2022-04-10 1033 views
第一試係試早餐,all day breakfast,超豐富😋😋最驚喜就係杯醒神咖啡,睇得又好味😋😋我當日件T係唐老鴨,估唔到收到杯咖啡嘅拉花正是唐老鴨,好有心思嘅咖啡店,真係唔捨得飲,太靚了。下次再嚟會試意粉,淨睇menu已經好多想試😋😋
All  day  breakfast
All  day  breakfast
  • 全日精選早餐
  • 焦糖鮮奶咖啡
2022-04-01 766 views
一個字~~'掂'~ 主菜係咖啡拉花👍 $108 有🉐 睇又有🉐食❤️簡直超晒直啦💯咖啡師很花時間為每杯☕拉🌸~👍帶埋朋友仔嚟係個不錯既消閒活動啊🌷🌷若然空間再大些就Good 喇😍

2022-03-31
  • 冬陰功蝦意粉
2022-03-27 537 views
只要購買時講出你想要嘅拉花character,❤️😚可愛的拉花就可呈現在你面前,是蠟筆小新🤍啊!價錢不算貴只是要等耐一點!但好野不怕等!大家可以趁呢個機會去下,暫時都快有位!順便可以係筲箕灣坐9號巴士去埋龍脊short hike!

順便可以係筲箕灣坐9號巴士去埋龍脊short hike!
2022-02-23 786 views
第一次係IG見到朋友SHARE呢間café shop已經吸引,Bookmark左一段時間,上星期終於黎左Cs' Bakery,疫情下又落大雨唔使排隊就有得食,特別推薦銀魚花甲蝦意粉($88),微辣濃香味正!重點係 All day breakfast ($98)大大份!最後嗌左杯熱LATTE(餐+$20)同埋紫薯LATTE(餐+$20),性價比高,個拉花好有驚喜,好有深刻印象!疫情好返我會推薦朋友黎一齊食~期待下次再試其他野食!
紫著LATTE
Other Info. : 咖啡師話疫情下生意差左,希望好返多D人會黎嘆啡
2022-02-19
$100 (Lunch)
紫著LATTE
  • 銀魚花甲蝦意粉
  • All day breakfast
  • 咖啡
  • 紫薯LATTE
2022-02-04 782 views
Bookmark左呢間小店一段時間,今日終於黎朝聖啦‼️🥳▫️Latte☕️ 有靚靚拉花,係臘筆小新啊😍 好可愛,好似日本武士😂▫️紫薯鮮奶🍼 好可愛既招財貓拉花🐾 濃濃的紫薯鮮奶喝了一口便心心眼🥰 紫薯控表示很滿意‼️😽▫️蕃茄蝦意粉🍝 一碟有4隻大蝦,蝦肉好爽口彈牙🦐‼️茄膏味道香濃,酸酸甜甜愈食愈開胃👅 意粉軟硬度適中,吾會太淋又帶點Q彈‼️呢個意粉雖然好簡單,但好好味喔‼️👅▫️牛油果蟹肉意粉🥑 好好味呀‼️一擺上枱忍吾住嘩出聲,好大碟‼️意粉軟硬度適中,吾會太淋又帶點Q彈👌🏻 醬汁用牛油果蓉(仲保留小小果肉) 再加上忌廉煮成,食落好creamy🤤 蟹肉鮮甜,不過份量吾多🙈 當我未撈勻之際又吾覺意食左一啖,啲蟹肉就咁俾我一啖KO晒😂
Bookmark左呢間小店一段時間,今日終於黎朝聖啦‼️🥳

2022-01-09 849 views
Lunch搭叮叮狗衝黎到西灣河試呢間CS Bakery💛服務態度良好期待下次再試其他菜色💛帶子明太子意粉 ($98)呢個我覺得係三個🍝之中最好食既💛大大粒夠彈牙 意粉煙韌又掛汁🌟明太子汁夠濃味又juicy✨推介💯💯💯番茄蝦意粉 ($88)汁唔係好夠有少少乾 蝦正常發揮So Far So Good✨蒜香欖油意大利煙肉意粉 ($78)呢個都係正常發揮 蒜香味夠呢個配搭係不死😂所以無話好驚艷連🐷latte ($36)真心要讚讚男店員 拉花畫圖案好認真又細心 少啲技術同手定力都唔得 好味有意思又靚😍Overall🍝味道中上 係用心製作既小店 意粉份量偏小 如果男士食可能好快肚餓😆 位置唔多但Lunch勁多人排隊 要食既早啲去啦🙈為食指數: 3.5/5性價比指數: 3.5/5推介指數:3.5/5

帶子明太子意粉 ($98)

番茄蝦意粉 ($88)

蒜香欖油意大利煙肉意粉 ($78)
呢個都係正常發揮 蒜香味夠呢個配搭係不死😂所以無話好驚艷

連🐷latte ($36)

為食指數: 3.5/5
性價比指數: 3.5/5
推介指數:3.5/5

2021-12-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$140 (Lunch)
2022-01-05 578 views
2021年12月31日勁遠水路走黎西灣河食lunch好彩排咗5分鐘就入得叫左3個set lunch1) 蟹肉忌廉意粉+ cappuccino首先要講下杯咖啡超級驚喜唔止味道好飲啡底唔錯上面拉花仲寫左”下年見”見到都唔捨得飲 好有心機至於個意粉都唔錯多汁而且真材實料上面有大大嚿蟹肉2) 帶子明太子意粉 +熱檸水三粒帶子煎得啱啱好意粉同明太子汁撈埋真係好好食3) All day breakfast + 熱檸水All day breakfast值得一讚嘅位係個麵包係自家制好新鮮好好味同埋呢間餐廳嘅餐具都好靚熱檸水側邊嘅匙羹係有貓貓喺上面架

2021年12月31日
勁遠水路走黎西灣河食lunch
好彩排咗5分鐘就入得
叫左3個set lunch
1) 蟹肉忌廉意粉+ cappuccino
首先要講下杯咖啡
超級驚喜
唔止味道好飲啡底唔錯
上面拉花仲寫左”下年見”
見到都唔捨得飲 好有心機
同埋呢間餐廳嘅餐具都好靚
熱檸水側邊嘅匙羹係有貓貓喺上面架
  • 全日精選早餐
2022-01-05 457 views
.見到都好開心嘅cafe😌😆👩🏻‍🦰🌟Rose Latte☕️職員😯勁有心機,大家要耐心等😂😂因為見到職員畫真係一筆一筆咁畫😍😍☕️未攞到黎我都未知係咩公仔😆🤣🤣………..因為叫嘅係rose latte☕️🙈如果有幾片玫瑰🌹花瓣係上面點綴✨就更靚喇✨🥰🥰………..係短短半個鐘😂😂已經有4、5個客人問有無🍰賣🤣睇黎🍰好出名,下次黎希望有啦😝😍………..賣相:🌕🌕🌕🌕🌕5/5味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5性格比:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5環境:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5衛生:🌕🌕🌕🌕🌑4/5………..
見到都好開心嘅cafe😌😆👩🏻‍🦰
🌟Rose Latte☕️
職員😯勁有心機,大家要耐心等😂😂
因為見到職員畫真係一筆一筆咁畫😍😍
環境:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
衛生:🌕🌕🌕🌕🌑4/5
Rose  latte
2022-01-04
$50 (Tea)
Rose  latte
2021-12-28 456 views
本來想食既餐廳無開, 係 openrice 搜高分既餐廳, 沒考慮soho 東既貴價餐廳.   去到 Cs'難得我地會排隊等.     友人跟 openrice 既相片點了狗狗樣拉花 coffee, 我就等餐廳發板.   好surprise 我杯 coffee 畫了朋友當日的裝扮, 我平時唔係 openrice 留 comment.  都想謝謝餐廳帶來的驚喜!   餐廳因疫情人手有限沒提供蛋糕, 下次再去食 tea
Coffee & Spaghetti
2021-12-27
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
Coffee & Spaghetti
  • 蟹肉牛油果意粉
2021-10-27 1383 views
平日終須唔使排長龍,店內坐位好少,所以到訪要預留時間排隊。同朋友一齊食到佢哋既手工麵包。加錢要nutty bread同牛油果醬,真係非常之滿足🤤兩杯咖啡都好有心機做咗卡通畫花。
2021-10-17 774 views
Cs' 全日精選早餐🥗hkd 88呢個all day breakfast 整體黎講正正常常,煙三文魚就份量細細,但係佢有兩款包,一個係脆脆地有少少似大塊既法包質感,另一個係果仁包,真係好有口感好好食🤣個果仁包仲要甜甜地,i like it xd😋👍🏻卡邦尼意粉🍝hkd 68呢個唔知點解好多汁🤣味道中規中舉咁啦lol原味千層蛋糕🍰hkd58 (應該平d,呢個係下午茶跟餐價,但實際唔記得了😹)蛋糕好好食呀,佢d cream 好滑好有質感,食落去好鬆軟又有空氣感,同埋有少少甜甜地既奶味咁🤤紫薯鮮奶🥛hkd 20 (跟餐價)質感上無好rich但係都夠味,幾好飲又夠滑xd鮮奶咖啡☕️hkd 20 (跟餐價)呢個味道都ok 呀,但睇樣都贏曬啦🤣咁得意xd
Cs' 全日精選早餐🥗hkd 88

卡邦尼意粉🍝hkd 68
呢個唔知點解好多汁🤣味道中規中舉咁啦lol

紫薯鮮奶🥛hkd 20 (跟餐價)
質感上無好rich但係都夠味,幾好飲又夠滑xd

鮮奶咖啡☕️hkd 20 (跟餐價)
呢個味道都ok 呀,但睇樣都贏曬啦🤣咁得意xd
TEA
2021-09-18 706 views
港島有間特色小店 主打甜品烘焙 另外仲有特色拉花咖啡 仲有提供輕食幾出色甜品最多介紹今次試埋其他菜式拉花高手,拉動物花圖案都得!全日早餐 忌廉意粉 朱古力蛋糕 芒果蛋糕 提拉米蘇蛋糕all day breakfast 配滑蛋 酸種果仁多士 炒野菌 煙肉 腸 三文煙 牛油果醬 沙律菜超豐盛級早餐 滑蛋入口好滑溜,帶點牛油香氣 果仁麵包又脆又香 配埋特制既牛油果醬一流炒野菌好味,沙律菜夠新鮮忌廉意粉配上大量黑松露醬同埋野菌片 食落好豐富 意粉幼身都好彈牙,每條麵都食到濃濃醬汁朱古力蛋糕一層忌廉一層蛋糕再加濃朱古力,入口輕柔,朱古力味濃香平均消費$200評分8/10Shop A, G/F, On Yip Building, 100 Sai Wan Ho Street
甜品最多介紹今次試埋其他菜式
拉花高手,拉動物花圖案都得!
全日早餐 忌廉意粉 朱古力蛋糕 芒果蛋糕 提拉米蘇蛋糕
炒野菌好味,沙律菜夠新鮮

平均消費$200
評分8/10
2021-09-10 300 views
都係CAFE主題介紹 今期去左西灣河 小店走輕食甜品風 主攻特色拉花咖啡甜品選擇多,一於試下佢喇!一杯精品拉花奶泡咖啡 佢拉左隻豬仔帶口罩,好可愛 個幼泡唔捨得飲!奶泡香滑個咖啡底好濃帶果仁香氣 夠醇香佢呢度似蛋糕專門店多D 好多款式甜品 店主介紹呢款特濃朱古力芝士CAKE一面一層濃朱古力漿下層係朱古力芝士,入口即溶,朱古力味濃而久久不散消費$100評分7/10西灣河西灣河街100號安業大廈地下A1號舖
都係CAFE主題介紹 今期去左西灣河
小店走輕食甜品風 主攻特色拉花咖啡
甜品選擇多,一於試下佢喇!
奶泡香滑個咖啡底好濃帶果仁香氣 夠醇香

消費$100
評分7/10
西灣河西灣河街100號安業大廈地下A1號舖
2021-09-06 453 views
剛剛去取蛋糕,見到櫃檯哥哥流鼻水,冇帶口罩,又唔洗手帶返口罩去處理客人個蛋糕,真是可怕😱⋯⋯蛋糕質素是新鮮的,味道保持水準,櫃檯哥哥服務也不錯,注意食物衛生也是很重要的,這樣會影響到客人的心情和胃口。祝櫃檯哥哥早日康復,記得洗手。個人衛生也重要的。
2021-08-20 669 views
🥖Cs’ Bakery🥯成個舖頭嘅設計走粉色系嘅文青風格枱枱櫈櫈就用宮廷系列嘅白色成間嘅感覺都好舒服同打卡able連嗰啲餐具都係用好靚嘅糖果色餐具Cs嘅拉花可以話係排香港頭三無得輸barista好細心咁度身訂做啱你嘅拉花你想要港女有港女玫瑰花🌹打卡Latte你想可愛有pepe同連豬想有詩意d可以叫玫瑰Latte走啡真係靚到dum一聲呀而家冇得堂食真係好可惜不過冇辦法啦佢哋地方都唔大成日去食都要排隊而家疫情之下都好難做到咁多人嘅生意講返上次食嘅時候重食左個超豐富嘅All day breakfast自家製手工包真係無得輸食到Lam lam脷👅重有今次得一個人就無食蛋糕但之前食過都可謂有樣有實際絕對唔係虛有其表呃like cake咁囉希望佢哋堅持到落去快啲有返堂食啦
🥖Cs’ Bakery🥯

成個舖頭嘅設計走粉色系嘅文青風格