和牛燒肉‧純

Japanese Wagyu Yakiniku Pure
📍 和牛燒肉‧純 @yakinikupure地址:尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖這間位於尖沙咀的和牛燒肉‧純 🫶🏻最近推出期間限定 特選長崎和牛厚切西冷&燒肉套餐 兩位只需$2080環境舒服 裝潢充滿日本風 以木調為主 🌸而且食材亦很新鮮 令人沉醉於燒肉美味之中 😈前菜有刺身、和牛海膽、沙律 🥗前菜已經令我好滿足 刺身極鮮甜 !和牛海膽深得我心 一啖滿足哂所有願望 視覺味覺一次滿足🥰 特選長崎和牛套餐 &燒肉套餐 🥩✨ 分別有特選長崎和牛厚切西冷、特選和牛牛排肉、特選和牛肩眼、日本產豚肉及厚切牛舌一上枱已經 嘩 ! 嘩 ! 嘩 ! 😍和牛色澤粉嫩 油花滿滿 輕輕燒一燒 入口油脂豐富 當中長崎和牛最為驚人 油脂滿溢囗腔中 而厚切牛舌 牛舌芯勁嫩 食落彈牙 👅👅日本產豚腩肉燒得微微脆口 正啊~~~日本產豚肉釜飯 🍚使用了日本產白米 配料有豚肉片、蔥花、櫻花蝦等 入口滿滿的層次感讓人愛不釋手 😍最後飲埋餐湯&甜品 真係好滿足 🥄 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食地圖 #尖沙咀美食 #和牛燒肉純 #和牛燒肉 #香港燒肉 #日式燒肉 #慶祝餐廳 #生日餐廳
📍 和牛燒肉‧純 @yakinikupure
地址:尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖

這間位於尖沙咀的和牛燒肉‧純 🫶🏻
環境舒服 裝潢充滿日本風 以木調為主 🌸
而且食材亦很新鮮 令人沉醉於燒肉美味之中 😈

前菜有刺身、和牛海膽、沙律 🥗
前菜已經令我好滿足 刺身極鮮甜 !
和牛海膽深得我心 一啖滿足哂所有願望 視覺味覺一次滿足🥰

特選長崎和牛套餐 &燒肉套餐 🥩
✨ 分別有特選長崎和牛厚切西冷、特選和牛牛排肉、
特選和牛肩眼、日本產豚肉及厚切牛舌

一上枱已經 嘩 ! 嘩 ! 嘩 ! 😍
和牛色澤粉嫩 油花滿滿 輕輕燒一燒 入口油脂豐富
當中長崎和牛最為驚人 油脂滿溢囗腔中
而厚切牛舌 牛舌芯勁嫩 食落彈牙 👅👅
日本產豚腩肉燒得微微脆口 正啊~~~

日本產豚肉釜飯 🍚
使用了日本產白米 配料有豚肉片、蔥花、櫻花蝦等
入口滿滿的層次感讓人愛不釋手 😍

最後飲埋餐湯&甜品 真係好滿足 🥄

說到和牛,我最喜歡的就是飛驒牛,今日又再次來到位於尖沙咀的「和牛燒肉•純」,他們家都出品的飛驒牛質素很有保證,就是我多次回訪的原因。他們的「飛驒牛」肉質柔嫩,擁有獨特且美如大理石般的霜降紋路,甘香的油脂與濃鬱的肉味,入口即化的口感,絕對俘虜了我的味蕾。全店以木系為主,地方寬敞,還設有VIP房間,方便一大班朋友🧑‍🤝‍🧑來訪。🔺特選飛驒牛豪華二人餐 |$2080🔶沙律沙律材料很多,有牛油果、蕃茄、生菜絲、紅椒、黃椒,全部都好新鮮,有量的炸白蘿蔔,有脆脆的口感,配上酸酸的胡麻醬,十分開胃🤤🔶本日精選前菜拼盤3種✿ 蟹肉撈蟹膏:蟹肉十分鮮甜爽口,配上蟹膏,味道更濃郁✿ 壽喜燒牛肉:大大塊和牛,十分嫩滑,調味剛好😋✿ 海鮮蒸蛋: 燒帶子好大粒,鮮甜彈牙,蒸蛋與海鮮好平衡,好有蛋香🔶本日刺身刺身是赤身和大拖羅,不得了,超級厚切,拖羅鮮甜無比,油脂滿滿,十分新鮮😋🔶特選飛驒牛厚切西冷厚切西冷因為比較難控制可以燒得剛好,所以店員會幫忙,店員會先把飛驒牛兩邊燒到有微微焦香,把所有肉汁鎖住,燒好後,會切片放在塗有自家製味噌醬的多士上,再加上Wasabi和炸蒜片,味道👅超級夾,西冷口感軟綿綿,更有種獨特甜

🔺特選飛驒牛豪華二人餐 |$2080

🔶沙律

🔶本日精選前菜拼盤3種
✿ 蟹肉撈蟹膏:蟹肉十分鮮甜爽口,配上蟹膏,味道更濃郁
✿ 壽喜燒牛肉:大大塊和牛,十分嫩滑,調味剛好😋

🔶本日刺身

🔶特選飛驒牛厚切西冷
厚切西冷因為比較難控制可以燒得剛好,所以店員會幫忙,店員會先把飛驒牛兩邊燒到有微微焦香,把所有肉汁鎖住,燒好後,會切片放在塗有自家製味噌醬的多士上,再加上Wasabi和炸蒜片,味道👅超級夾,西冷口感軟綿綿,更有種獨特甜味。

🔶特選飛驒牛牛排肉
口感柔軟,肉與油花的味道分布均衡,牛肉味很出色

🔶特選飛驒牛肩眼
口感軟嫩,帶有細緻油脂

🔶牛舌
牛舌口感富有彈性又軟嫩多汁,非常爽脆

🔶特選飛驒牛涮涮鍋
涮涮鍋是以紙火鍋🍲呈現,鍋底有大量蔬菜,輕輕涮涮飛驒牛就可以食,嘩,不得了,入口即化,肉味香濃,配白米飯🍚食一流

🔶白飯
🔶本日餐湯:蛋花湯
🔶甜品:柚子雪粑、淡雪士多啤梨
特選飛驒牛豪華二人餐

沙律
蛋花湯
柚子雪粑、淡雪士多啤梨
2024-02-13 491 views
和牛燒肉•純👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻已無限次encore lunch Menu👅 食令牛的話呢個算係又平又抵食,坐都坐得幾舒服,位置寬敞,仲可以坐到佢哋休市,三五知己一齊嚟嘆個lunch都唔錯。我哋揀呢個燒肉set ,有哂前菜,湯,煮食,飲品。唔講咁多即刻睇圖 哈。
和牛燒肉•純👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2024-01-22 401 views
1月之星生日飯🤍已經第三次嚟~ 三次都係生日飯😂生日係應該食豪啲 食好啲😉睇名都知呢度係主打食和牛,有單點或者叫套餐~今次揀咗<特選飛驒牛肉眼高級拼盤>入邊有特選飛驒牛肉眼中特選三筋牛排肉和牛上牛排肉和牛牛排肉日本產豚腩肉仲叫咗沙律同白飯~ 拼盤嚟到嘅時候,店員有介紹應該點樣跟次序食,應該由最瘦開始食起,中間攝個豚肉,食啲沙律,咁就唔會太膩~ 最後先係食和牛肉和牛啲油花均勻~ 由牛排食起,牛味濃帶油香。到食三筋牛排牛味都油香兼備亦接近入口即溶🙃到食飛驒牛肉眼時就直程入口即溶~ 油香超勁~ 用嚟送飯會無咁膩~ 和牛輕輕用鹽嚟調味已經好足夠!餐廳亦都有比燒肉汁同檸檬做調味飛驒牛肉眼高級燒肉拼盤 $1880是日精選沙律 $78SUNTORY Draft Beer $60Lemon ChuHi $55
1月之星生日飯🤍

中特選三筋牛排肉
和牛上牛排肉
和牛牛排肉
日本產豚腩肉

仲叫咗沙律同白飯~

飛驒牛肉眼高級燒肉拼盤 $1880
是日精選沙律 $78
SUNTORY Draft Beer $60
Lemon ChuHi $55
2024-01-17 310 views
3个人点了两个套餐,吃饱饱,肉质鲜嫩,不需要技术就可以烤很好吃,性价比还蛮高。餐后套餐里面还会有饮品。位置的话就是找到中国银行在旁边的楼梯上去就可以看到,环境环境不错,两个人四个人六个人的位置都有,比较适合朋友聚餐
2023-12-06 234 views
👍🏻抵食: 8/10😘回頭: 9/10🛋️環境:9/10✨🍽️推薦: 特選日本產和牛內眼&高級燒肉拼盤⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯✧ 是日特選沙律 ( 牛油果、炸蘿蔔絲)第一次食呢個組合既沙律🥗蘿蔔絲炸得爽脆,同牛油果意外地合拍👍🏻✧特選日本產和牛內眼&高級燒肉拼盤和牛入口即溶👍🏻份量剛好唔會太漏✧碎牛肉刺身石頭鍋飯 去之前都驚可能唔夠飽,有個石頭鍋飯就剛剛好有飯焦🤩perfect 👍🏻 ✧巨峰燒酎汽酒 ✧梅子燒酎汽酒

👍🏻抵食: 8/10
😘回頭: 9/10
🛋️環境:9/10
✨🍽️推薦: 特選日本產和牛內眼&高級燒肉拼盤

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯

✧ 是日特選沙律 ( 牛油果、炸蘿蔔絲)

✧特選日本產和牛內眼&高級燒肉拼盤
和牛入口即溶👍🏻份量剛好唔會太漏

✧碎牛肉刺身石頭鍋飯
去之前都驚可能唔夠飽,有個石頭鍋飯就剛剛好
有飯焦🤩perfect 👍🏻

✧巨峰燒酎汽酒
✧梅子燒酎汽酒
2023-12-05 185 views
🇯🇵日本東京總店來港嘅過江龍,日本開業已有超過10年歷史,由JA全農集團直營,亦即係日本政府所屬的農業組織旗下直營,對純種和牛的來貨一定有信心嘅保證。食材以九州和牛為主打,包括宮崎、佐賀、鹿兒島縣,飛驒及櫪木等地嘅和牛大集合。趁銅鑼灣新分店開張前先來尖東希爾頓大廈分店嘆嘆先😋餐廳主要以傳統木系日式和風裝修,有獨立包箱卡位私隱度空間好足夠👍🏼🥬野菜醋物 $78推介:⭐️⭐️⭐️⭐️先來一個前菜係新鮮沙律菜配爽脆紫菜,🥩日本火灸和牛他他刺身 $188推介:⭐️⭐️⭐️⭐️店員特別介紹呢款和牛他他刺身,上檯粉紅鮮嫩美豔👍🏼配上洋蔥絲蔥粒再沾上清新醬醋汁,軟綿開胃,享受和牛肉原味體驗😋🍱特選日本產和牛西冷&豪華燒肉拼盤 $1280推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥩特選日本產和牛西冷、🥩特選日本產和牛牛排肉、🥩日本產和牛肩眼、🥩日本產和牛上牛排肉、🥩厚切牛舌整個併盤配搭5款不同部位燒肉,每款肉質鮮嫩多汁,雪花分佈均勻和牛西冷脂肪比例最多,放爐燒稍為搶火,大件切開三至四件入口即溶。牛肩眼肥瘦適中,肉質鮮嫩,口感柔軟,上牛排肉肉質較結實,帶少許筋膜,食落有咬口,帶嚼勁肉味較為濃郁。厚切牛舌質地厚身,口感爽脆厚身口感爽彈,有誠意地每

🇯🇵日本東京總店來港嘅過江龍,
日本開業已有超過10年歷史,
由JA全農集團直營,亦即係日本政府所屬的農業組織旗下直營,
對純種和牛的來貨一定有信心嘅保證。

趁銅鑼灣新分店開張前先來尖東希爾頓大廈分店嘆嘆先😋

🥬野菜醋物 $78
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
先來一個前菜係新鮮沙律菜配爽脆紫菜,

🥩日本火灸和牛他他刺身 $188
店員特別介紹呢款和牛他他刺身
上檯粉紅鮮嫩美豔👍🏼
配上洋蔥絲蔥粒再沾上清新醬醋汁,
軟綿開胃,享受和牛肉原味體驗😋

🍱特選日本產和牛西冷&豪華燒肉拼盤 $1280
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥩特選日本產和牛西冷、
🥩特選日本產和牛牛排肉、
🥩日本產和牛肩眼、
🥩日本產和牛上牛排肉、
🥩厚切牛舌

整個併盤配搭5款不同部位燒肉,
每款肉質鮮嫩多汁,雪花分佈均勻
和牛西冷脂肪比例最多,放爐燒稍為搶火,
大件切開三至四件入口即溶。
牛肩眼肥瘦適中,肉質鮮嫩,口感柔軟,
上牛排肉肉質較結實,帶少許筋膜,
食落有咬口,帶嚼勁肉味較為濃郁。
厚切牛舌質地厚身,口感爽脆
厚身口感爽彈,有誠意地每件間紋切👍🏼

🍺SUNTORY Draft Beer $60 & 荔枝梳打 $45
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
梳打有淡淡荔枝香,夠哂爽口又香甜,SUNTORY啤酒正常表現大杯解渴。

🍚日本米飯 $30/each
大大碗建議女士可以兩人share 一碗。

另外一定要提,
銅鑼灣分店將於11月29日於銅鑼灣邊寧頓街8號亨利集團中心7樓開幕。
到時港島區又多一間優質和牛選擇🎉
朋友生日去食日本和牛燒肉🇯🇵 一試難忘😌喜歡和牛燒肉切勿錯過,和牛好高質 入口即化😋 每個部位各有特色,全部都夠肥美❤️日本產和牛套餐 配有沙律、前菜、日本米白飯、湯及飲品! 我哋揀咗巨峰梳打&桃梳打!!A5鹿兒島黑牛3款及精選和牛 五點定食 $450西冷 肉眼 牛柳A5鹿兒島黑牛肉眼及精選和牛 三點定食 $300特選和牛牛排肉 和牛肩眼
朋友生日去食日本和牛燒肉🇯🇵 一試難忘😌

A5鹿兒島黑牛3款及精選和牛 五點定食 $450
西冷 肉眼 牛柳

A5鹿兒島黑牛肉眼及精選和牛 三點定食 $300
特選和牛牛排肉 和牛肩眼
2023-10-23 226 views
📸和牛燒肉純適合合家歡餐廳店舖主打佐賀牛午市直頭有佐賀牛套餐可以叫除此之外仲有和牛自選套餐自己揀不同部位組合🤍和牛上牛排肉 $240一人份黎講真係夠曬飽和牛入口即溶 輕輕燒一燒至變色就得Overcooked就嘥咗架啦🙈🤍鐵板和牛漢堡便當 $138將和牛整成漢堡 再放上鐵板非常多肉汁架👍🏻套餐有埋沙律 飯 味噌湯 仲有野飲我地就升級咗要桃梳打同荔枝梳打📍尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖
📸和牛燒肉純

📍尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖
Type of Meal
Lunch
2023-10-15 176 views
呢間餐廳係由JA全農集團直營,全部牛牛都係日本產架,而且仲有一個個卡廂座位,有需要就按鐘,服務質素係超好同勁快有回應。朋友第一次食和牛,佢形容係入口即溶感到非常驚艷,油脂非常充足,我地係毫無技巧地去燒,仲要有時唔小心燒耐左啲,依然完全唔韌,性價比係非常之好,個和牛拼盤價錢合理,其他菜式價位可以叫做正常甚至偏平,下次可以再回訪!✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦💲1️⃣4️⃣1️⃣6️⃣/2ppl ✦ ⋆ • °‧ ࣪ ☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☆⋆ • ✦ ⋆ • ⋆ ☾ ࣪‧ °• ⋆ ✦✦是日特選沙律 – 牛油果, 炸蘿蔔絲 $78炸左蘿蔔絲好香口但帶啲油感,夾埋個牛油果就好Match✦特選日本產和牛內眼&高級燒肉拼盤 $980特選日本產和牛肉眼,日本產和牛上牛排肉,日本產和牛牛排肉,壺漬牛胸外腹,牛舌✧牛舌:牛舌爽口,因為係呢個拼盤中較為淡味既一款,要食呢個先!✧特選日本產和牛肉眼:開頭我地以為係原塊上,原來係細心地切左件再拼返埋一齊,啖啖油香勁搶火✧壺漬牛胸外腹:用左醬漬左,我好鍾意呢個,口感適中,醬香味重但又唔會過鹹。記得呢個要燒耐啲

💲1️⃣4️⃣1️⃣6️⃣/2ppl

✦是日特選沙律 – 牛油果, 炸蘿蔔絲 $78
炸左蘿蔔絲好香口但帶啲油感,夾埋個牛油果就好Match

✦特選日本產和牛內眼&高級燒肉拼盤 $980
✧壺漬牛胸外腹:用左醬漬左,我好鍾意呢個,口感適中,醬香味重但又唔會過鹹。記得呢個要燒耐啲,呢個係最濃味,所以留返最後食就啱喇。

✦碎牛肉刺身石頭鍋飯 $120
勁香!店員會幫手即時拌勻,有微微飯焦好正,要襯熱食。

✦巨峰燒酎汽酒 $55
✦梅子燒酎汽酒 $55

2023-10-11 172 views
我每次去都係叫燒肉定食大概係💰$200左右有得自選兩款肉亦都有跟啲前菜同埋白飯如果你唔想食白飯可以加💰$30轉麵或者其他飯類我覺得加$30就太貴因為我食過辣味味噌拉麵個碗拉麵就唔係好大碗所以我又唔建議轉燒肉數量就唔係好多但質素都Ok我去過幾次質素都keep到
我每次去都係叫燒肉定食
燒肉數量就唔係好多
但質素都Ok
我去過幾次質素都keep到
2023-09-29 205 views
每次只要想食高質嘅和牛燒肉🥩🔥第一時間就會諗起黎自東京嘅過江龍和牛燒肉.純已經多次拜訪喇每次黎都依然覺得好美味 好滿足😋呢度主打JA全農純種牛肉🐮🇯🇵有山形牛、佐賀黑毛和牛、熊本黑毛和牛、長崎和牛、飛禪牛等等好多選擇啊 而且全部日本直送🗾 非常高質👍餐廳裝潢充滿日本風🎏 以木調為主除左有長長嘅獨立卡位 仲有包廂房間環境夠晒舒適 今次就點左最新推出嘅˜”*°•特選北海道和牛厚切西冷&燒肉套餐($2180)•°*”˜🥗雞蛋薯蓉沙律🥚本日精選前菜拼盤3種擺盤精緻 特別欣賞茶碗蒸上燒過嘅蟹柳🦀️呢個小心思絕對係畫龍點睛🐟本日刺身2款厚厚厚切紅白身魚各一魚肉鮮嫩彈牙 口感大滿足🥩特選北海道和牛盛合6款 分別有特選北海道和牛厚切西冷、特選北海道和牛牛排肉、和牛上牛排肉、壺漬和牛紅肉、厚切牛舌 及日本產豚腩肉和牛色澤粉嫩 油脂分布均勻 肉質柔軟✨燒過後簡直大爆發 油香四溢 肉味香濃🔥簡單灑上胡椒鹽已經非常美味入口即溶嘅感覺真係每一啖都衝擊著整個口腔呢😍🍚日本產豚肉釜飯加左櫻花蝦 香氣撲鼻 豚肉爽口鬆化 日本米有糯米般煙韌口感🥣本日餐湯湯又別於一般麵豉湯 加左大根同牛肉 非常清甜🍰北海道芝士蛋糕呢個2人
每次只要想食高質嘅和牛燒肉🥩🔥
第一時間就會諗起黎自東京嘅過江龍
和牛燒肉.純
已經多次拜訪喇
每次黎都依然覺得好美味 好滿足😋

呢度主打JA全農純種牛肉🐮🇯🇵
有山形牛、佐賀黑毛和牛、
熊本黑毛和牛、長崎和牛、飛禪牛等等
好多選擇啊 而且全部日本直送🗾 非常高質👍

🐟本日刺身2款
厚厚厚切紅白身魚各一
魚肉鮮嫩彈牙 口感大滿足

🥩特選北海道和牛盛合6款
分別有特選北海道和牛厚切西冷、
特選北海道和牛牛排肉、和牛上牛排肉、
壺漬和牛紅肉、厚切牛舌 及日本產豚腩肉

和牛色澤粉嫩 油脂分布均勻 肉質柔軟✨

🥣本日餐湯湯
又別於一般麵豉湯 加左大根同牛肉 非常清甜

🍰北海道芝士蛋糕

呢個2人set真係非常豐富飽肚
和牛高質程度令人回味~
原來好耐冇同大家交流美食啦
希望大家喜歡今次嘅分享啊💕
近排同朋友去咗尖沙咀食燒肉,餐廳設有包廂及卡位,座位舒適,而且地方寬敞,油煙氣味亦唔會好大,更有多款高質和牛種類選擇,十分吸引是日精選沙律$78海藻沙律質地柔滑,味道酸甜開胃,配上蕃茄片及麵包粒,更有口感特選日本產和牛西冷&豪華燒肉拼盤$1280當中包括特選日本產和牛西冷、特選日本產和牛牛排肉、日本產和牛肩眼、日本產和牛上牛排肉、厚切牛舌等5款燒肉,和牛西冷脂肪比例較多,食落入口即溶,牛排肉就好有牛肉味,牛肩眼肥瘦適中,口感柔軟,上牛排肉肉質結實,食落有嚼口,厚切牛舌質地厚身,口感爽脆桃燒酎梳打$55酒味唔會太濃郁,當中帶有桃子味道,比較容易入口,口感清爽荔枝梳打$45梳打有淡淡荔枝香,夠哂爽口又香甜

是日精選沙律$78

特選日本產和牛西冷&豪華燒肉拼盤$1280

桃燒酎梳打$55
酒味唔會太濃郁,當中帶有桃子味道,比較容易入口,口感清爽

荔枝梳打$45
梳打有淡淡荔枝香,夠哂爽口又香甜

網上見到呢間燒肉純係日本老牌子黎,睇到日本風評都唔錯,再搵到原來香港有銅鑼灣同尖沙咀兩間分店。決定同媽咪黎食午市套餐🥰平時Donki賣和牛都好貴,二百幾三百蚊得150g,仲要好薄切😭 但呢度嘅午市套餐就好抵,都係呢個價錢,但厚切好多,而且係靚靚A4 A5和牛😙😋🤤下面呢個set 二百幾蚊,但已經好高質,包一碗湯一碗日本米飯,每個set都係for一人份,一個人黎食都唔洗尷尬唔知叫咩,但真係好足料,細食就有機會食唔晒🤪 因為我地想叫兩個唔同嘅set,所以特登叫多個貴d嘅,睇吓有咩分別,下圖貴成百蚊,但我覺得值嘅,d牛肉真係靚d,好勁油脂,做到入口即溶🤪🤤🤩食完之後都真係滿足左我食和牛嘅願望,一年食一次都夠了🥳😍🥰 一定會再黎

餐廳:和牛燒肉·純 (尖沙咀)地址:尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖尖東呢間和牛燒肉·純 @yakinikupure 開咗接近🔟年,喺日本政府農業部轄下嘅全國農業協同組合連合會(JA全農) 直營,可以話喺半日本官方嘅餐廳🉑,有信心嘅保證☑️,所提供嘅純種和牛全部要經過日本政府認可同嚴格挑選,而主店位於東京🇯🇵,香港除咗尖東之外仲有銅鑼灣分店餐廳有專人喺唔同地方揀選時令純種和牛,以九州和牛為主打,包括宮崎、佐賀、鹿兒島縣,仲有飛驒、櫪木等地嘅和牛🐂,而和牛燒肉·純只選用頂級嘅A5同A4級和牛,包你食到嘅都喺出色和牛肉😎餐廳午市定食同二人套餐有好多選擇,除咗和牛燒肉之外,亦有壽司刺身、雞肉、鰻魚等定食🍱,所有套餐都包埋沙律🥗、前菜、日本米白飯🍚、湯同飲品☕️,都算幾豐富✝️特選鳥取和牛西冷及嚴選和牛 五點定食 $480鳥取和牛喺自古以嚟黑毛和牛嘅盛產地之一,1966年第一屆全國和牛能力共進會就拎咗1等獎,擁有「氣高」號之稱,發育同資質都優良嘅基因,令鳥取和牛肉脂肪含有55%以上不飽和脂肪酸,配合另外一啲條件就可以得到「鳥取和牛油酸55」嘅稱號,喺和牛中嘅極品🏆。五款特選部位包括牛排
餐廳:和牛燒肉·純 (尖沙咀)
地址:尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖

✝️特選鳥取和牛西冷及嚴選和牛 五點定食 $480
鳥取和牛喺自古以嚟黑毛和牛嘅盛產地之一,
喺和牛中嘅極品🏆。
五款特選部位包括牛排肉🥩、西冷、肉眼、牛柳同肩眼,每款兩件且各帶特色,
我最鍾意牛柳厚而幼嫩嘅質感,多肉汁得嚟仲入口即溶💦,油脂香味十足🤤

✝️吉烈豬扒定食 $158
嚟自熊本縣嘅豚肉,沾上蛋漿同麵包糠再炸成吉列狀態🔥,香口外層鬆脆唔會太油膩,
包住厚厚嘅豚肉口感層次豐富,不過肉香唔算太突出,亦有少少乾身🤏,勝在配埋餐廳自製嘅芝麻甜醬一齊食夠晒惹味,食埋鮮香胡麻醬椰菜絲就可以去除埋僅餘嘅油膩感👍
2023-09-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$360 (Lunch)