安東尼

António
2009-02-02 101 瀏覽
本身諗住去第二間(開飯好高評級果間)架, 點知叫酒店前一日訂已經滿晒, 仲介紹左依間俾我, 幫我訂埋, 仲話好好食. OK, 信你, 見你咁有SERVICE. 到第二日下晝去到氹仔, 行行下見到個門口, 先發覺係米芝蓮推介餐廳之一啦, 咁好開心啦, 諗住晚上就可以試喇!唔講價錢住, 兩個人叫左個蜆做前菜, OK, 但冇乜特別, 度度都食到.跟住叫左個葡式焗鴨飯同煎羊扒, 個飯OK, 都算特別, 香港應該難搵到地方可以食.但係個煎羊扒真係差到不得之了, 又薄又韌, 個薯條簡直冇可能, 我真係從未試過喺街食過咁淋既薯條, 都唔知係咪佢地既特色, 但係真係唔好食.今朝返到公司同同事傾開, 原來佢都有試過, 感受一樣, 佢仲懷疑係咪真係米芝蓮推介, 我地未求證呀, 不過真係唔會再去. 我知我對上有四個好評, 但實在唔明點解, 希望之後再有其他食評睇下我既睇法係咪一致啦!