2019-05-10 927 瀏覽
我在銀河一路行一路行,都搵唔啱食咩,搵得啱嘅又因為五一勞動節,已經冇晒位。突然間再經過大倉酒店,其實已經想過去睇幾間餐廳,不過都唔啱食,所以係當我”再”經過嘅時候,見到個女仔旁邊有個Menu寫住輕食,望一望餐牌,係呢度啦。個個都入餐廳食,所以冇留意呢度,都以為係普通飲咖啡茶嘅大堂吧。所以我坐低嘅時候雖然係食飯時間但係得我一個。呢度嘅服務生都好有禮貌,又friendly。係張枱唔係幾舒服,因為下面一條條嘅鐵枝放唔到腳入去。竟然一百蚊左右可以食三款魚生,以為會得兩片同埋好薄?答案係完全相反。唔知佢嘅魚生係咪有上面嘅高級日本餐廳攞落嚟,質素十分有水準,除咗赤身比較冇靈魂,但很新鮮,另外兩款都好得。鰻魚飯就稍為普通一點,鰻魚香口,近皮位富彈性。 米飯還可以,沒太大感覺。不過呢個飯都係一百左右,仲要响酒店,實在係好抵。