氹個仔開心~今次仲有佢最愛嘅和牛😂 自助餐小朋友實鍾意嘅活動,因為可以揀自己鍾意食嘅嘢!仲有勁多甜品呀😍哈哈~兩兄妹有嘢食最開心🥳呢期係「仲夏果漾•和牛主題」仲有「泰式美食」同超多甜品🤤「花月庭」口碑一向都唔錯!果然款式好多選擇,仲好好食添😍 #未夠五歲免費 有木製bb椅、兒童餐具💕‼️必食推介‼️🦐皇牌冰鎮海鮮 🦞藍青口、熟海蝦、翡翠螺、法國生蠔🦪即叫即開!好新鮮🤤🌟三文魚🍣鯛魚刺身、馬刀貝刺身🍓#火龍果咕嚕肉 、火龍果炒M5和牛粒 酸甜好開胃~🫔澳洲M5和牛辣肉醬墨西哥薄餅,味道好夾好惹味!🍗蜂蜜燒鴨腿伴蘋果蓉 肉嫩入味!🍚M5和牛燴意大利飯 燴飯易入口,小朋友鐘意!🥩香烤安格斯牛肉 新鮮牛味,唔錯!🍖蒲燒鰻魚串燒、鹽蔥雞肉串 即燒好香口!🍰甜品水準好高呢😍勁好食!款式超級多~我用第二個胃食晒佢哋落肚啦🤣🤣🤣👉🏻🍍焦糖菠蘿雪芳蛋糕 菠蘿造型勁靚,蛋糕好鬆軟!🍇鮮雜果果凍芝士慕絲蛋糕 清爽果凍!正~🌟榴槤酥餅 必食!香到我食咗3件🤤🥥椰子芒果忌廉蛋糕 椰子造型整得勁似!🥚雞蛋仔 妹妹一口氣食咗9粒😆:好味!🥭呂宋芒果意式雪糕 芒果味好濃🤤😋Haagen Dazs大雪糕 飯後甜品完美🍨

‼️必食推介‼️
🌟三文魚🍣鯛魚刺身、馬刀貝刺身
🍓#火龍果咕嚕肉 、火龍果炒M5和牛粒 酸甜好開胃~
🫔澳洲M5和牛辣肉醬墨西哥薄餅,味道好夾好惹味!
🍗蜂蜜燒鴨腿伴蘋果蓉 肉嫩入味!
🍚M5和牛燴意大利飯 燴飯易入口,小朋友鐘意!
🥩香烤安格斯牛肉 新鮮牛味,唔錯!
🍖蒲燒鰻魚串燒、鹽蔥雞肉串 即燒好香口!

🍍焦糖菠蘿雪芳蛋糕 菠蘿造型勁靚,蛋糕好鬆軟!
🍇鮮雜果果凍芝士慕絲蛋糕 清爽果凍!正~
🌟榴槤酥餅 必食!香到我食咗3件🤤
🥥椰子芒果忌廉蛋糕 椰子造型整得勁似!
🥚雞蛋仔 妹妹一口氣食咗9粒😆:好味!
🥭呂宋芒果意式雪糕 芒果味好濃🤤
😋Haagen Dazs大雪糕 飯後甜品完美🍨

🔺星期五至日公眾假期仲有凍龍蝦🦞、磯燒日本陸奧灣帆立貝、豉汁蒸比目魚、北京片皮鴨、椰子海螺蟲草花燉雞湯⋯食物上得好密~龍蝦同帆立貝我食咗幾轉呀!唔怕拎唔到👏🏻真係抵哂呀🤤🎉
2022-08-12 1110 views
看其他的食評都覺得不差 ,所以一去試一下。當我見到入面好似很多種類食物, 以為不錯, 但食了一口, d食物好難食, 咖喱淡如水, 燒牛肉個位chef 大嬸係用直紋切,真的是我第一次見到! 是真的是一間不值推介的buffet,雖然食物種類多,但食物質素十分差,味道只可比兩星,連簡單的熱檬茶都不是新鮮檸檬, 可能最好是Haagendazs雪糕! 如果用三百幾元食一餐,不如去食三百幾的lunch set。我哋三個人食八百幾, 我想我不會再嘗試!
2022-08-12
$360 (Lunch)
2022-08-07 1430 views
睇網紅hea介紹,花月庭最近搞$98全包早餐(7月價錢,8月為$108)早餐應有都有,地方非常大,的安排了卡位,印象深的麵包種類比較多,當日生果菠蘿西瓜也很甜,沙律蔬菜方面比較多,豆苗,紅椰菜絲,有紅酒醋蘋果醋,早餐有自動製作班戟機器,也算比較少有,like!很多不同的醋,和調味料!但我留肚沒有食了要賺的是擺食物的地方比較闊落,到九點多很多人的時間也沒有非常擠擁感覺! 服務收碟的阿姨們態度也很好,值得一讚時雖然價錢平但食嚇都很有水準,沒有很嘈吵也沒有爭先恐後。

很多不同的醋,和調味料!
但我留肚沒有食了

2022-08-07
$98 (Breakfast)
2022-08-05 1258 views
今次主題為和牛,但食唔得出係和牛,和牛的食物比較「鞋」,生蠔比以往細,龍蝦 較「un」,但同樣需花比較多時間排隊, 無左米粉(小朋友鍾意食米粉),無長腳蟹,凍蝦有沙。有多款甜品,蛋糕及雪糕,服務員認真細心及收碟快係唯一抵讚的!
2022-08-04
2022-08-03 1952 views
手上仲有公司新年派嘅現金券,9月前一定要用左佢,就book左星期日食午市自助餐,真係好耐都無食酒店自助餐,上一次已經係好多年前九龍酒店八号波自助餐,喺OpenRice訂位方便快捷仲有八折,三個大人食埋單仲有得找,不過現金券當然無得找啦🤣🤣生蠔新鮮但比較細隻,每次只可以攞兩隻,我諗食得最多係煙三文魚,跟住係生蠔凍蝦凍青口芝士蛋糕Häagen-Dazs雪糕,黑朱古力筒就no啦,不過我推介印度薄餅,就咁食已經好好味,唔好手多多加醬,燒牛肉必食,其他熱食大多都係食菜,黄生食泰式河粉我影相佢竟然問我使唔使夾起一住影,果然跟得我多呀🤣🤣但係我都唔明香港人食自助餐點解要搶先攞野食,一到步就標出去逼,其實1430-1700都好夠時間,野食又不斷refill,除咗蛋糕會換款之外,根本唔會無咁樣食物,有必要批踭咩?

2022-07-31
$320 (Lunch)
Voucher
  • 雪糕
  • 即開生蠔
  • 冷盤
2022-08-03 1206 views
好耐無食過自助餐今次好有驚喜話說同朋友訂位個時我話好多年前食花月庭麻麻,然後我地話再試下,因為好平有折我地早幾個字去到已經有人龍,心諗好好食咩?入座時所有安排都好順暢員工好有禮貌,食物款式唔算多但中大家想要既野,海鮮唔多有蝦,蜆同青口,但勁新鮮!!啲人係一碟碟咁掃埋位但清哂,攞幾轉都仲食緊!然後就係啲意粉呀,煙三文魚都整得勁好食!但因為太好食所有野都無影相🥲但朋友影左啲蛋糕,好得意!蛋糕都整得勁好食痴線!!!但唯一唔得就係個忌廉湯勁咸。。。其他都好超乎水準,唔係講笑,佢有雞蛋仔食,勁香蛋味入面好full!因為清得太快所以次次攞都係新鮮跪架,好食到癲!!!強烈要求朋友再約食一次😂😂🫶🏻🫶🏻
好耐無食過自助餐
今次好有驚喜

話說同朋友訂位個時我話好多年前食花月庭麻麻,
然後我地話再試下,因為好平有折
我地早幾個字去到已經有人龍,
心諗好好食咩?

入座時所有安排都好順暢員工好有禮貌,
食物款式唔算多但中大家想要既野,
海鮮唔多有蝦,蜆同青口,但勁新鮮!!
啲人係一碟碟咁掃埋位但清哂,
攞幾轉都仲食緊!

然後就係啲意粉呀,煙三文魚都整得勁好食!
但因為太好食所有野都無影相🥲
但朋友影左啲蛋糕,好得意!

蛋糕都整得勁好食痴線!!!
但唯一唔得就係個忌廉湯勁咸。。。
其他都好超乎水準,
唔係講笑,佢有雞蛋仔食,勁香蛋味入面好full!
因為清得太快所以次次攞都係新鮮跪架,
好食到癲!!!
強烈要求朋友再約食一次😂😂🫶🏻🫶🏻
2022-07-30
5 Minutes (Dine In)
$358 (Lunch)
2022-08-02 937 views
經常聼朋友提起帝京酒店(花月庭)的自助餐還不錯,假日經過MOKO總是能看見一條長龍在排隊等進去,人那麽多應該錯不了!就去試試看!挑戰一下!加上折扣起來這個自助餐大約$500一個人我覺得還不錯,他的總類還蠻多的!特別推薦就是他那邊的甜品蛋糕,總類多到試不完,而且味道不錯,特別是巧克力的!!!!至於主食吧,有生蠔、龍蝦、牛排、鵝肝等等!!!味道都還好!覺得這個價錢來吃甜品絕對值得!是可以嘗試的自助餐~我是選8-10PM的場次,9點鐘左右,餅房將當天賣剩的蛋糕都帶進來了!那些樣子特別漂亮~想吃到特別甜點的可以選這個時間進去呢!
經常聼朋友提起帝京酒店(花月庭)的自助餐還不錯,

假日經過MOKO總是能看見一條長龍在排隊等進去,

人那麽多應該錯不了!
就去試試看!挑戰一下!

加上折扣起來這個自助餐大約$500一個人
我覺得還不錯,他的總類還蠻多的!
特別推薦就是他那邊的甜品蛋糕,

總類多到試不完,
而且味道不錯,
特別是巧克力的!!!!

至於主食吧,
有生蠔、龍蝦、牛排、鵝肝等等!!!

味道都還好!
覺得這個價錢來吃甜品絕對值得!

是可以嘗試的自助餐~
我是選8-10PM的場次,
9點鐘左右,餅房將當天賣剩的蛋糕都帶進來了!
那些樣子特別漂亮~

想吃到特別甜點的可以選這個時間進去呢!
  • 甜品
2022-07-31 1036 views
七月尾的週日帝京中午自助餐現埸人頭湧湧,接近爆滿。平均每人367元,海鲜類食物有即開生壕,蝦,蟹及貝類等,質素普通的,熱食類食物則幾豐富的包括亞州美食,甜品類别亦不俗及款式多,至於我的至愛沙律菜就選擇較少,飲品也有幾款。總括來說三百多元的水平就這樣差不多了,我並非嗜吃海產類食物的,所以己達到了自己要求,如要求海鲜食品良好的,是要價格高的级别了。
2022-07-31
Type of Meal
Lunch
  • 甜品區
2022-07-31 954 views
身為花月庭每年都會食既客人…琴日就book左兩位食晚市2個鐘折左494$一位 以前食全時段就貴2舊..諗住食返間所謂附近穩定水準既自助餐..點知一入去見到既食物全部都一般到無得一般鵝肝急凍直接放煎板煎..牛肉 姐姐煎板煎一人兩片唯一全場我覺得係師父親手諗既野咕嚕猴頭菇!經典之作 師父浪費左自己既才華好有諗頭 個人係支持 唔難食 我係讚既但恕我接受唔到…我建議不如改善所有野既質素全場食物有煮開飯既都知串燒只係急凍貨直接加罐頭汁…生果唔甜芒果無咩味生蠔都叫有蠔味 見得最多就藍青口 有熟版 凍版仲有普通青口 凍蝦 螺 一般既面包蟹..熟龍蝦好鞋 粥好有趣 飲品任飲竟然係沖裝檸檬茶 檸檬水 柑桔個杯同旺中放題杯甜品同尖沙咀三星級三百幾蚊自助餐一樣蕃茄忌廉湯好難飲….甜品一般…我淨係接受到桂花糕..同雪糕見到普通啫喱糖同果汁糖…刺身三文魚 立魚 馬刀貝 八爪魚 煮好既熟蜆 好快清哂既牛舌淡味牛乳蛋白沙律吧… 車仔面吧.. 無咩人食既菇吧.. 呢兩樣不如諗好質素既熟食..而真係煮好既熟食…味道好一般中下…食左1個鐘已經想離場..好在無食全時段..全時段每人多隻鮑魚..仲要7舊幾…我會心都痛…希望貴
身為花月庭每年都會食既客人…
琴日就book左兩位食晚市2個鐘
折左494$一位 以前食全時段就貴2舊..
諗住食返間所謂附近穩定水準既自助餐..
點知一入去見到既食物全部都一般到無得一般
鵝肝急凍直接放煎板煎..
牛肉 姐姐煎板煎一人兩片

唯一全場我覺得係師父親手諗既野

咕嚕猴頭菇!
經典之作 師父浪費左自己既才華
好有諗頭 個人係支持 唔難食 我係讚既
但恕我接受唔到…
我建議不如改善所有野既質素

全場食物有煮開飯既都知
串燒只係急凍貨直接加罐頭汁…
生果唔甜
芒果無咩味
生蠔都叫有蠔味
見得最多就藍青口 有熟版 凍版
仲有普通青口 凍蝦 螺 一般既面包蟹..
熟龍蝦好鞋 粥好有趣
飲品任飲竟然係沖裝檸檬茶 檸檬水 柑桔
個杯同旺中放題
甜品同尖沙咀三星級三百幾蚊自助餐一樣
蕃茄忌廉湯好難飲….
甜品一般…我淨係接受到桂花糕..同雪糕
見到普通啫喱糖同果汁糖…
刺身三文魚 立魚 馬刀貝 八爪魚
煮好既熟蜆 好快清哂既牛舌
淡味牛乳蛋白
沙律吧…
車仔面吧.. 無咩人食既菇吧..
呢兩樣不如諗好質素既熟食..
而真係煮好既熟食…味道好一般中下…
食左1個鐘已經想離場..
好在無食全時段..
全時段每人多隻鮑魚..仲要7舊幾…
我會心都痛…
希望貴酒店注重返質素…
有種類但無質素 到喉唔到肺
疫情前就算無折都會想食…
依加有幾多折都唔想食….
做壞自己咁多年既聲名…
唔清楚係咩問題搞到咁
希望過一排個自助餐會重回水準啦..
2022-07-19 1537 views
由細到大小編都好鍾意食花月底既自助餐!因為會通常都會有小編最喜歡食既芝士焗龍蝦同埋長腳蟹。今次同一大班人黎食,係openrice 訂位$548/人 有8折, 用餐日前一星期餐廳員工會致電同你confirm 人數同埋安排上網落訂(每人$100)去guarantee 訂枱。到用餐當日,果然呢間花月底依然咁受歡迎,一大條龍係排緊等候入座, 入到去基本上係座無虛席,人比以前坐得更加多同密。坦白講係有點反感。希望食物質素同以前一樣保持到就無問題了。不如行一左圈,見唔到有長瞓蟹,oh no..而個芝士焗龍蝦亦唔太好食,見住經姐只係係咁2用火槍燒3-4秒而已⋯其他野食都無咩特別,佢唔算差,只係今次暫未搵到樣野食係impressive, 整體上質素同以前相比係下降左好多⋯(當然價格就上升好多啦!)分數:(10分滿分)味道:7價錢:7環境服務:7(以上評分只是小編個人口味而已)

不如行一左圈,見唔到有長瞓蟹,oh no..

分數:(10分滿分)
味道:7
價錢:7
環境服務:7
(以上評分只是小編個人口味而已)

2022-07-13 1864 views
下午自助餐的食物同幾個月前都又係果D,我覺得你地真係要轉下菜式 飲品,如果唔係都好難再吸引人之後再去食多幾次 延續下去。今次星期二本人經過旺角walk in入去食已經係第二次,但見到款式又係果D 感覺無一種驚喜 。食完第一次 第二次 無咩特別應該會選擇其他餐廳的自助餐。另外個蘑菇湯真係無味道,可以的話轉另一隻湯會比較好。飲品方面都係和幾個月前一樣,夏天天氣可以轉換一些新的更涼快的飲品。新客戶會感覺良好,但舊客戶應該會感覺沒有驚喜。

新客戶會感覺良好,但舊客戶應該會感覺沒有驚喜。
2022-07-12
2022-07-10 1828 views
為了慰勞堅持不放棄學習的閨女,我請她吃她最喜歡的自助午餐我選擇的是第一時段,11:20到達酒店門口已經超多人排隊等入場,後來酒店提前開閘放人入,安排都warm,等d人可以少等一陣、食多陣嘢呢個lunch buffet主打生蠔🦪,我的兩個大人total食著6隻,生蠔都幾鮮甜,食落口的肉都滑同埋嫩,相當不錯,俾預期好,係驚喜來另外值得一推嘅係海南雞,雞肉夠滑,醬料夠味,冇諗過會咁好食呀,所以都幾surprise我的海鮮粥同粉面檔都好味,尤其粉面檔,配料多,底湯選擇都多,非常值得一食服務都好好👍,食物供應充足,一食完一碟,阿姊都會及時出現清理檯面,抵讚呀不過美中不足嘅係,熱盤種類單一,雜菜、雞肉分唔同煮法整幾道餸,好悶咯,不過都唔係大問題,因為其他好食嘅嘢都足夠啦總之,呢間係食得過P S:呢間小童收費係5歲,非一般酒店嘅3歲,有小朋友嘅家庭而小朋友又唔足5歲就快點去試下啦
為了慰勞堅持不放棄學習的閨女,我請她吃她最喜歡的自助午餐

總之,呢間係食得過

2022-07-10
5 Minutes (Dine In)
$230 (Lunch)
Credit Card Offers
  • 海南雞飯
  • 即開生蠔
  • 各式甜品
2022-07-09 1432 views
預訂安排中午buffet第二輪2:30至5:00,實在太多人訂位、入坐都要排長龍😂。一般自助餐有的食物、出名嘅即即開美國生蠔、得一個人負責即開生蠔另一個人負責清洗人手太少、輪候嘅地方又太逼擠;甜品都多元化豐富、整體一般、唔會再去!
2022-06-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$350 (Lunch)
Celebration
Birthday
Credit Card Offers
  • 生蠔
  • 海南雞飯
  • 雪糕
  • 三文魚刺身
2022-07-01 1747 views
之前在網上看到這店的食評都唔錯想試咗好耐!今日1/7終於食咗中午自助餐!我們一行三人準時11:30到達,看到不少人光顧,安坐後就出去攞嘢食啦!先試凍海鮮只有蜆(好多沙)、蝦、麵包蟹(有雪味)及青口(冇乜好食)。熱只有普普通通平價菜式,刺身有三文魚、立魚、假鮑片,我發覺最好食都係即開生蠔及甜品,其他都不提也罷!最失望的就是連牛扒都沒有!蒸魚也沒有!除咗生蠔甜品其他都是平價!這個價錢其他酒店也有很多選擇水準亦高很多!又一次失望😞!
2022-06-29 1337 views
簡簡單單有生蠔同其他熟食,生蠔今次係美國蠔,感覺比上一次食大隻,但海鮮種類繼續以往一樣都係無龍蝦🦞,感覺海鮮一般般,選擇好少,價錢算平有八八折,總括黎講已經好過好多酒店自助餐,算係一般般,熟食好味既有幾樣,但唔特出,可能係懷舊既味道。如果好食既未必一定輪到佢,但又唔算太差,只想講有得揀唔會再幫襯,但地點算方便近旺角同太子,地點所以揀佢,同埋早一個星期都book到位。仲有一點係人太多,排隊拎野食好似輪街症咁😝