2012-06-27 48 views
星期天的早上, 繼續是頌揚的早餐時間. 見教會附近開了家新店, 好, 就一同來試一試. 這鋪位前身是便利店, 結業後都有一大段時間, 現終於由這店頂手做下來. 在隔幾個鋪位就有兩家類型相似的店子, 再隔一條街到了勝利道那邊就更多食肆. 簡單來講, 是競爭相當激烈的一區. 現在這店加入戰團, 應該都有排鬥, 且看這店的人流會如何了十點幾來到, 店子大約有一半人. 我們五個人就坐在埋邊的圓檯, 自成一角. 這裡的早餐選擇包括西式早餐, 早式早餐, 三文治早餐, 還能夠叫全日供應的百搭麵餐. 我的選擇就是百搭麵餐.百搭麵餐 $23: 6分, 個餐包括有火腿煎蛋配牛油方包, 一碗麵, 再跟埋餐飲. $12一客, 凍飲加$2. 先來的是火腿煎蛋配牛油方包. 只是方包而不是多士, 當然不會是熱的. 火腿煎蛋就加入麵內同吃, 還可以五香肉丁公仔麵, 份量也不小, 麵條不會太淋.凍檸茶就無乜茶味, 水準一般.文迪要的麵是沙爹牛肉公仔麵, 牛肉實實的, 僅僅咬得開.文迪還要了餐肉煎蛋配牛油方包.亞妹要的粥餐是皮蛋瘦肉粥加鹹肉糉食物水準就是大路格局, 不過新店還算坐得幾舒服的. $21一個餐, 份量十足,

五香肉丁公仔麵, 份量也不小, 麵條不會太淋.
凍檸茶就無乜茶味, 水準一般.
文迪要的麵是沙爹牛肉公仔麵, 牛肉實實的, 僅僅咬得開.
文迪還要了餐肉煎蛋配牛油方包.

亞妹要的粥餐是皮蛋瘦肉粥加鹹肉糉
食物水準就是大路格局, 不過新店還算坐得幾舒服的. $21一個餐, 份量十足, 是幾經濟的.

2011-07-29 18 views
今天大約11點幾打去叫外賣,諗住叫2個雲吞撈麵、1個墨丸炸醬麵。只係送到公主道某機構,點知店舖老闆娘話負責送外賣的同事放假,所以,今天的替假唔識路。OK, FINE 算。咁咪叫第2間。點知相隔大約10-15分鐘,佢打番嚟話可以送,咁當然開心啦。咁咪照落Order。收線不久,又打嚟話無雲吞、無炸醬,嗰刻真吹脹,咁點呀!1) 外賣:未能提供完善外賣服務,咁負責員工只得1個?佢放咗假好大影響喎。2) 既然你知道今天的員工是不識送外賣,咁第一句就可以話今天無外賣服務啦。這個可以接受。3) 一開始已講咗要叫咩食物,你應知道有無存貨,點解最基本的食材都未能提供。4) 你唔係Check 咗自己做唔做到,才打俾客人的嗎?打嚟打去,真係不知所謂!

你唔係Check 咗自己做唔做到,才打俾客人的嗎?

打嚟打去,真係不知所謂!
Delivery
2011-07-28 8 views
繼續不停的練習, 中間有個空檔, 還是找點吃的吧. 又回到這裡. 這次吃的是粥.皮蛋瘦肉粥 $18: 6分, 價位算合理, 份量不少. 吃落口, 不太有師傅的痕跡, 吃完也不太覺口渴. 皮蛋跟瘦肉都下了不少, 幾足料. 不過粥就不夠綿, 無乜火氣.在附近吃粥的地方不多, 如果想吃粥的話, 這裡也會是個選擇.文迪要了奶油多.還要了杯凍檸茶.來這裡休息一下之後, 要再努力了.

文迪要了奶油多.
還要了杯凍檸茶.
來這裡休息一下之後, 要再努力了.
$18 (Lunch)
2011-05-31 1 views
繼續上堂的日子, 是晚就揀了這裡晚餐. 上次來是吃早餐, 這次晚上來到, 人客不多, 畢竟附近競爭激烈. 落單的時候, 店員的態度是相當差, 把食物放落檯時也是大大力的.招牌鮮蝦水餃河 $21: 7分, 叫得招牌, 水準也算幾好, 水餃皮不會太厚, 蝦肉也帶點點鮮味. 河粉的質感只是一般.手打墨魚丸麵 $20: 6分, 文迪要的是墨魚丸, 不夠彈牙, 也不太吃得出墨魚的味道.加$8能夠跟碟菜或者飲品, 就各要了一樣. 菜心是相當老, 不太靚.咸肉稯 $14: 6分, 不太香口, 肥豬肉只有小小的一件. 咬落口質感一般, 偏硬.食物水準還可以, 但態度實在太差. 當然, 想吃得輕宜一點, 來這裡吃碗麵也是個選擇.

2011-03-10 2 views
星期天的早上, 繼續是頌揚的早餐時間. 見教會附近開了家新店, 好, 就一同來試一試. 這鋪位前身是便利店, 結業後都有一大段時間, 現終於由這店頂手做下來. 在隔幾個鋪位就有兩家類型相似的店子, 再隔一條街到了勝利道那邊就更多食肆. 簡單來講, 是競爭相當激烈的一區. 現在這店加入戰團, 應該都有排鬥, 且看這店的人流會如何了.十點幾來到, 店子大約有一半人. 我們五個人就坐在埋邊的圓檯, 自成一角. 這裡的早餐選擇包括西式早餐, 早式早餐, 三文治早餐, 還能夠叫全日供應的百搭麵餐. 我的選擇就是百搭麵餐.百搭麵餐 $23: 6分, 個餐包括有火腿煎蛋配牛油方包, 一碗麵, 再跟埋餐飲. $12一客, 凍飲加$2. 先來的是火腿煎蛋配牛油方包. 只是方包而不是多士, 當然不會是熱的. 火腿煎蛋就加入麵內同吃, 還可以.五香肉丁公仔麵, 份量也不小, 麵條不會太淋.凍檸茶就無乜茶味, 一般.文迪要的麵是沙爹牛肉公仔麵, 牛肉實實的, 僅僅咬得開.文迪另外要了餐肉煎蛋配牛油方包.亞妹要的粥餐是皮蛋瘦肉粥加鹹肉稯.食物水準就是大路格局, 不過新店還算坐得幾舒服的. $21一個餐, 份量十

五香肉丁公仔麵, 份量也不小, 麵條不會太淋.
凍檸茶就無乜茶味, 一般.
文迪要的麵是沙爹牛肉公仔麵, 牛肉實實的, 僅僅咬得開.
文迪另外要了餐肉煎蛋配牛油方包.
亞妹要的粥餐是皮蛋瘦肉粥加鹹肉稯.
$23 (Breakfast)