超市都買唔到啦
然後叫左少少壽司試下
壽司
魚生都OK既 但係舊飯就有進步空間 太實啦!
不過街坊餐廳就大件夾抵食行先

壽司
鐵板牛油栗米
  • 鐵板魷魚
2022-01-07 14 views
The decoration is full of Japanese 🇯🇵 style. I went in before close down. Enjoy my last dinner hahahaFirst dish comes to Salmon 🍣 sushi . Super yummy !!! The middle part is fried shrimp 🍤 must order dish Next dish is my favorite 😻 very fresh. Salmon & shrimp & fish~ It is very full for two personsThis is 明太子salmon, very mouth-watering I love salmon very much~香草🌿chicken wings ~ love it so much . Will not be too oily.Fried shrimp, mushrooms Overall speaking, I give this Japanese restaurant a thum

I love salmon very much~

Fried shrimp, mushrooms

Overall speaking, I give this Japanese restaurant a thump up 👍🏻

🐟 鹽燒鱆紅魚鮫 $48揭開香脆魚皮,魚鮫肉燒得啱啱好,熟透得嚟質感嫩滑!唔霉!食落仲有魚油香!🦪 蒜燒生蠔 (中華風) $56 / 2pcs燒蠔舖滿晒蒜蓉,香!惹味🥟🍗 炭燒餃子雞翼 $55 / 3pcs燒得香口,豬肉內餡飽滿,脹卜卜,真係食緊用雞皮包住的餃子咁!🥗 黑松露三文魚沙律 $38黑松露味重,濃!三文魚刺身粒份量多🍆 蒜燒茄子(中華風) $38燒得啱啱好,茄肉充滿蒜蓉香~ 茄子皮無燒燶,而且仲保持到亮紫色!🦀 蟹肉忌廉薯餅 $28 / 2pcs炸得脆卜卜,咬落充滿大大啖忌廉薯蓉流心🐟 燒鱈魚乾 $38 / 9pcs好惹味!十分香脆!蘸埋附上的沙律醬,香口開胃!令人忍唔住口係咁食!🧆 香芋丸子 $28 / 5pcs香芋餡濃郁,飽滿,炸得外皮脆🥩 牛扒定食 $78日式燒汁牛扒定食都咁大塊~最估唔到係,作為配角的珍珠米飯好好食!粒粒圓潤!飯粒的濕潤度同軟硬度煲煮得十分得宜!🍚___________________六丸(居食屋)日本料理 (旺角)旺角通菜街75-77號地下___________________
🐟 鹽燒鱆紅魚鮫 $48

🦪 蒜燒生蠔 (中華風) $56 / 2pcs
燒蠔舖滿晒蒜蓉,香!惹味

🥟🍗 炭燒餃子雞翼 $55 / 3pcs

🥗 黑松露三文魚沙律 $38
黑松露味重,濃!三文魚刺身粒份量多

🍆 蒜燒茄子(中華風) $38

🦀 蟹肉忌廉薯餅 $28 / 2pcs
炸得脆卜卜,咬落充滿大大啖忌廉薯蓉流心

🐟 燒鱈魚乾 $38 / 9pcs

🧆 香芋丸子 $28 / 5pcs
香芋餡濃郁,飽滿,炸得外皮脆

🥩 牛扒定食 $78
日式燒汁牛扒定食都咁大塊~

___________________
六丸(居食屋)日本料理 (旺角)
旺角通菜街75-77號地下
___________________
2022-01-04
2022-01-04 460 views
相信好多人行旺角都一定會見過呢間鋪,一間開得算係比較耐嘅日本餐廳,價錢經濟抵食,以前學生時期都有過黎食日本野,而家一於再黎食下😆今次叫左胡麻豆腐沙律($42)、三文魚刺身(十切)(半價優惠$45, 原價$90)、炸芝士年糕($32)、唐揚九州池魚仔($58)、燒三文魚皮($38)、鐵板牛油雜菌($38)、鹽燒大蝦(1隻)($20)*2、六丸地獄海鮮拉麵($83)裝修比較簡單三文魚刺身:惠顧滿$150就可以半價優惠叫黎食,食落都幾肥美,好抵食😍胡麻豆腐沙律:大大碟,D沙律菜幾清爽,胡麻醬份量啱啱好👍🏻炸芝士年糕:炸得外脆內軟,芝士味幾香,仲可以拉下絲👍🏻唐揚九州池魚仔:份量勁多,食極都食唔完咁😂勁香口嘅一道小食,香脆滋味,唧D檸檬汁再點沙律醬食😉燒三文魚皮:上碟已經聞到燒得好魚,魚皮燒得卜卜脆,唧D檸檬汁令個味道更鮮鐵板牛油雜菌:鐵板上熱辣辣,D菇吸滿晒牛油,食落幾滋味😋鹽燒大蝦:呢個有驚喜,無諗過個大蝦咁大隻,成個手掌咁長,超級抵食🤩蝦肉食落彈牙鮮甜,燒得好香,勁正🤤六丸地獄海鮮拉麵:因為朋友唔食辣嘅關係,所以將佢轉為豬骨湯底,同埋呢碗可以改選做稻庭烏冬。裡面有帆立貝、大蝦、青口、溏心

裝修比較簡單

三文魚刺身(十切)

胡麻豆腐沙律
胡麻豆腐沙律:大大碟,D沙律菜幾清爽,胡麻醬份量啱啱好👍🏻

炸芝士年糕
炸芝士年糕:炸得外脆內軟,芝士味幾香,仲可以拉下絲👍🏻

唐揚九州池魚仔

鐵板牛油雜菌
鐵板牛油雜菌:鐵板上熱辣辣,D菇吸滿晒牛油,食落幾滋味😋

六丸地獄海鮮拉麵
六丸地獄海鮮拉麵:因為朋友唔食辣嘅關係,所以將佢轉為豬骨湯底,同埋呢碗可以改選做稻庭烏冬。裡面有帆立貝大蝦青口溏心蛋粟米黑木耳絲等配料,幾豐富下😍而D烏冬都算幾彈牙,口感唔錯😋

以呢個價錢有呢D質素同份量,其實都幾抵食,唔一定要食貴野先開心,平民價都一樣可以有質素😉

補MENU
2021-12-28
三文魚刺身(十切)
胡麻豆腐沙律
唐揚九州池魚仔
鐵板牛油雜菌
2022-01-01 25 views
好少可見到咁平嘅日式菜,好多時都伏味重,但係好彩我再試,遇到間正野,平,而且大份,又岩食好食環境,算叫有小小日系feel,e.g. 日系燈,牆上貼左d日文menu(雖然睇唔明XD)三文魚刺身,10片,算厚身,而且夠新鮮,消費滿150蚊就可以半價45蚊食,用超市價錢可以堂食,唔錯火炙吞拿魚沙律,加左醋,酸酸味味,裡面仲有washabi,個後勁有d勁,不過辣醋好醒神,會吸引人不停食落去黑鬆露薯條,其實真身係薯角樣,正常發揮,但係38蚊就食到,個cp值好高香芒乳酪松葉蟹卷,第一下食我以為佢上錯左,真係好似炸蝦卷呀!但係食多2啖個口感就會分到,芒果嘅果酸甜味平衡左個壽司飯,食多2舊都仲可以繼續食燒鱈魚片,今餐食物mvp,食左一塊就停唔到,脆得黎唔吉口,正!蒜燒牛柳粒,足料到呢,每舊2個5蚊銀咁大舊,仲有8舊,而且好嫩口,蒜味唔夠入肉,但係d蒜片有爆香過,連肉一齊食好夠辣雜錦鍋仔烏冬,唔係相騙,真係咁多料,同個menu一樣。。。不得了~~最後,飲品黑牛,就係可樂 + 雪糕,好有懷舊feel,小心吉落去時,會有大量泡泡(右)炸出黎,所以要飲咁d先吉落去

2021-12-30
  • 燒鱈魚片
  • 黑牛
2021-12-30 29 views
🍴蟹籽沙律細份 42 蚊夠2 人份量 都幾大碟 青瓜絲菜絲都好新鮮 🥬🥒 蟹籽好夠爽口 又夠多 沙律汁好清新 整體好啱餐前食既沙律👍🏻 🍴迷你 pizza大板燒 🔥 46蚊整到細細個 pizza甘樣幾得意 出面充滿住木魚 甜酸醬同沙律醬調味 麵粉夠軟林 入面有 d葱同洋葱調味 🌿 都幾有口感🍴三文魚刺身 10切 原價90 蚊 叫夠150 蚊 半價 刺身幾厚切 夠新鮮 而且好抵食 點 d wasabi同豉油已好味🐟🍴燒雞泡魚乾58蚊🔥🐟好彈牙煙韌既雞泡魚乾 上面帶有少少辣粉夠惹味 再點 d沙律醬都十分唔錯 🍴原隻燒魷魚筒 78 蚊🦑原隻大隻魷魚 燒汁味好入味 帶 d香甜 魷魚燒得夠彈牙 再加埋 d薑碎調味 唔錯 🍴明太子金菇 52 蚊🔥用錫紙包住金菇保住温度 金菇夠爽口 明太子多同入味 好有口感帶 d辣香🌶️ 再點 d沙律醬都十分入味 🍴黑松露帶子炒飯78 蚊🍄🍚材料豐富又夠大碟 黑松露味夠香 仲有蛋葱 蘿蔔碎 加埋炒得乾身夠鑊氣既炒飯 整體好有口感 帶子夠彈牙 仲有香濃既麵豉湯 質素唔錯又抵食#三文魚 #黑松露 #炒飯 #雞泡魚乾 #三文魚 #蟹籽 #大板燒 Score 平均分

🍴蟹籽沙律細份 42 蚊

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#六丸日本料理
旺角通菜街75至77 號地下
~~~~~~~~~~~~
2021-12-30
2021-12-30 251 views
難得一日同媽媽去街,瞓到差唔多夜晚嘅時候就已經肚餓,媽媽就話想食日本嘢🤣因為我都好鍾意所以就二話不說就揀咗日本餐廳!呢間餐廳之前就已經食過,所以就唔怕會有啲咩問題而且價錢仲幾平🤣🤣平靚正,都係選單媽媽食D好嘢🤣🤣叫咗咁多樣,人均都係差唔多$200炸😆😝🙈☀️珍味小食拼盤有八爪魚海蜇同螺肉😝媽媽比較鍾意食八爪魚,我自己就一般嘅🤣但係媽媽嘅評價就係幾好食😂同埋會剪到細細粒好易入口😋螺肉同海蜇都好食好爽脆😚😚🌙三文魚刺身+甜蝦刺身呢個三文魚真係超級超級超級好食!勁厚勁肥美!!!我哋都勁鍾意食🤣🤣甜蝦好有鮮味😚我同媽媽都覺得呢個係必食!🌟牛油果軟殼蟹卷勁清新!入邊嘅軟殼蟹好脆口!上邊會有塊牛油果喺度,本來想一啖食晒佢🤣原來係做唔到因為佢真係太大舊啦!!🤣🤣🤣勁鍾意呢個配搭😆☀️炸芝士年糕顏色炸到變咗金黃色,就到呢個顏色嘅炸物好好睇!入邊就係芝士年糕🤣另外會有個 sauce 就係煉奶,我就覺得加埋會好食啲🤣🌙牛串燒叫咗兩串,咁就同媽媽share一人一串🤣咁就唔會爭食啦🤪舊牛燒得啱啱好,好容易就會咬得開!仲要食完唔會黐牙😂😂一串有三舊,份量都幾大😜🌟蟹子海膽炒飯勁大碟!!因為熱食係最後先試上,食食下前

☀️珍味小食拼盤

🌙三文魚刺身+甜蝦刺身

🌟牛油果軟殼蟹卷

☀️炸芝士年糕

🌙牛串燒

🌟蟹子海膽炒飯
勁大碟!!因為熱食係最後先試上,食食下前邊既野食都開始飽飽地😂再加上呢個真係勁大碟好抵食!上面會加埋海膽仲有蟹子喺上邊,佢哋加埋嘅顏色都幾靚😚
2021-12-28 13 views
Happy Friday 昨晚同朋友去旺角食飯 行完街 就係女人街搵左間居酒屋黎試 門口又幾似日本正宗ge居酒屋鹽燒花魚$58呢條燒花魚好香 配埋清酒真係一流黑松露三文魚沙律$38朋友最鍾意食黑松露 呢款沙律真係第一次試 又幾夾 朋友係咁讚 青芥辣八爪魚$45我就最鍾意呢個前菜 香香辣辣好醒胃 八爪魚好新鮮好爽 正蒜片和牛粒$78呢個牛又有驚喜 好juicy爆晒汁 煮得岩岩好 配合埋蒜片真係好香蟹肉忌廉薯餅$28呢個我都好推介 熱辣辣 外脆內軟 配埋沙律醬勁爆好食黑松露帶子炒飯$78朋友唔夠喉 叫多個黑松露炒飯 炒得好香 牛油果軟殼蟹卷$58朋友又鍾意食牛油果 叫多個牛油果軟殼蟹卷 都幾好味 Overall 呢間居酒屋真係大件夾抵食 唔怪得坐滿晒人

門口又幾似日本正宗ge居酒屋

牛油果軟殼蟹卷$58

朋友又鍾意食牛油果 叫多個牛油果軟殼蟹卷 都幾好味

Overall 呢間居酒屋真係大件夾抵食 唔怪得坐滿晒人
2021-12-27 30 views
食咗一半先醒起要影相,睇完食評唔明點解會比人寫到咁差,我覺得食物質素算不錯,員工態度又幾好,所以忍唔住上來幫店家平反!現在新裝修過,坐得更舒服又光猛咗,比其他店坐得舒服唔迫夾,又多咗少少新菜式,唔駛比人限住時間食可以坐耐啲!我同老公大大話話幫襯咗佢十年,由未生小朋友到現在帶埋小朋友嚟一齊食,真係食出感情來!如果真係咁差會唔會開咗十多年,老早就執笠啦!嗰啲食得嗰一次半次就走嚟寫衰人,唔該返屋企瞓覺啦!
2021-12-23 29 views
📋三文魚刺身三文魚刺身做緊半價優惠,$45就有10片,每一片都好厚切🥰📋火焰板壓壽司🍣店員會即時喺你面前用火槍燒,三文魚腩好肥美,入口好重油香🥰📋炸墨魚咀墨魚咀份量同樣好大🤣配搭埋檸檬汁同埋蛋黃醬唔會太膩,作為小食幾個朋友share都唔錯📋蟹籽沙律🥗蟹子沙律來講份量真係好大,我哋只係揀咗細嘅蟹籽沙律,如果溫度上可以再凍啲就更好📋芝士明太子餃子呢一個餃子嘅餡係菜肉餡料,表面有啲溶咗嘅芝士同埋少少明太子醬,主要都係食到炸餃子嘅味🙈整體來講比較清淡呢間餐廳整體份量都比較大,以日本菜來講都幾抵食嘅,不過熟食就整得比較出色😉
📋三文魚刺身
三文魚刺身做緊半價優惠,$45就有10片,每一片都好厚切🥰

📋火焰板壓壽司🍣
店員會即時喺你面前用火槍燒,三文魚腩好肥美,入口好重油香🥰

📋炸墨魚咀

📋蟹籽沙律🥗

📋芝士明太子餃子

• 三文魚刺身
係旺角附近行街,經過見到呢間日本餐廳嘅裝修好有日本風,就入左去試吓。嗌左10片三文魚:佢做緊優惠,消費滿$300送兩客。三文魚超級肥美,而且片片都係厚切,食落去好新鮮,好香三文魚味!最重要係超抵食,因為$45/10片!出面啲餐廳都無咁抵食添呀!另外嗌左個特盛海鮮沙律:蟹籽份量非常多,而且仲有2大隻甜蝦,再配啲角切三文魚粒、吞拿魚粒、鯛魚粒。再將呢啲魚生撈埋啲蔬菜一齊食,真係好fresh,個人覺得唔洗配Caesar 汁仲好食!再嗌左個三文魚芝士卷:有3舊蟹籽、3舊海苔包住,芝士粒好大舊,而且再配埋啲粒粒蟹籽一六食,層次感好豐富。而海苔就正正常常啦~大阪燒:木魚份量好多,麵份份量唔會過多而覺得好漏,細細份得黎亦見到師傅嘅講究,因為入面真係好多材料,食落去唔會覺得舊舊都係麵糰。甘栗紫薯餅:栗子係半粒咁奉上,入面啲紫薯蓉好充足,咬落去去啖啖紫薯+甘栗嘅甜味,真係令我再想食多幾舊添呀!炒雜菜:好有穫氣,椰菜份量多,而且仲有金菇、草菇等等蔬菜,呢碟菜完全可以中和到之前嘅飽膩感。蟹籽海膽炒飯:炒飯粒粒分明,而且唔會覺得好油膩,但海膽稍為苦左少少,呢方面有進步空間。但其他食材都整得幾好,所以可以覆蓋呢
蟹籽海膽炒飯:炒飯粒粒分明,而且唔會覺得好油膩,但海膽稍為苦左少少,呢方面有進步空間。但其他食材都整得幾好,所以可以覆蓋呢啲小問題
2021-12-22