2021-06-13 1304 views
星期日午餐諗住同屋企人食點心外賣左佢地嘅點心套餐。黎到見到好多人等梗位黎到拎外賣嘅時候 問有得拎未門口既帶位不斷話包梗包梗我知客人多 我都五想麻煩到d 員工企係旁邊繼續等待但越等越覺得有問題明明foodpanda app show 左已經可以拎距離可以拎個時間都過左成15 mins無理由禁耐之後再問員工想跟單但員工完全無意思同你跟單甚到叫我自己行去廚房出餐區態度惡劣!!!等待五係問題但態度差 完全唔helpful!!以後都五會再幫襯
星期日午餐諗住同屋企人食點心
外賣左佢地嘅點心套餐。
黎到見到好多人等梗位

但員工完全無意思同你跟單
甚到叫我自己行去廚房出餐區
態度惡劣!!!
等待五係問題
但態度差 完全唔helpful!!
以後都五會再幫襯
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
Lunch
2021-05-25 1375 views
自從限聚令實施以來,都唔知有幾耐冇試過全家人一齊飲茶。而家疫情好似冇之前咁嚴峻,又有措施可以令到餐廳容納更多客人,所以我哋全家終於鼓起勇氣去飲一次茶!呢間茶樓位於黃大仙現崇山商場,商場人流唔算好多,不過黎親都係諗住食嘢。呢間茶樓最好嘅地方就係可以book枱!一家人食飯,當然叫咗好多點心,所以都冇謂一一詳細列舉出嚟,總之一般茶樓有嘅佢都有。我哋另外叫咗個蒜蓉開邊蝦荷葉飯,認真估唔到呢個荷葉飯好好食,雖然佢隻蝦唔係好乾淨,中間仲見到有一條蝦腸,不過整體來講蒜蓉蝦再加荷葉飯配搭得幾好,如果大家唔介意有蝦腸的話絕對可以一試餐後感:今次我哋六個人都係要分枱坐其實疫情已經唔係咁嚴峻,所以我覺得可以逐步回復正常。當然我亦都要戴頭盔咁講句:我哋唔可以鬆懈啦,希望呢個難關可以快啲過
自從限聚令實施以來,都唔知有幾耐冇試過全家人一齊飲茶。

呢間茶樓最好嘅地方就係可以book枱!

餐後感:
今次我哋六個人都係要分枱坐
其實疫情已經唔係咁嚴峻,所以我覺得可以逐步回復正常。
2021-05-04 1189 views
之前因為樓上冇位,無意中發現呢間試過飲茶,覺得ok. 奇怪嘅係彩x軒有高度評價但呢間係出奇地冇咁多人講,講真兩間都試過,其實呢間唔會差過樓上好多講返晚餐,試過4 5次,水準都keep到,有一味餸係黑醋金薯咕嚕肉,我帶親戚朋友來食,100%係有讚冇彈嘅大斑兩味,炒球,又係正到不得了,超入味,又夠鑊氣,d龍躉肉咬落口個感覺係香軟鬆脆,唯一可能你會嫌嘅係油左dd今日仲叫左乳鴿同雞,煎釀豆腐都係第一次叫,家庭小吃,用鐵板上,都食得過,反而呢度d家禽類就一般加上之前叫過乳豬都唔掂,得塊皮,下面全肥高咁滯,所以呢度燒味唔好叫咁多我不是打手,普通街坊,見呢度d正反比例怪怪地,忍唔住幫幫手,因為我真心覺得呢間幾好食我哋5人食左700左右希望大家街坊如果先睇開飯再去決定幫唔幫襯一間食店嘅,可以比下機會,信下我,唔好俾d負評呃到論食物,真的ok
之前因為樓上冇位,無意中發現呢間

我哋5人食左700左右

論食物,真的ok

2021-05-03
Dinner
  • 黑薯咕嚕肉
  • 大斑兩味
2020-10-13 1389 views
黃大仙咁多間酒樓入面,客滿庭算係比較有特色。除咗傳統嘅點心,佢仲有客家風味嘅菜式。傳統嘅點心方面,蝦餃、燒賣、春卷等等必備嘅點心佢哋都保持到一定嘅水準,而且相比起其他酒樓,點心亦都相對比較大件,非常抵食。但係最值得推介嘅,就係佢哋嘅鹹雞飯同埋叉燒飯。咸雞飯啲雞整得入味,而且份量夠多,唔會出現返多個雞嘅情況。叉燒飯有別於平時食開嘅廣東蜜汁叉燒,反而有少少似日式叉燒,感覺健康啲之餘味道有幾新鮮。兩個飯星期六要等到11點之後先至可以叫,但係都值得等嘅。服務方面,見其他食客都講咗,街坊嘅感覺啦,可能因為限聚令之前坐得比較多人佢哋比較忙,服務唔算非常殷勤,如果坐咗出去露台,都幾難叫到人幫手落單或者斟水。

Breakfast
2020-09-18 1007 views
自從限聚令生效之後,都沒有在茶樓喝茶了。有點懷念喝著茶、吃著點心的感覺,於是我們到現崇山商場買點心外賣回家吃。四寶滑雞扎$29- 雞扎裏面我最愛吃芋頭,入味且軟綿。鮑魚燒賣$28- 鮑魚賣相不錯,因為知道是茶樓質素,都沒有對這個點心抱甚麼期望,都是一般的燒賣味道。蝦餃皇$26- 蝦肉爽滑彈牙,推介!牛肉球$20- 牛肉球質素普普通通。紅燒乳鴿- 推介!乳鴿醃得入味,脂肪比例較少,當小食一流!廈門炒米- 味道十分淡,像忘了下調味料,有點失望。總括而言,點心不過不失,始終外賣會有些少影響,乳鵨依然保持水準。
四寶滑雞扎$29
- 雞扎裏面我最愛吃芋頭,入味且軟綿。
鮑魚燒賣$28
蝦餃皇$26
- 蝦肉爽滑彈牙,推介!
牛肉球$20
- 牛肉球質素普普通通。
紅燒乳鴿
- 推介!乳鴿醃得入味,脂肪比例較少,當小食一流!

廈門炒米
- 味道十分淡,像忘了下調味料,有點失望。
四寶滑雞扎、牛肉球
鮑魚燒賣、蝦餃皇
廈門炒米
2020-07-19
Waiting Time
30 Minutes (TakeAway)
$70 (Lunch)
2020-05-09 1112 views
基本上一個月都會去一兩次客滿庭飲茶,因為好近我住嘅地方,而且食物又唔太貴。但因為黃大仙係人口密集嘅地方,所以每次等位都要等好耐。每一次除咗一般點心蝦餃、燒賣、奶皇包、春卷、灌湯餃等等係必定叫之外,鹽焗雞飯亦都好好食。有時仲會專登等11點之後,叉燒飯出爐。通常都會叫一個糖水紅豆沙作總結。因為客滿亭唔算高級嘅酒樓,服務態度,衛生情況,都唔可以太高要求,但可以接受,始終都係街坊嘅酒樓,有個性,有親切感。
2020-01-14 1173 views
還有十多天便到新年,黃大仙區多間酒樓已經要食套餐,但客滿庭仍有散叫,便來試試,今晚都算全場爆滿,職員仍樂力服務,熱水壼一無水即換,上餐時間快,真要讚賞。天氣轉,朋友們都有乾咳,故今晚點了杏汁豬肺湯,杏汁味剛好,不喜歡杏仁的朋友都表示好飲,湯料都有很多豬肺及豬肉,湯都成十碗,我哋八個人,剛好。燒鵝及鹽焗雞各點了半隻,剛好,都很好味,客家豆腐略嫌多油,另外叫了個斑孖寶,都係一個不錯的選擇,最後點了紅棗糕,埋單,每人都係210元,抵食。
2020-01-13
Celebration
Chinese New Year
  • 杏汁豬肺湯
2019-06-07 2652 views
今日係端午節,游完🐲舟水之後,就約左屋企人去屋企附近既客滿庭食晚飯。等了一會兒才有一張五人枱,客滿庭既燈飾相當有特式,迎合了客滿庭既意境☺️。這碟燒味雙拼有油雞肶及燒鵝肶,但就一定要趁熱食,放凍左味道冇咁好食。而我就比較喜歡食雞肶多過食燒鵝,因為雞肶🍗既肉質較為嫩滑😋。睇到隔離枱食緊蒜蓉開邊蒸蝦覺得很吸引,所以我哋又叫黎試下。食落覺得蒜蓉味道很濃,蝦🦐肉都幾新鮮,再加埋d蝦底下既粉絲同金菰一齊食相當美味😋。這道菜既顏色很豐富😄,而且食材很健康,有西蘭花🥦、紅椒、黃椒、䓤頭、薑片及帶子,西蘭花🥦食落相當爽脆,紅黃椒就甜甜地,帶子大大隻很鮮甜,加上落左薑片一齊炒,可以帶出食材既香味。如果覺得有點淡口既話,也可以加點蠔油一齊食。整體來說,今晚既餸菜不算得相當名貴,但味道也算不錯。而且我對客滿庭既服務相當滿意,待應服務細心認真,由我哋入座、點菜落單、上菜到埋單效率十分快捷。

燒味雙拼(油雞+燒鵝)

蒜蓉粉絲開邊蒸海🦐

西蘭花🥦炒帶子
2019-06-07
蒜蓉粉絲開邊蒸海🦐
西蘭花🥦炒帶子
  • 蒜蓉開邊蒸海蝦
  • 西蘭花炒帶子
2019-05-26 1434 views
今晚同屋企人一齊嚟依度食晚飯,我哋一行四人嗌咗幾個餸,分別係:黑醋番薯咕嚕肉、金銀蛋時蔬、紅燒乳鴿和魚腩籠仔蒸飯。食物味道同份量都唔錯。黑醋番薯咕嚕肉一如以往咁好味,番薯同咕嚕肉好林,餸飯或餸酒都一流。金銀蛋時蔬維持水準,蔬菜亦好新鮮。叫咗兩隻紅燒乳鴿,一隻燒得比較燶,另一隻啱啱好,兩隻都好多汁。[純文字討論]唔記得幫魚腩籠仔蒸飯影相,魚腩肥瘦均勻,飯底粒粒乾身有咬口。環境方面,啲檯放得比較密集,但可接受。服務方面好好,主動走來幫我拉開張凳,比輪椅進入;服務員亦有走嚟寒暄幾句,感覺親切。總括而言,客滿亭維持一貫水平,食物同服務keep到水準;週末如果嚟呢度食飯嘅話記得提前訂枱,即使提前walk-in亦未必有枱。

食物味道同份量都唔錯。

黑醋番薯咕嚕肉

黑醋番薯咕嚕肉一如以往咁好味
,番薯同咕嚕肉好林,餸飯或餸酒都一流。

金銀蛋時蔬

金銀蛋時蔬維持水準,蔬菜亦好新鮮。

紅燒BB乳鴿

[純文字討論]

環境方面,啲檯放得比較密集,但可接受。

2019-05-25
Dinner
黑醋番薯咕嚕肉
金銀蛋時蔬
紅燒BB乳鴿
2019-03-16 1423 views
10點55分拎籌等位,開頭叫我等一陣,結果等佐成個鐘都冇得入,成日叫4位4位入,問條看門狗幾時入得,話入邊擺緊酒,會遲!痴線又唔早講,等佐成個鐘問個陣先講,冇啲規矩,明知有人等多人檯又係咁放2位既4位既,咁既酒樓唔食都罷🙄冇啲素質⋯⋯因為去食原本個間好難,轉態過黎食尼間,結果有啲咁既待遇,等1個鐘都未有得食,立即走人唔食尼間垃圾酒樓!一走去就轉號碼,呵呵,垃圾員工垃圾服務垃圾態度!!!!!!!!
2019-02-15 1663 views
專程試下這個屋苑的食肆,心選的那間要排長龍,唯有改試這間!酒樓的裝潢不錯,天花掛滿紅色燈籠,旁邊又有雀籠設計的座位。午餐時段全滿座,都幾旺場。點了一個四合一套餐,再加些點心,很快送到,起動。最先來的是黑豚肉炒河,中規中矩,韮菜很香,而且不太多油。鮑汁扣鳳爪,鳳爪未炸透身,有點硬,而且醃得不入味,鮑汁面舖了一層油。叉燒腸普通啦!叉燒包,叉燒饀好味!最敗筆是這個甜點,紅棗糕,蒸得完全過火,變成一pat!這裡的露台設有座位,有些食客便走到露台吸煙,但玻璃門大開,外面的二手煙隨風飄入內,我們坐得遠,都被迫吸二手煙!

點了一個四合一套餐,再加些點心,很快送到,起動。
最先來的是黑豚肉炒河,中規中矩,韮菜很香,而且不太多油。

叉燒腸普通啦!
叉燒包,叉燒饀好味!

最敗筆是這個甜點,紅棗糕,蒸得完全過火,變成一pat!

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2019-02-14 1082 views
1. 梅菜扣肉: 梅菜味不夠, 溫度亦都比暖稍熱。 2. 蒜蓉蒸蝦: 同樣蒜蓉味唔夠。3. 蟹肉扒豆苗: 捧出嚟完全認唔出係蟹肉,以為係雞蛋花。4. 半隻鹽焗雞 (圖係半途影嘅): 等咗大半個鐘頭,出嚟以為係燒雞 ,不過味道都似鹽焗雞。5. 糖水杏仁茶 : 超級溝水,輸畀街邊糖水舖九條街,三十幾蚊碗。搵笨過搵笨。結帳$7XX。4個成人用餐。
1. 梅菜扣肉: 梅菜味不夠, 溫度亦都比暖稍熱。
2. 蒜蓉蒸蝦: 同樣蒜蓉味唔夠。
3. 蟹肉扒豆苗: 捧出嚟完全認唔出係蟹肉,以為係雞蛋花。
結帳$7XX。4個成人用餐。
2019-02-05 716 views
其實應該-粒星都無,不過不按星,就發佈不到,這間簡直垃圾,千祈唔好去。貨不對辦之餘(無問過你糯米飯變炒飯,你的中價套餐大龍躉變最低價套餐沙巴龍躉,兩個套餐價錢相差成超過六百多元,仲有鹽焗雞又話無,要逼你蒸咸雞肉,最後炸子雞...)待應加收銀仲有店長態度超惡劣,死抝食品-樣,一時又話有人攪錯,不過一定唔換,價錢照收三千八百多以上。食到2019年過年-肚氣,你仲去?
2018-03-31 2650 views
入左去勁奈都冇人整枱,開茶,仲要大大聲話冇噤快,如果我係大圍枱,熟客會不會噤講?!態度勁差,幫襯你仲要俾佢話?祝你早日倒閉啦。野食又差,如果唔係彩晶軒冇位,一定唔會來。大家以後都不要去!
入左去勁奈都冇人整枱,開茶,
仲要大大聲話冇噤快,
如果我係大圍枱,熟客會不會噤講?!
大家以後都不要去!
2018-01-26 2334 views
以前成日去飲茶, 味道麻麻, 仲要服務態度有問題, 耐唔耐先去一次飲茶。今日唸住得閒去飲茶, 近近地就揀左去呢間。點知, 一黎到, 開茶位, 寫完張單, 係大力飛落張檯, 一d唔尊重茶客。食龍肉都無味...開張單都可以咁無禮貌, 都唔知點做服務業, 原本唸住過年餐飯響度食, 宜家blacklist, 唔考慮。