-🦄帝京酒店 花月庭-仲夏果漾🍉和牛盛饌自助晚餐🍽Hkd608 / Adult-疫情下都好耐冇食過自助餐了!花月庭嘅自助餐 我都食過好多次~今次佢出左和牛嘅主題 雖然本人唔好食牛但係都訂左同屋企人 來個自助晚餐🤭-一開波嘅海鮮區好多人搶…龍蝦🦞一開波就冇哂因為啲人會一次過夾兩盤之後都要等一陣先會refill返🥲不過味道方面又無話特別好食 都係正常水平!-竟然會有蒟蒻麵嘅選擇!自助餐來講都比較少見😳呢一方面係值得一讚❣️-生蠔好麻麻 食左一隻就食唔落所以都唔係好多人排🤣🤣-冬菇超級好食 不停Encore!-龍蝦🦞刺身都是正常水平!-麵包很好吃🤣🤣🤣作為一個澱粉質控 就夾咗好多塊麵包明明食自助餐唔應該食呢啲🤣不過冇辦法啦~超級麵包控!-朱古力味好食😋-燒茄子都係大推呢!夾左好多次都係燒茄子🍆🤣-唔知點解好鍾意食佢哋個雪糕筒🤣雪糕筒唔要雪糕🤣🤣🙌🏻-呢個係好多人夾嘅一款甜品-呢個就味道有啲怪…-呢個椰子味好重 仲有原塊椰子但個人麻麻地椰子 所以感覺是一般…-最後都食到好飽🤣🤣不過呢餐我覺得幾滿意😌✨
🦄帝京酒店 花月庭
仲夏果漾🍉和牛盛饌自助晚餐🍽
Hkd608 / Adult
疫情下都好耐冇食過自助餐了!
花月庭嘅自助餐 我都食過好多次~
今次佢出左和牛嘅主題 雖然本人唔好食牛
但係都訂左同屋企人 來個自助晚餐🤭

一開波嘅海鮮區好多人搶…
龍蝦🦞一開波就冇哂
因為啲人會一次過夾兩盤
之後都要等一陣先會refill返🥲
不過味道方面又無話特別好食 都係正常水平!

竟然會有蒟蒻麵嘅選擇!
自助餐來講都比較少見😳
呢一方面係值得一讚❣️

生蠔好麻麻 食左一隻就食唔落
所以都唔係好多人排🤣🤣

冬菇超級好食 不停Encore!

龍蝦🦞刺身都是正常水平!

麵包很好吃🤣🤣🤣
作為一個澱粉質控 就夾咗好多塊麵包
明明食自助餐唔應該食呢啲🤣
不過冇辦法啦~超級麵包控!

朱古力味好食😋
燒茄子都係大推呢!
夾左好多次都係燒茄子🍆🤣

唔知點解好鍾意食佢哋個雪糕筒🤣
雪糕筒唔要雪糕🤣🤣🙌🏻

呢個係好多人夾嘅一款甜品

呢個就味道有啲怪…

呢個椰子味好重 仲有原塊椰子
但個人麻麻地椰子 所以感覺是一般…
最後都食到好飽🤣🤣
不過呢餐我覺得幾滿意😌✨
2022-08-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 甜品區
前幾日就決定要去食自助餐,因為疫情幾乎好耐冇去過食自助餐,難得去吓就優待Hailiah一次 俾佢瘋狂食甜品,識我嘅都知爸爸係下令要Hailiah戒甜 ,今日破例俾佢食下,哇!真係唔好講笑,一俾佢知,就由朝講到晚,完全感受到佢期待嘅興奮🤣餐廳選址係 #帝京酒店 #花月庭 實不相暪我係第一次嚟,婆婆食過呢間話好食嘅,入到去見到右邊就係水吧有咖啡、熱朱、奶茶、檸檬茶、柑桔綠茶等等⋯⋯有啲預先提供咗喺枱,直接拎就得!再行前corner 位係冷盤有最重要嘅即開法國生蠔(即排即開即洗)食入口完全唔腥!其他仲有麵包蟹、藍青口、新西蘭青口、熟海蝦、翡翠螺、蜆肉等等⋯⋯都幾新鮮,又唔會有太咸嘅海水味道話明主打梗係要食澳洲和牛,就有火龍果炒M5和牛粒、同埋粉面區有得揀地獄番茄湯底之餘,又可以揀澳洲M5和牛片😎排隊有即煎和牛添!😙 M5和牛鴨肝粒燴絲苗都唔錯架!另外排哂大隊嘅就有即煎鴨肝伴山楂蘋果汁,配上多士超好食呀!我食咗好多件🤣🤣另外片皮鴨都係我最鍾意,值得一讚,每次岀去拎都有😌仲有墨西哥薄餅都好正架,入面有澳洲m5和牛辣肉醬同千島白汁海鮮兩款任君選擇,推介配上熱情果醬,超正😍我哋排完又排嘅香烤安格斯牛

再行前corner 位係冷盤
有最重要嘅即開法國生蠔(即排即開即洗)食入口完全唔腥!
都幾新鮮,又唔會有太咸嘅海水味道

我哋排完又排嘅香烤安格斯牛肉都好好熱滿好多食,及烤豬手、寶雲酥烤羊鞍等等⋯⋯同埋推介海鮮燉牛奶蛋白,超滑😋😋串燒同天婦羅都refill得好快,基本上拎乜有乜,抵讚!

最後梗係要介紹埋甜品🤭
影到靚靚嘅焦糖菠蘿雪芳蛋糕🎂d cream有好濃嘅菠蘿味同埋雪芳蛋糕好鬆化,原來係今次主題重點項目🤩🍍仲有Hailiah鍾意嘅🍓草莓泡芙😍仲有呢度好大個甜品櫃,有紅火龍果乳酪慕絲、加倫子紅桑子朱古力慕絲、牛奶 布甸、龜苓膏佯蜂蜜雜莓都好別緻!

雪糕有8款Haagen Dazs雪糕同埋意大利雪糕Gelato🍦係呂宋芒果口味!有十幾款配料俾你任落 ,小朋友就真係好開心🥰
2022-08-30 1830 views
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻📸打卡指數: 👍🏻👍🏻🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好耐無食自助餐,所以搵間有蠔食一次過滿足下。想知道又靚又好玩地方?   fai.lok.mode仲會係社交平台分享相片同攝影心得______________________________法國生蠔即開生蠔好重海水味,薄薄地,唔係好飽滿個款,法國生蠔正正就係食個種鮮甜🦪和牛漢保扒因為夏日主題和牛自助晚餐,每人只可以拎一次,但依塊野好over cook,可能因為漢保扒唔能夠即叫即整,一次過整又控制唔到每一件,又會放左好耐,完全感覺唔到佢原本係一塊和牛。泰式香菜辣炒焗龍蝦鉗依款龍蝦鉗好野味,少少辣,食到唔停口火炙芝士忌廉波士頓龍蝦fai本身都偏好芝士龍蝦,而且龍蝦奐好新鮮所以食左好多舊,可能太人排隊,師博火炙得太短,耐一兩下就完美鰻魚串燒燒得好香,又無骨,而且好重鰻魚醬燒味鴨肝鍾意鴨肝一定要食,煎到出左好多油,好香,加上少少山楂蘋果汁吊味飲品飲品有少少淡楊枝甘露因為飲品唔好飲既關係,我搵到楊枝甘露之後,直接將楊枝甘露當飲品牛肉叫師父切薄啲,食落口感無咁un
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數: 👍🏻👍🏻
🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

好耐無食自助餐
所以搵間有蠔食一次過滿足下。
想知道又靚又好玩地方?
fai.lok.mode仲會係社交平台分享相片同攝影心得
法國生蠔

即開生蠔好重海水味,
薄薄地,唔係好飽滿個款,
法國生蠔正正就係食個種鮮甜🦪

和牛漢保扒
因為夏日主題和牛自助晚餐,
每人只可以拎一次,
但依塊野好over cook,
可能因為漢保扒唔能夠即叫即整,
一次過整又控制唔到每一件,又會放左好耐,
完全感覺唔到佢原本係一塊和牛。

泰式香菜辣炒焗龍蝦鉗

依款龍蝦鉗好野味,少少辣,食到唔停口

火炙芝士忌廉波士頓龍蝦

fai本身都偏好芝士龍蝦,
而且龍蝦奐好新鮮
所以食左好多舊,
可能太人排隊,師博火炙得太短,
耐一兩下就完美

鰻魚串燒
燒得好香,又無骨,而且好重鰻魚醬燒味

鴨肝

鍾意鴨肝一定要食,
煎到出左好多油,好香,
加上少少山楂蘋果汁吊味

飲品

飲品有少少淡

楊枝甘露
因為飲品唔好飲既關係,
我搵到楊枝甘露之後,
直接將楊枝甘露當飲品

牛肉

叫師父切薄啲,食落口感無咁un
2022-08-18
Type of Meal
Dinner
2022-08-30 1252 views
真係難忘的生日體驗...話說最近成日睇到ig 有介紹呢間自助餐,又平又抵食,加上家姐幾個同事食完都話好食,生日又唔想成日食港女下午茶,就去試下花月庭個午巿buffet~貪佢咁平又有生蠔食!!其實要求都唔係好高,但都要寫一個post 提下自己真心伏,冇下次!主要一開波食左個好腥嘅凍,佢又唔係梅左果隻唔好食,係被啲冰水浸到好腥,食左兩隻好驚會肚痛。跟住生蠔一次只可以拎兩隻,細細隻唔算腥,味道尚可啦!家姐一到埗就去排隊拎生蠔,條隊都長嘅,拎左兩隻放左係餐枱再出去拎野飲,但個侍應竟然收走左未食嘅生蠔,我即時O嘴,同佢講未食架你做咩收走佢...又冇問過我,勁無奈,點知佢話佢只負責收碟,叫我自己再去排隊拎過...整體熟食都有啲似廚餘,但都有野可以食到飽肚嘅...回本就...唔洗諗啦...刺身有四款三文魚,鯖魚,𩶘魚同仿鮑魚...得三文魚似樣啲。甜品成整都唔係咁好食~豆腐花幾滑囉,雪糕係haagen dazs,有四個味道揀,士多啤梨,芒果,咖啡同西柚,都ok啦,哥哥仔都畢左好大球卑我食。飲品任飲都係優點黎!環境舊啲囉~服務態度都還可以~價錢係$358 匯豐卡78折 再加10%服務費(應該係咁計)
真係難忘的生日體驗...

飲品任飲都係優點黎!

環境舊啲囉~
服務態度都還可以~

價錢係$358 匯豐卡78折
再加10%服務費
(應該係咁計)
2022-08-29 1419 views
同事大推花月庭自助午餐好食又抵食,於是我同細妹就滿懷期待咁去食自助餐慶祝生日,結果相當失望。1. 食物方面,選擇唔多之餘,味道中下。明明主題係滋味海鮮自助午餐,凍盤海鮮只有凍蝦、青口、蜆同墨魚仔,平價之餘仲要極腥唔新鮮。刺身款式又只得最平的款:三文魚、鯖魚、𩶘魚和仿鮑片,仲要每次都切好少。唯一回本位生蠔好細隻,也不太新鮮,但人龍超長,等好耐。熱食選擇唔算多,味道一般。甜品選擇比較多,味道也很普通。2. 環境方面,相當擠逼,裝修也偏舊。3. 服務方面,服務員不停收碟,但連我剛拎的生蠔問都無問就照收走😳排左勁耐隊又叫我出去自己拎過,咁嘅服務態度真係歎為觀止。而且不設生日offer, 很不適合慶祝活動。4. 總結而言,服務、食物、環境質素都只能勉強有三星酒店的水準。雖然唔貴(滙豐信用卡$316食兩個半鐘),但食完都唔似去左酒店食自助餐,完全唔推薦。

2. 環境方面,相當擠逼,裝修也偏舊。

差不多已經有10年冇去過花月庭,但因為經常見到他的廣告,又說有即開生蠔,所以就再去試試。我覺得合格的除了即開生蠔,三文魚刺身(即切)勉強合格有凍蝦,以及青口,煙三文魚,其他的食品都完全達不到水平。例如燒牛肉見到佢是即時切給客人,我以為應該好味啦,點知完全冇肉味而且是沒有溫度實在太失望。沙律吧一向都是最容易做得好,也是我吃了生蠔後第一個想食嘅東西,但我竟然全部夾唔落手,因為他的蔬菜都不是一般餐廳提供的沙律吧蔬菜,他用上了椰菜,西蘭花,所以感覺有啲奇怪,但我嘗試拿了西蘭花,但都是完全冇味,吃下去像一嚿冰。熱盤方面見到賣相已經冇興趣想試,勉強也來了鯖魚,喇沙米線,煙肉意粉,炒通菜,印度薄餅,炸雞鯖魚好像放了兩日的感覺肉質又實又鞋,喇沙米線湯底完全不是喇沙味不是那回事,煙肉意粉裏的煙肉很硬,炒通菜以為最穩陣,所以一大啖放入口中,點知喊到我不得了😖,印度薄餅原本都是想食佢嘅脆口,但咬落去就是好林😣,炸雞剛剛炸出來應該冇問題啦,但點知都不知為何又係做唔到脆口,唉😮‍💨!甜品方面雪糕唔好食,其他甜品冇乜特別覺得吃了好sweet嘅感覺,冇咩值得推介。總括而言應該唔會再有可能有下次,相約價錢及同級酒店年

熱盤方面見到賣相已經冇興趣想試,
勉強也來了鯖魚,喇沙米線,煙肉意粉,炒通菜,印度薄餅,炸雞

總括而言應該唔會再有可能有下次,相約價錢及同級酒店年齡,去帝苑都比它好好多!

2022-08-22 1100 views
同小朋友一齊奮鬥左一個學年獎勵下自己一於同屋企人食自助餐印象中花月亭評價一向唔錯,近日推出 仲夏果漾 •和牛盛饌自助晚餐以 #澳洲M5和牛 為主題,配以 #鮮果入饌滿足食肉獸之餘,又可以食得更fresh,正合我意#M5和牛特色菜餚推介🐂火龍果炒M5和牛粒🌮澳洲M5和牛辣肉醬墨西哥薄餅薄餅辣辣地好惹味,火龍果同牛柳粒都好match, 仲有即炒和牛片,唔錯#冰鎮海鮮及刺身提供 #即開法國生蠔,仲無限量re-fill,生蠔creamy鮮甜,愛蠔人士必吃🦪 除咗生蠔仲有麵包蟹、藍青口、熟海蝦等等,刺身亦都係無限量供應,絕對係回本嘅項目✨#泰式美食及多種熟食特色之選有:🥘泰式菠蘿黃咖喱鴨腿🐓青檸冬陰功炸雞嚟遠已經聞到個咖喱好香好惹味,配薄餅就更加滋味,炸雞+蝦片小朋友就最岩😋個人就好鍾意 #即煎鵝肝配山楂蘋果汁🍹#超多甜品 甜品超多,需要準備多一個甜品胃🎂🍰🧁仲有Häagen-Dazs 意式雪糕任食🍦驚喜位係有涼粉同豆腐花,仲可以DIY甜品控表示幸福🥰
同小朋友一齊奮鬥左一個學年
獎勵下自己
一於同屋企人食自助餐

印象中花月亭評價一向唔錯,
近日推出 仲夏果漾 •和牛盛饌自助晚餐
以 #澳洲M5和牛 為主題,配以 #鮮果入饌
滿足食肉獸之餘,又可以食得更fresh,
正合我意

#M5和牛特色菜餚

推介🐂火龍果炒M5和牛粒
🌮澳洲M5和牛辣肉醬墨西哥薄餅

薄餅辣辣地好惹味,火龍果同牛柳粒都好match,
仲有即炒和牛片,唔錯

#冰鎮海鮮及刺身

提供 #即開法國生蠔,仲無限量re-fill,
生蠔creamy鮮甜,愛蠔人士必吃🦪

#泰式美食及多種熟食

特色之選有:
🥘泰式菠蘿黃咖喱鴨腿
🐓青檸冬陰功炸雞

個人就好鍾意 #即煎鵝肝配山楂蘋果汁🍹

#超多甜品

甜品超多,需要準備多一個甜品胃🎂🍰🧁
仲有Häagen-Dazs 意式雪糕任食🍦
驚喜位係有涼粉同豆腐花,仲可以DIY
甜品控表示幸福🥰
💁🏻‍♀️今次我們一家去左🌸 帝京酒店花月庭🌸食自助晚餐🍽可以選擇 四小時 慢慢食或 兩小時 細細食又得😂當日食物款式都好多好齊,refill速度又快。唔洗爭餐飽,舒舒服服食😋食物種類多冷盤熱食甜品樣樣齊即開嘅法國生蠔🦪、麵包蟹、藍青口、新西蘭青口、熟海蝦、翡翠螺等冰鎮海鮮之外🦀澳洲M5和牛菜式、火龍果炒M5和牛粒、澳洲M5和牛辣肉醬墨西哥薄餅、即煎鴨肝伴山楂蘋果汁😍❤️值得讚嘅一點😆👍🏻即開生蠔🦪即煎鴨肝每次等幾個人就到。餐廳安排取食物位置分開,可以避免人流太多等得太耐!仲有女士同小朋友最愛嘅甜品區🍮兩大個甜品櫃同甜品枱😍極吸引夏日重點🍰必試焦糖菠蘿雪芳蛋糕、紅火龍果乳酪慕絲、椰汁紫米布甸伴香芒、榴槤酥餅❤️自助餐少有係冷熱飲品區都有^_^記得當晚九點時冷盤🦞🦀海鮮生蠔🦪鴨肝樣樣都仲有。食自助餐小朋友可以自己拎野食👭🏻就最開心🥳

💁🏻‍♀️今次我們一家去左🌸 帝京酒店花月庭🌸
食物種類多冷盤熱食甜品樣樣齊

❤️值得讚嘅一點😆👍🏻
即開生蠔🦪即煎鴨肝每次等幾個人就到。
餐廳安排取食物位置分開,
可以避免人流太多等得太耐!

仲有女士同小朋友最愛嘅甜品區🍮
兩大個甜品櫃同甜品枱😍極吸引

自助餐少有係冷熱飲品區都有^_^

2022-08-19 836 views
慶祝放暑假,一家大細食自助餐。鍾意花月庭位置方便,餐廳夠大,野食選擇夠多。自助午餐有八折,平均每人約$370。食物櫃檯多,分門別類。有即開生蠔每次每人限拎兩隻,唔算大隻,但勝在幾鮮甜,值得encore。仲有各式凍海鮮,都算新鮮。有幾款刺身,少量壽司選擇。試左三文魚都ok甜。熱盆都好多選擇,湯品、肉類、蔬菜,仲有麵檔等。特別鍾意食海鮮燉蛋白,細細碗,小朋友都岩食。燒牛肉牛味都幾香,淋上燒汁不錯。類品款式都相當多,揀左幾款蛋糕,最鍾意藍莓芝士蛋糕。新鮮即製嘅雞蛋仔都唔錯,外皮脆卜卜。特別鍾意奶凍類杯仔甜品,北海道牛乳同抹茶紅豆奶凍值得一試。最後有movenpick雪糕,是日有六款口味。朱古力係最好味嘅,小朋友最鍾意自行加上唔同朱古力、糖做裝飾。地方較大,相對食客都多,間中都排隊拎野食。幸好坐埋一邊自成一角,可以慢慢食。

仲有各式凍海鮮,都算新鮮。

有幾款刺身,少量壽司選擇。試左三文魚都ok甜。

2022-08-19 631 views
以前我地一家人成日都會去食 buffet,因為選擇多又多種類,實有啱大家口味嘅食物!由於疫情關係,已經好耐無去食過,所以適逢細佬仔生日,就去左我哋常去嘅 #帝京酒店 #花月庭 食 Dinner Buffet 😋我哋一家大細,小朋友又多,最正係5歲以下小朋友喺免費❣️即係我3個小朋友都唔使錢之餘,呢度分左2個時段,每個時段2小時,或者可以選擇全時段 (4小時) 食個夠!花月庭今個夏天以多款時令水果伴以和牛入饌,推出全新的 ☀️仲夏果漾 • 和牛盛饌自助晚餐☀️,嚴選 #澳洲入口M5和牛,再配以熱情果、芒果及莓果等酸甜有致的水果一同烹煮,帶上小新清嘅味道!仲有數款主打泰式美食及甜品,可以品嚐埋泰滋味😋我哋最愛就係冷盤,有 #即開法國生蠔、麵包蟹、新西蘭青口、熟海蝦及翡翠螺等;刺身有鯛魚刺身、馬刀貝刺身、八爪魚刺身、三文魚刺身,仲要無限量供應!熱食推介:🌟 火龍果炒M5和牛粒🌟 澳洲M5和牛辣肉醬墨西哥薄餅🌟 蜂蜜燒鴨腿伴蘋果蓉🌟 泰式菠蘿黃咖哩鴨腿🌟 青檸冬蔭功炸雞🌟 即煎鴨肝伴山楂蘋果汁🌟 香烤安格斯牛肉🌟 火炙芝士忌廉波士頓龍蝦食哂咁多款已經值回票價,最正係即煎 M5 和牛薄片,真係要食多幾

熱食推介:
🌟 青檸冬蔭功炸雞
🌟 即煎鴨肝伴山楂蘋果汁
🌟 香烤安格斯牛肉
🌟 火炙芝士忌廉波士頓龍蝦

食哂咁多款已經值回票價,最正係即煎 M5 和牛薄片,真係要食多幾片!另外仲有泰式清湯牛腩、泰式香菜辣炒焗龍蝦鉗、蒲燒鰻魚串燒、天婦羅、亞洲即煮麵檔等美食!

另外仲有 #日式咖哩芝士和牛漢堡扒,超大舊嘅M5和牛漢堡扒,自家製,油脂豐富,肉質鬆軟,好味!凡惠顧星期一至四全時段自助晚餐,每位客人可額外獲贈!

小朋友最期待梗係雪糕甜品🍮,花月庭嘅甜品一向都唔會令人失望,有好多款式任君選擇!

特別推介 #焦糖菠蘿雪芳蛋糕、#紅火龍果乳酪慕絲、#椰汁紫米布甸伴香芒、芒果熱情果千層酥、椰子芒果忌廉蛋糕、窩夫及雞蛋仔!

雪糕有8款Haagen Dazs雪糕可以揀,同埋 #呂宋芒Gelato ,仲配有唔同topping 任加!佢哋仲有涼粉、豆腐花、楊枝甘露添,真係樣樣都想食🤤

最後我仲額外 order 左蛋糕比細佬仔,梗係要佢哋嘅皇牌 #芒果千層酥,每層都好鬆化,超好味👍

又返嚟花月庭食Buffet🥳 隔咗一段時間依然保持水準,今期仲以澳洲M5和牛做主題,除咗有Chef即叫即燒和牛,仲有好多熱葷都加入和牛😍▫️▫️▫️▫️冷盤凍食推介▫️▫️▫️▫️🦪 法國生蠔 - 以buffet嚟講都算幾大隻,蠔用仲黏實個殼,勁新鮮!🦞 凍龍蝦 - 開邊凍龍蝦大量供應不停refill,唔會有雪味好鮮甜,仲有大大隻龍蝦鉗!(平日將改為芝士焗龍蝦)🍣 壽司刺身 - 魷魚刺身勁爽勁鮮,三文魚腩好cream又鮮甜,勁推介~▫️▫️▫️▫️▫️熱食推介▫️▫️▫️▫️▫️🥩 和牛入饌系列 - 澳洲M5和牛切薄片即叫即燒,牛味香濃,油花分布均勻,必食👍🏻 其他和牛菜式包括:日式咖哩芝士和牛漢堡扒、火龍果炒M5 和牛粒、和牛辣肉醬墨西哥薄餅等🍞 鴨肝多士 - 即煎鴨肝配香脆多士,鴨肝面加上山楂蘋果醬汁,味道更具層次🥘 東南亞風味系列:冬蔭功炸雞、黃咖哩鴨腿🧆 其他熱食:片皮鴨、燒羊架、燒安格斯肉眼扒、日式串燒、天婦羅等 ▫️▫️▫️▫️▫️甜品推介▫️▫️▫️▫️▫️🍦 呂宋芒軟雪糕🍨 Haagen-Dazs多款口味🧇 港式甜品:雞蛋仔、蛋撻🍰 多款靚靚蛋糕切餅、椰汁紫米布甸、芋圓、仙草、豆腐花,仲有小朋友大愛夾糖!

▫️▫️▫️▫️冷盤凍食推介▫️▫️▫️▫️

凍龍蝦

刺身

▫️▫️▫️▫️▫️熱食推介▫️▫️▫️▫️▫️
燒和牛

香煎鴨肝伴山楂汁

🥘 東南亞風味系列:冬蔭功炸雞、黃咖哩鴨腿

▫️▫️▫️▫️▫️甜品推介▫️▫️▫️▫️▫️

🍦 呂宋芒軟雪糕
🍨 Haagen-Dazs多款口味
🧇 港式甜品:雞蛋仔、蛋撻
凍龍蝦
刺身
燒和牛
香煎鴨肝伴山楂汁
2022-08-18 475 views
同朋友聚會特登選擇帝京花月庭,交通方便而且性價比唔差!有食足四小時,同只有兩小時選擇,我們都忙,八點才入到場,有兩小時選就節省一點!必食有燒牛肉同生蠔!特別想感謝蠔吧師父,開蠔快有禮貌而且衛生做足!就算每次攞兩隻,排多兩轉都唔會用太多時間!龍蝦本來好食,但唔好加白汁!都麻煩龍蝦師父!熟食區就普通,日式燒烤個鰻魚串都幾好,有任飲飲品要加分!甜品還可以吧,榴槤酥榴槤味幾重,軟雪糕就加分位!已約定下次再來!
同朋友聚會特登選擇帝京花月庭,交通方便而且性價比唔差!
必食有燒牛肉同生蠔!
龍蝦本來好食,但唔好加白汁!都麻煩龍蝦師父!
熟食區就普通,日式燒烤個鰻魚串都幾好,有任飲飲品要加分!
甜品還可以吧,榴槤酥榴槤味幾重,軟雪糕就加分位!
已約定下次再來!
2022-08-18
Dining Offer
Credit Card Offers
  • 即開生蠔
終於放暑假~~阿仔今年仲有學業獎🏆😆最好嘅慶祝儀式:❤️開心食自助餐❤️而自助餐最好就係大家都有自己鍾意嘅食物!.我哋上星期就去咗 #帝京酒店 #花月庭地點方便,食自助餐前可以逛逛MOKO同帶小朋友玩3樓嘅遊樂場🎠!放咗電自然食多啲😆.以前工作嘅地方就係附近,食過花月庭多次,質素一向都不錯,環境寬敞,食物種類繁多👍🏻.今次再來遇上吸引嘅夏日主題🌞仲夏果漾 · 和牛盛饌自助晚餐🐂#澳洲入口M5和牛 🥭#時令水果入饌 🇹🇭#泰式美食和甜品.好喜歡這個自助餐主題超好味就係 #即燒M5和牛🤩,來回添食了好多次!連細佬仔都食到舔舔脷😋入口即溶、非常香口!.另外有多款和牛的菜式都好美味,加分!😋日式咖喱芝士和牛漢堡扒😋火龍果炒M5和牛粒😋澳洲M5和牛辣肉醬墨西哥薄餅😋M5和牛鴨肝燴意大利飯.當然唔少得 #即開生蠔🦪、#片皮鴨🦆、#燒味#芝士忌廉波士頓龍蝦🦞、#刺身、#香烤安格斯牛肉、#熱盤、#大量甜品、#生果、#雪糕相信要食哂都要嚟多次🤣🤣🤣.欣賞有創意地以水果入饌,配合炎炎夏日之餘也刺激味蕾😋.💁🏻‍♀️私心推介 #即煎鴨肝伴山楂蘋果汁 配上酸甜嘅山楂蘋果汁,增添果香又減低鴨肝肥膩感,即時可以食多幾件
終於放暑假~~阿仔今年仲有學業獎🏆😆
最好嘅慶祝儀式:❤️開心食自助餐❤️
自助餐最好就係大家都有自己鍾意嘅食物!
我哋上星期就去咗 #帝京酒店 #花月庭
以前工作嘅地方就係附近,食過花月庭多次,
質素一向都不錯,環境寬敞,食物種類繁多👍🏻
今次再來遇上吸引嘅夏日主題🌞
仲夏果漾 · 和牛盛饌自助晚餐
🐂#澳洲入口M5和牛
🥭#時令水果入饌
🇹🇭#泰式美食和甜品
好喜歡這個自助餐主題
超好味就係 #即燒M5和牛🤩,
來回添食了好多次!連細佬仔都食到舔舔脷😋
入口即溶、非常香口!

另外有多款和牛的菜式都好美味,加分!
😋日式咖喱芝士和牛漢堡扒
😋火龍果炒M5和牛粒
😋澳洲M5和牛辣肉醬墨西哥薄餅
😋M5和牛鴨肝燴意大利飯
當然唔少得
#即開生蠔🦪、#片皮鴨🦆、#燒味
#芝士忌廉波士頓龍蝦🦞、#刺身
#香烤安格斯牛肉、#熱盤、#大量甜品、#生果、#雪糕
相信要食哂都要嚟多次🤣🤣🤣

欣賞有創意地以水果入饌,
配合炎炎夏日之餘也刺激味蕾😋
💁🏻‍♀️私心推介 #即煎鴨肝伴山楂蘋果汁
配上酸甜嘅山楂蘋果汁,增添果香又減低鴨肝肥膩感,即時可以食多幾件🤩🤩🤩
💁🏻‍♂️爸爸至愛 #冰鎮海鮮
龍蝦🦞、生蠔🦪、麵包蟹、
藍青口、海蝦、翡翠螺
💁🏻海馬仔至愛 #甜品 和 #和牛
👶🏻細佬仔未識講嘢,但睇嚟佢咩都話好味😂
甜品區款式又多又吸引😍🌈
唔係講笑,要食哂都係大挑戰😆‼️
精選特別試嘅就有:
💁🏻‍♀️紅火龍果乳酪慕絲、焦糖菠蘿雪芳蛋糕
💁🏻‍♀️鮮雜果果凍芝士慕絲蛋糕、芋圓豆腐花
💁🏻‍♀️Haagen-Dazs 雪糕
💁🏻‍♀️榴槤酥餅

今次帶埋為食細佬仔去,佢好開心🥳,
過咗1歲後食多咗好多嘢,可以試下唔同食物~
而且也安排咗一角俾我哋一家,
所以靜靜地又坐得好舒適又唔會嘈到其他人😆
—————————————————
價錢方面以這個食物款式、服務
性價比都好高~5歲以下仲免費👍🏻
帶住細食嘅小朋友去都唔怕嘥錢
🉐🉐🉐🉐🉐
惠顧星期一至四全時段自助晚餐,每位客人可額外獲贈日式咖哩芝士和牛漢堡扒乙客
星期五至日、公眾假期及前夕指定日子,
更可升級美食,好似無限任享蜆、凍龍蝦*、片皮鴨、燉湯😍😍
🈵🈵🈵🈵🈵
同埋想食耐啲、食多啲
可以選全時段(1800-2200)
食得多又可以食得快速,價錢又平百幾蚊
可以選食2小時(1745-1945/ 2000-2200)
自助餐最緊要樣樣都滿意,有好評!
食完好滿足😋,唔洗諗下次再一家大細去邊啦!
2022-08-12
2022-08-18 8380 views
已經唔記得係第幾次去帝京酒店花月庭食自助餐了,每次都覺得值回票價,中、西、日式、甜品都超級多選擇,大小老幼都滿足到😍。今期自助餐主題係「仲夏果漾. 和牛盛饡自助晚餐」,以 #澳洲M5和牛,加入熱帶水果如熱情果、芒果、莓果等一起烹調,充滿夏日氣息。澳洲和牛融入多款菜式中,原汁原味既 #鐵板燒和牛,香味四溢,肉質幼嫩又夠晒肉味#火龍果炒M5和牛粒,清淡既火龍果吸收和牛既香濃味道,配埋金不換熱情果汁,充滿夏日風味。#M5和牛辣肉醬墨西哥捲餅,即叫即造,保證新鮮熱辣,免治和牛配墨西哥辣醬,真係好惹味。不吃辣也可加上枱上的蔬果汁伴吃,個人覺得熱情果醬酸酸甜甜最美味。自助餐必食既唔少得各款海鮮,值回票價一定要試任食 #即開生蠔,海水味突出,完全唔落醬料都夠晒鮮味,薄薄地係我喜歡既口感,一啖一口真係好滿足。海鮮冷盤有「大佬」#龍蝦 坐陣🦞,保守估計我地一行3人都食左6-7隻😝 龍蝦鮮甜肉嫩仲好多膏,勁好味。其他仲有麵包蟹、大蝦、翡翠螺、青口、大蜆等,值得稱讚是refill好快,所以唔洗擔心要搶同拎唔到。仲有 #刺身 和 #壽司 款式都多,三文魚夠晒肥美,赤貝超爽口,好新鮮。壽司有熟食如芝士蟹柳,小朋

壽司有熟食如芝士蟹柳,小朋友都食得。另外推介要試 #燒饅魚串,肥美肉厚,仲有各式天婦羅都好好味,小朋友喜歡。

最後一定要留肚食甜品,除左長長甜品櫃一杯杯海量甜品供應外,仲有特色甜品如 焦糖菠蘿雪芳蛋糕、鮮雜果果凍芝士慕絲蛋糕、紅火龍果乳酪慕絲 、椰汁紫米布甸伴香芒 、榴槤酥餅 等,都用上時令夏日鮮果為材料,既清新又特別。

仲有 #呂宋芒Gelato , 冰凍香甜,大人小朋友都鐘意。
2022-08-05
Type of Meal
Dinner
由開場refill 到走,完全唔洗迫唔洗爭,確係開心好多。無限量供應,多款矜貴食材,凍龍蝦🦞、鮑魚、M5和牛🐂、即開生蠔🦪 、魚生刺身🐟。樣樣新鮮好食😋 香烤安格斯牛、烤半架,皮香肉嫩,仲保持啖啖肉汁,絕對係超水準! 唔止咁,今次主題係以水果和牛入饌,多左好多精緻特色菜式。 #火龍果炒M5和牛粒,和牛粒煎封後滿滿油香、肉汁豐富,配上火龍果果香,食多幾粒都唔油膩。#煎鴨肝伴山楂蘋果汁,入口甘香鬆化,配上酸酸甜甜山楂蘋果汁開胃解膩,推介! 仲有酸辣醒胃泰式美饌,#青檸冬陰功炸雞, 醬汁惹味,好有泰國特色! 自助餐主要當然係大量甜品啦!#榴連控有福了!呢度除左有數唔晒咁多款特色甜品🍮 個人最愛係 #榴槤酥餅 超鬆脆嘅酥皮夾住香甜榴槤蓉 😋香濃嘅榴槤香甜同食得出新鮮! 真係無敵必食推介! 當然仲有大小朋友最愛嘅涼透心Haagen Dazs雪糕,晒新嘅西瓜士多啤梨🍓都有! 唔洗再周圍搵! #雪糕關注組 嘅朋友唔可以錯過!同埋 #品宋芒Gelato , 仲有好多topping 俾小朋友自己加,開心到飛起!
由開場refill 到走,完全唔洗迫唔洗爭,確係開心好多。
樣樣新鮮好食😋

唔止咁,今次主題係以水果和牛入饌,多左好多精緻特色菜式。

自助餐主要當然係大量甜品啦!#榴連控有福了!
香濃嘅榴槤香甜同食得出新鮮! 真係無敵必食推介!