2019-06-07 2652 views
今日係端午節,游完🐲舟水之後,就約左屋企人去屋企附近既客滿庭食晚飯。等了一會兒才有一張五人枱,客滿庭既燈飾相當有特式,迎合了客滿庭既意境☺️。這碟燒味雙拼有油雞肶及燒鵝肶,但就一定要趁熱食,放凍左味道冇咁好食。而我就比較喜歡食雞肶多過食燒鵝,因為雞肶🍗既肉質較為嫩滑😋。睇到隔離枱食緊蒜蓉開邊蒸蝦覺得很吸引,所以我哋又叫黎試下。食落覺得蒜蓉味道很濃,蝦🦐肉都幾新鮮,再加埋d蝦底下既粉絲同金菰一齊食相當美味😋。這道菜既顏色很豐富😄,而且食材很健康,有西蘭花🥦、紅椒、黃椒、䓤頭、薑片及帶子,西蘭花🥦食落相當爽脆,紅黃椒就甜甜地,帶子大大隻很鮮甜,加上落左薑片一齊炒,可以帶出食材既香味。如果覺得有點淡口既話,也可以加點蠔油一齊食。整體來說,今晚既餸菜不算得相當名貴,但味道也算不錯。而且我對客滿庭既服務相當滿意,待應服務細心認真,由我哋入座、點菜落單、上菜到埋單效率十分快捷。

燒味雙拼(油雞+燒鵝)

蒜蓉粉絲開邊蒸海🦐

西蘭花🥦炒帶子